نهادهای نظارتی در رقابتهای انتخاباتی یک جریان سیاسی را حذف کردند
نور محمدی گفت: احزاب سیاسی تنها برای آن تشکیل نمیشوند که به انتخابات دعوت کنند و وظایفی دارند که به دلیل ساختار سیاسی ما نمیتوانند آن وظایف را ایفا کنند.
سعید نورمحمدی سخنگوی حزب ندای ایرانیان در ارتباط با بیانیه حزب اصلاح طلب در برنامه گفت وگوی ویژه خبری اظهار کرد: این بیانیه از چند ماه قبل درباره آن بحث و گفتگو شده بود و این نامه و بیانیه دغدغه بخشی از اصلاح طلبانی است که عمدتا نسل دوم هستند و متولدین پس از انقلاب بوده و با وجودی که به نحوه برگزاری انتخابات انتقاد دارند و این انتخابات را آزادانه و عادلانه نمیدانند و معتقدند نحوه نظارت در این دوره اکوسیستم سیاسی کشور را بر هم زده است و باعث به هم ریختن تعادل کشور شده با این وجود معتقدند باید از ظرفیتها استفاده کرده و نگذاریم این روند خالص سازی نامزدها و رای دهندهها ادامه پیدا کند و روند کشور را به مسیر عقلانیت و توسعه باز گردانیم.
وی گفت: ما در حال بررسی هستیم و هیئتهای نظارت با رد صلاحیتهای نامزدهای ثبت نام شده کار را برای ما محدود کردند. تصور ما این است که میشود یک فراکسیون محدود را تشکیل داد، اما میتوان گفت که نتیجه انتخابات از مدتها مشخص شده است.
وی در ارتباط با نقش احزاب سیاسی گفت: احزاب سیاسی تنها برای آن تشکیل نمیشوند که به انتخابات دعوت کنند و وظایفی دارند که به دلیل ساختار سیاسی ما نمیتوانند آن وظایف را ایفا کنند.
سخنگوی حزب ندای ایرانیان گفت: اعضای کادری که سیاست را درس خوانده در انتخابات ثبت نام کردند و رد صلاحیت شدهاند و وقتی این اتفاق به این شکل عملی میشود احزاب مجبورند اقدامات دیگری کنند و واقعیت آن است که اگر در کشوری احزاب را قبول داشتند اتفاقات به شکل دیگری پیش میآمد.
وی درباره اختلاف در میان اصلاح طلبان گفت: ویژگی مهم جریان اصلاحات تکثری است که در آن وجود دارد و هیچ تقابلی در آن وجود ندارد.
وی افزود: همین رسانه ملی که در همین مدت از برخی از احزاب دعوت کرده است پیش از این چه اندازه از احزاب دعوت کرده است و با کار دقیقه نودی نمیتوان نقشی را برای احزاب ایفا کرد.
نور محمدی ادامه داد: این بیانیه که فعالین اصلاح طلب داده اند بازتاب صدای جامعه است. در انتخابات 1400 به رئیس جمهور کشور 30 درصد واجدین شرایط رای دادند و در ا نتخابات دهم در تهران بیش از 3 میلیون نفر رای دادند و در دوره قبل این تعدا رای به یک میلیون و 800 هزار نفر رسید و ما دچار ریزش جدی شدهایم.
وی افزود: مشکل ما و افرادی که نا امید شدهاند و امروز به این نتیجه رسیدهاند که در انتخابات لیست ندهد آن است که نهادهای حاکمیتی ما در یک جریان سیاسی خلاصه شده است.
وی تاکید کرد: این بیانیه اصلاح طلبان میتواند به مشارکت کمک کند، اما واقعیت آن است که دغدغه رهبری درباره مشارکت را نهادهای مربوطه گوش نکردند. رهبری به سادگی درباره مشارکت و حضور تمام جریانهای سیاسی سخن گفتند. اما نهادهای نظارتی رقابتهای انتخاباتی را به نحوی پیش بردند که اساس یک جریان سیاسی را حذف کنند.
وی گفت: تلاش ما این است افرادی که فکر میکنند صندوق رای نتیجه ندارد را به رایدادن تشویق کنیم و بگوییم که میشود با کمک به صندوق رای کارهایی انجام داد.
سخنگوی حزب ندای ایرانیان درباره تایید صلاحیت بیش از 70 درصدی نامزدهای انتخاباتی گفت: وقتی که در دنیای مدرن مجلس و حزب سیاسی را تشیل میدهیم به آن دلیل نیاز است که در این مسئله باید افراد کارکشته وارد شوند و اگر جوانانی وجود دارند آنها باید از طریق احزاب در انتخابات قرار گیرند. به نظر من این تایید صلاحیتها به این شکل خیلی مورد اهمیت نیست.
نور محمدی در پایان گفت: مردمی که رنج دیده هستید و اتفاقات تلخی را دیدید و صدای شما در مجلس و دولت شنیده نشده است با رای ندادن هیچ کمکی نمیتوانیم به بهتر شدن فضا کنیم.
وی گفت: واقعیت آن است که در سال 99 در اوج نا امیدی توانستیم فضای کشور را بهتر کنیم. نکته مهم آن است که هر چه مقدار مشارکت کمتر باشد افرادی که این انتخابات ناعادلانه را ایجاد کردهاند خوشحالتر میشوند و بیش از گذشته به اهداف خود خواهند رسید.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی برنامههای ویژه خبری