نقطه قوت سریال «خون سرد» در مقابل سایر سریال های جنایی پلیسی / سرگرد طلوعی دوست داشتنی
سریال «خون سرد» که از شبکه نمایش خانگی فیلم نت پخش می شد، به تازگی به پایان رسیده است؛ سریالی به کارگردانی امیرحسین ترابی و تهیه کنندگی بهمن کامیار که توانسته بود در زمان پخش خود بازتاب های مثبتی از طرف مخاطبان و برخی منتقدان در شبکه های مجازی به دست آورد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سریال «خون سرد» که از شبکه نمایش خانگی فیلم نت پخش می شد، به تازگی به پایان رسیده است؛ سریالی به کارگردانی امیرحسین ترابی و تهیه کنندگی بهمن کامیار که توانسته بود در زمان پخش خود بازتاب های مثبتی از طرف مخاطبان و برخی منتقدان در شبکه های مجازی به دست آورد.
شاید جدی ترین اثر امیرحسین ترابی پیش از این سریال به کارگردانی سینمایی «هزارتو» برگردد؛ فیلمی با موضوع پلیسی، جنایی و دلهره آور که شهاب حسینی و ساره بیات از جمله بازیگران چهره این فیلم به شمار می آیند.
«خون سرد» در قسمت نخست و افتتاحیه خود با شروعی جذاب و هیجان انگیز به استقبال مخاطب خود رفت؛ بازی شهرام حقیقت دوست در نقش یک سرگرد پلیس به شدت واقعی و دوست داشتنی از آب درآمده بود. کارگردانی درست، تدوین درست تر نیما جعفری جوزانی و موسیقی همراه و به اندازه، تماشاگر را در همان قسمت نخست درگیر این ماجرای پلیسی می کند که به نسبت سریال های اخیر شبکه نمایش خانگی افتتاحیه سر و شکل دارتری داشته است.
«خون سرد» برخلاف سریال های معمول جنایی پلیسی ایرانی که قاتلی سریالی را نمایش می دهند و معمولا صرفا با نشان دادن قتل ها، تلاش پلیس را در پیگیری و گیر انداختن قاتا روایت می کنند، از همان اول برای مخاطب خود نشان می دهد که قاتل کیست و حالا تماشاگر همزمان در حال دیدن جنایت های این قاتل و تلاش پلیس برای حل این معمای پیچیده است و این از نقات قوت «خون سرد» نسبت به سایر سریال های جنایی به شمار می آید.
اما نشان دادن این هیجانات به سبک هیچکاکی، نیاز به فیلمنامه ای قوی تر، پیچیده تر و داستانک های فرعی جان دارتری داشت که «خون سرد» ترابی فاقد این ملزومات بود؛ تماشاگر بعد از مدتی صرفا با یک سری قتل های تکراری مواجه می شود که همه شبیه به هم انجام شده و پلیس نیز هیچ ردپایی از این قاتل پیدا نکرده است. داستانک های فرعی «خون سرد» مانند گذشته قاتل و ماجرای خواهر و دایی دکتر کسرا نیز هیچ کدام آنقدر قوی روایت نمی شوند تا تماشاگر را به دیدن ادامه این ماجرا ترغیب کند؛ نتیجه این می شود که مخاطب عملا بعد از طی کردن نیمه سریال، با خون سردی قید دیدن این کار را می زند.
سرگرد طلوعی دوست داشتنی
شهرام حقیقت دوست که در اواخر دهه 70 با سریال «خط قرمز» قاسم جعفری به شهرت رسید، مدتی بعد در سریال های «شب آفتابی» و «طلسم شدگان» حضوری متفاوت را تجربه کرد و تقریبا یک دهه ای از تلویزیون فاصله گرفت اما در همان سال ها در فیلم های مختلف سینمایی نقش آفرینی می کند تا اواخر دهه 80 که با «مختارنامه» و ایفای نقش عبدالله بن حر شروعی با شکوه را در قاب سیما مجددا تجربه م یکند. همین همکاری باعث می شد تا میرباقری در سریال «شاهگوش» که از شبکه نمایش خانگی در اوایل دهه 90 منتشر شد، به حقیقت دوست اعتماد کند و یکی از نقش های اصلی را به او واگذار کند.
ادامه همکاری حقیقت دوست با تلویزیون در اوایل دهه 90 با دو سریال «شوق پرواز» و «خداحافظ بچه» به اوج خود می رسد و بعد از آن دوباره چند سالی از تلویزیون فاصله می گیرد و به بازی در سینما مشغول می شود و حالا سریال «خن سرد» با ایفای نقش سرگرد امیرعلی طلوعی، نقش و قابی ماندگار در کارنامه حقیقت دوست ثبت می کند.
شهرام حقیقت دوست با ایفای این نقش، بعد از مدت ها تصویر یک پلیس خوب، باهوش، متعهد به کار، نخبه و شجاع را به مخاطب نشان می دهد؛ تصویری که جای خالیش در سینما و تلویزیون ما سال هاست که فراموش شده است و حقیقت دوست به واقع از عهده این نقش برآمده است.
بیشتر بخوانید؛