دوشنبه 1 بهمن 1403

نقطه استانداردی برای دفن پسماند نداریم

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نقطه استانداردی برای دفن پسماند نداریم

سعید یوسف‌پور سرپرست حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: نقطه استانداردی برای دفن پسماند نداریم و برای اینکه این امر مدیریت شود راهی جز این نداریم که تفکیک از مبدا را در استان اجرایی کنیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از جهانبین نیوز؛ سعید یوسف پور سرپرست محیط زیست چهارمحال و بختیاری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در استان چهارمحال و بختیاری 29 شهرک و ناحیه صنعتی، 1500 واحد صنعتی و کشاورزی وجود دارد که چهار شهرک صنعتی سامان، شهرکرد، بروجن و چلگرد دارای تصویه خانه هستند.

وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی بروجن بیشترین پساب را دارد تصریح کرد: در این استان 10 تصویه خانه شهری و روستایی وجود دارد. یوسف پور با بیان اینکه سرانه پسماند 700 تا 750 تن در ساعت است گفت: پسماند خانگی در شهرکرد طی یک شبانه روز 165 تن می باشد. وی با تاکید بر اینکه پسماند پزشکی و کلینیک ها خنثی سازی می شوند عنوان کرد: پسماند ویژه و صنعتی 30 هزار تن در سال و در حوزه کشاورزی 100 هزار تن در سال بوده است. یوسف پور خاطرنشان کرد: پسماندهای ویژه در بخش کشاورزی 140 تن در سال است که نگهداری و محل آن ها باید تحت تدابیر ویژه صورت گیرد. وی در بخش دیگر از صحبت های خود در حوزه طبیعی اشاره کرد و گفت: در این استان 432 گونه جانوری شناخته شده است که 298 گونه آن پرندگان، 46 گونه پستانداران، 4 گونه دوزیست، 34 گونه ماهی و 50 گونه خزنده تشکیل داده است. یوسف پور با اشاره به اینکه 45 درصد از مساحت استان تحت نظارت محیط زیست استان است تشریح کرد: 5 منطقه حفاظت شده در این استان وجود دارد،194 هزار هکتار وسعت عرصه های تحت مدیریت محیط زیست است که 11،8 مساحت این استان را در بر می گیرد، 3 منطقه شکار ممنون در استان وجود دارد که 55 هزار هکتار را در بر می گیرد، 8 تالاب کوهستانی در استان، 3 هزار و 85 هکتار مجموع وسعت تالاب های استان و 530 هزار هکتار مساحت ذخیره گاه زیستی این استان است. وی از ثبت 19 تشکل سازمان های مردم نهاد در استان خبر داد و گفت: از 19 انجمن 9 مورد آن فعال، 3 تشکل نیمه فعال و 7 تشکل غیر فعال هستند. یوسف پور با بیان اینکه فرسایش خاک در این استان بالاترین میزان را دارد گفت: فرسایش خاک 45 تن در هکتار است. وی با بیان اینکه نقطه استانداردی برای دفن پسماند نداریم گفت: راهی جز این نداریم که تفکیک از مبدا را در استان اجرایی کنیم. یوسف پور اذعان داشت: هر شهرستان یک مرکز پسماند باید داشته باشد، اگر به موضوع پسماند توجه ویژه ای نشود باعث گسترش بیماری ها می شود و یا منابع آبی را به چالش می کشاند. انتهای پیام /