یک‌شنبه 30 دی 1403

نگاهی به ابعاد مختلف ساخت سد چمشیر

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
نگاهی به ابعاد مختلف ساخت سد چمشیر

به گزارش مشرق، یکی از کاربران توئیتری در صفحه خود به بررسی ابعاد مختلف سد چمشیر که امروز توسط رئیس جمهور افتتاح شد پرداخت و نوشت:

سد چمشیر به عنوان پنجمین سد بزرگ ایران، امروز با حضور رئیس‌جمهور به صورت رسمی آبگیری شد و تهدید سیلاب و آب بی‌کیفیت برای مردم 2 استان کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان از بین رفت.

ابعاد تازه‌ای از این سازه مدیریت منابع آب را در رشتو بررسی می‌کنیم.

سال‌های طولانی، متخصصان آب راهکارهایی رو بررسی کردند تا بشه از 2 میلیارد مترمکعب آب رودخانه زهره استفاده کرد. در نهایت مطالعات به این نتیجه رسید، تنها راه استفاده از رود زهره برای تحول حیات منطقه، احداث مخزن بزرگ و سده.

چند هزار سال پیش طبیعت در محل فعلی چمشیر یک دریاچه طبیعی ساخت اما طی این سال‌ها آب تونسته یه تنگه برای ادامه مسیرش باز کنه. چمشیر دقیقا در محل این تنگه ساخته شده چون بستری محکم برای سده و از همه مهمتر سابقه وجود دریاچه پشت سد قبلا وجود داشته.

فرایند ساخت سد از 1367 شروع شد و در این مدت 27 پژوهش مختلف در حوزه‌های متفاوت از جمله اقلیم‌شناسی، زمین شناسی و رشته‌های مختلف برای ساخت سد انجام شده. مجوز محیط‌زیست سد هم سال 1388 گرفته صادر شد و مطالعات زیست محیطی چمشیر از 25 جلد فراتر میره.

رودخانه زهره چیزی جز سیلاب و آب بی کیفیت برای مردم منطقه نداشته، حالا با این سد همین الان که صحبت می‌کنیم، کیفیت آب 40 درصد بهبود پیدا کرده و آبدهی هم 2 برابر شده، چرا چون سیلاب 3 ماهه در سد ذخیره و در طول سال رهاسازی میشه قبل از آبگیری سد سالانه 2 میلیارد متر مکعب آب رودخونه بدون هیچ استفاده‌ای به دریا می‌ریخته که شیرین‌سازی و انتقال این آب از دریا به سال 6 میلیارد دلار سرمایه نیاز داره، یعنی آب سد چمشیر سالی 6 میلیارد دلار ارزش داره.

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

نگاهی به ابعاد مختلف ساخت سد چمشیر 2