نگاهی متفاوت به مشکلات کارآفرینان و روایت مادری که قهرمان است
کارگردان مستند «امید شهر خسته» از تولید اثر جدیدی به نام "خانواده خلج" خبر داد. سوژه اصلی این مستند مادری قهرمان است که در فراز و نشیبها بار خانواده را به دوش میکشد
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند بلند «خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی درباره تلاش یک مادر برای حفظ خانواده در شرایطی بحرانی است که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تولید شده است. این مستند مراحل تدوین را پشت سر میگذارد تا برای نمایش در شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» آماده شود.
داستان این فیلم درباره خانوادهای است که در دهه 1380 یک تولیدی راه اندازی میکنند، مسائل مختلفی برایشان به وجود میآید و به دردسرهای فراوانی گرفتار میشوند. در ماجرای زندگی پرفراز و نشیب و پرتعلیق این خانواده، مادر به عنوان قهرمان حضور دارد. او در همه این سالها کوشیده، بر مشکلات و بدعهدیها غلبه کرده و خانواده و تولیدی را حفظ کند.
مصطفی حاجی قاسمی یکی از کارگردانهای مستند بلند «خانواده خلج» درباره این اثر گفت: در مستند «خانواده خلج»، با روایت، خانواده و سرنوشت پرفراز و نشیب یک قهرمان روبهرو هستیم. این فیلم روایتی از زندگی یک خانواده است که با همت و تلاش مادر، بسیاری از مشکلات و گرفتاریها را پشت سر میگذارند. البته این فیلم نقدی بر سیاستگذاریهای بانکی و برخوردهایی که با برخی از کارآفرینان و تولیدکنندگان صورت میگیرد، نیز دارد.
او درباره همکاری مجدد با مریم الهامیان در این پروژه گفت: قبلاً در «امید شهر خسته» تجربه کارگردانی مشترک داشتیم. قبل از شروع تصویربرداری درباره نوع کار به دیدگاه مشترک میرسیم. همه چیز را پیشبینی میکنیم و به نوع از تقسیم کار میرسیم که برای هر دو و همکارانمان در آن مستند قابل پذیرش است. سر صحنه و موقع تصویربرداری میدانیم که در چه لحظهای کدامیک از ما باید ورود کند.
حاجی قاسمی که مستند «امید شهر خسته» او در طرح اکران حقیقت به نمایش درآمده است، گفت: تجربه اکران فیزیکی و آنلاین «امید شهر خسته» به ما نشان داد که وقتی فیلم در مواجهه با مخاطب قرار میگیرد، تصور سازنده آن هم میتواند درباره کیفیت این مواجهه و گستره مخاطبان تغییر کند. در نگاه اول به نظر میرسد «امید شهر خسته» را مخاطبی میپسندد که فوتبال دوست دارد یا متعلق به یک منطقه است که فیلم، روایت تیم آن است، اما وقتی مستندی قصه دارد، این قصه و روایت میتواند اقشار مختلفی را با فیلم همراه کند.
وی با اشاره به اکران آنلاین مستندها در طرح «اکران حقیقت» گفت: نمایش آنلاین مستندها به دیده شدن آنها بسیار کمک کرده است. سالها یکی از دغدغههای ما این بود که نمایش فیلممان به جشنواره سینماحقیقت و محافل اندک خلاصه نشود. با سامان گرفتن اکران آنلاین و تمرکز مرکز گسترش بر «اکران حقیقت» این امید در فضای مستند به وجود آمد که فیلمها بیشتر در معرض دیده شدن قرار بگیرند.
مریم الهامیان دیگر کارگردان این اثر نیز پیشتر درباره دلیل انتخاب این خانواده گفته بود: خانواده خلج، به ظاهر یک خانواده معمولیاند، اما سرنوشت و ماجراهای اعضای خانواده دراماتیک و شنیدنی است. آنها پلهای پشت سرشان در رودهن را خراب میکنند تا در گلپایگان تولیدی تأسیس کنند، اما مشکلات بانکی، سیاستگذاریها و مسائل مختلف مانع از آن میشود که به سادگی رؤیایشان محقق شود.
براساس این گزارش، تصویربرداری مستند «خانواده خلج» در رودهن، اصفهان و گلپایگان انجام شده و با پایان تصویربرداری، مراحل تدوین را پشت سر میگذارد. این فیلم برای حضور در شانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» آماده میشود.
مستند «ملامحمد»، پرترهای از پیرمرد 90 ساله که همه کاره است! هیئت امنا مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی معرفی شدند