شنبه 3 آذر 1403

نویسنده آمریکایی: نتیجه انتخابات گواه انشقاق آمریکا است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نویسنده آمریکایی: نتیجه انتخابات گواه انشقاق آمریکا است

نیویورک - ایرنا - یک نویسنده و تحلیلگر سیاسی آمریکایی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را گواهی بر دو پاره شدن جامعه آمریکا دانست و افزود: نباید پیروزی بایدن به منزله رویکرد موفقیت‌آمیز دموکرات‌ها تلقی شود.

"کایلب ماپین" روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا در تحلیل وضعیت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا افزود: واقعیت این است که این انتخابات نشان داد که کشور شرایط دو پاره‌ای پیدا کرده است. ترامپ با اینکه به بایدن باخت، اما نشان داد که طرفداران بسیاری دارد و با نفوذ است.

این تحلیلگر سیاسی با اشاره به ادعای ترامپ درباره تقلب در انتخابات گفت: بحث فساد و تقلب در انتخابات همیشه از جانب دو حزب رخ داده است. با این حال، من فکر نمی‌کنم این انتخابات را دموکرات‌ها با تقلب برده باشند.

ماپین با انتقاد از عملکرد ضعیف حزب دموکرات گفت نباید گمان کرد که پیروزی بایدن به معنای موفق بودن رویکرد دموکرات‌هاست.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که ترامپ در کنترل کووید - 19 عملکرد بدی داشت و در بحران اقتصادی کشور هم بد عمل کرد. او چهار سال گذشته را با حمله به رسانه‌های آمریکا گذراند. با این همه، دموکرات‌ها در این شرایط مهیا، با زحمت توانستند او را شکست دهند.

ماپین افزود: در سال 1979 جیمی کارتر به دلیل شرایط بد اقتصادی از رونالد ریگان شکست سختی خورد. امروز شرایط اقتصادی و سیاسی خیلی بدتر از آن زمان است که کارتر باخت. با این حال، دموکرات‌ها عملکرد بدی داشته‌اند که با این همه شرایط مناسب، باز به سختی انتخابات را بردند.

وی تاکید کرد: حزب دموکرات در برابر پایگاه خود خط مشی بی‌تفاوتی را در پیش گرفته است. کاملا هریس در زمانی که دادستان بود، مشهور به داشتن عملکرد بد و خشنی در ایالت کالیفرنیا بوده است. خیلی‌ها را زندانی می‌کرد و برای همین در جریان انتخابات مقدماتی درون حزب دموکرات، رای مردمی به وی بسیار پایین بود.

این نویسنده آمریکایی ادامه داد: با این وجود، کاملا هریس به معاونت بایدن برگزیده شد؛ چراکه جناح مالی حزب دموکرات و هیلاری کلینتون او را می‌خواهند. از سوی دیگر، همین حزب دموکرات تمام نیروی خود را برای تخریب چهره برنی سندرز هزینه کرد و او را به سوسیالیسم متهم کرد.

ماپین اظهار کرد: از روز پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی لب مرزی که به دست آورده، حزب دموکرات حمله به الکساندریا اوکازیو کورتز که محبوبترین نمانیده جوان دموکرات است، را آغاز کرد.

ایرنا از این نویسنده آمریکایی پرسید که در سال 2016 دموکرات ها ترامپ را متهم به همدستی با روسیه در انتخابات کردند و در انتخابات امسال، این ترامپ و برخی سران جمهوریخواه هستند که سخن از تقلب در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به میان آورده اند. برخورد رسانه‌ای و سیاسی با این اتهامات دامنه‌دار را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ماپین پاسخ داد: در سال 2016 دموکرات‌ها ادعای مداخله روسیه و همدستی ترامپ با آن را مطرح کردند که هیچگاه ثابت نشد. با این حال شبکه‌های اجتماعی همچون توئیتر و فیس بوک اجازه دادند که این موضوع به طور آزادانه مورد بحث و بررسی قرار گیرد اما آنها در حال سانسور کردن بحث درباره ادعای دستکاری در انتخابات 2020 هستند.

وی تصریح کرد: گویی که انکار نتایج انتخابات 2020 مجاز نیست. حتی توئیت‌های رئیس جمهوری آمریکا را علامت گذاری می‌کنند که نشان‌دهنده دورویی در سیاست این شبکه‌های اجتماعی است.

کایلب ماپین نویسنده چند کتاب درباره سیاست داخلی آمریکا و نظم اقتصاد جهانی است. از جمله کتاب‌های وی "درباره نفت و بحران جهانی سرمایه داری" و "انتخابات سال 2016 و بحران لیبرالیسم آمریکا" هست.

در انتخابات 13 آبان امسال، جو بایدن با کسب 290 رای الکترال و پیش‌بینی کسب 306 رای الکترال در برابر دونالد ترامپ با کسب 232 رای الکترال به پیروزی رسیده است. با این حال، دونالد ترامپ با طرح ادعای تقلب، از پذیرش نتیجه امتناع ورزیده است.

طرفداران ترامپ برای شامگاه شنبه به وقت ایران برنامه‌ریزی کرده‌اند تا یک راهپیمایی با حضور نزدیک به 65 هزار نفر را در مقابل کاخ سفید برگزار کنند. این افراد از سراسر آمریکا فراخوان شده‌اند و خود ترامپ هم برای اینکه مشوق شرکت بیشتر طرفدارانش فراهم سازد، اعلام کرد که خودش هم به جمع راهپیمایی‌کنندگان خواهد پیوست.

با این وجود، به دلیل سلطه دو حزب قدرتمند دموکرات و جمهوری‌خواه در آمریکا که امکان رقابت سایر نامزدها را سلب می‌کند، نباید پنداشت که تمام آرای به صندوق ریخته شده، به معنای پذیرش تمام سیاست‌ها، رویکردها و حتی اظهارات 2 نامزد اصلی است چرا که مردم حق انتخاب دیگری نداشته‌اند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*