نویسنده «حکایت حجاب»: جوانان باید با تأثیر بلندمدت بیحجابی آگاه شوند
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران توانا، سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 20 اردیبهشتماه آغاز شده و تا سیام این ماه ادامه خواهد داشت.
در حاشیه برگزاری نمایشگاه نشست رونمایی از کتاب «حکایت حجاب» به قلم حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن وکیلی استاد سطح عالی حوزه استان خراسان، که در باب چیستی و چرایی حجاب و شبهات آن، برای گروه سنی نوجوانان نگارش شده، در کوشک کتاب نمایشگاه کتاب واقع در شبستان اصلی مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجتبی مختاری مدیرعامل مؤسسه جوان نیز در این نشست حضور داشتند و به ایراد سخنانی در حوزه حجاب و فعالیتهای فرهنگی برای آن پرداختند.
وکیلی در ابتدا توضیح داد: کتاب حکایت حجاب یک جمعبندی بر مجموعه کتابهایی است که در آستان قدس منتشر شده و برای نوجوانان و جوانان طراحی شده است.
این نویسنده ادامه داد: در حوادث سال گذشته مسئله حجاب خیلی بالا گرفت و برای نوجوانان پرسشهایی پیش آمد. ما ظرف دو هفته شبهات نوجوانان را جمعآوری کرده، پاسخها را استخراج کردیم و در یک کتاب مادر تنظیم کردیم.
او تأکید کرد: در حال حاضر این کاملترین کتاب در حوزه حجاب است؛ چرا که تلاش شده مسئله حجاب امروز را با عدالت و بدون گارد مطرح و آنها را حل کنیم.
وکیلی توضیح داد: یکی از چالشهای اساسی در نسل جوان و بزرگسال این است که مفهوم قانون در عوام جا نیفتاده، در حالی که در دنیای غرب این قانونمداری جا افتاده است. در هر قانونگذاری باید مسائل کلان را در نظر گرفت و مسائل خرد را بیان نکرد. در مسئله حجاب، جوانان باید تأثیرات بیحجابی در بلند مدت را ببیند و این نیازمند کار قوی است.
نویسنده کتاب حکایت حجاب تصریح کرد: هیچ کشوری پوشش آزاد ندارد. مناطقی از کشورها در پوشش آزاد هستند اما در تمام جوامع حداقل پوششی در قانون تعبیه شده است.
در ادامه مراسم خسروپناه بیان کرد: مؤسسه جوانان آستان قدس رضوی به صورت عالمانه و با توجه به نیاز جوانان به سؤالات پاسخ میدهند. نیروهای جهادی با کمترین امکانات و با دست خالی کلاسهای معرفتی گذاشته و با زبان جوانان به آنان آموزش میدهند. وزارت آموزش و پرورش باید همانطور که مقام معظم رهبری بارها به توجه بر بخش پرورشی تأکید کردهاند، این بخش را با همکاری آستان قدس تقویت کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اثرگذار بودن آثار آقای وکیلی بر جامعه گفت: آثار ایشان از نظر قلم و محتوا، آثاری قوی هستند و مباحث جدیدی را بیان میکنند. آثار ایشان، آثاری روان و همراه با علم و جامعیت هستند و برای جوانان و نوجوانان نیز مفیدند. چرا که نویسنده کتاب از پشتوانهای علمی و معرفتی برخوردار است.
او ادامه داد: بزرگان زیادی مثل استاد مطهری کتابهایی درباره حجاب دارند اما این کتاب، کتابی نو و ابتکاری است. به دلیل پیچیده نبودن و داشتن قلمی روان، محتوای علمی این کتاب بسیار خوشخوان است. خواننده دچار بدفهمی نشده و هنگام خواندن کتاب دچار سؤال و ابهام نمیشود.
وکیلی در پایان اعلام کرد: این کتاب خطاب به دستگاههای اجرایی نیست بلکه مخاطب این کتاب آحاد ملت هستند تا بتوانند گرههای ذهن مخاطب را باز کنند. ما باید باور کنیم بیشتر کسانی که حجاب را رعایت نمیکنند، به دلیل معاند یا بیدین بودن آنها نیست، بلکه برای بیاطلاعی آنها است. ولی متأسفانه نگاهی ناصحیح در جامعه شکل گرفته که کسانی که بیحجاب هستند، بیدین هم هستند.
پایان پیام /