چهارشنبه 3 بهمن 1403

نگاه آماری به قهرمانی کشتی آزاد ایران در آسیا؛ سبک وزن‌ها همچنان نامطمئن

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
نگاه آماری به قهرمانی کشتی آزاد ایران در آسیا؛ سبک وزن‌ها همچنان نامطمئن

تیم ملی کشتی آزاد ایران در حالی قهرمان قاره کهن شد که ستارگان این تیم عملکرد متفاوتی در بیشکک داشتند.

به گزارش مشرق، تیم ملی کشتی آزاد ایران با کسب 190 امتیاز بالاتر از کشورهای ژاپن و قرقیزستان مقتدرانه به عنوان قهرمانی قاره کهن دست یافت. تیم ملی کشورمان در 37 دوره این مسابقات، 30 قهرمانی، پنج عنوان نایب قهرمانی و 2 عنوان سومی داشته است.

سی و ششمین دوره رقابت‌های کشتی آزاد بزرگسالان قهرمانی آسیا روزهای 23 و 24 فروردین ماه با حضور 23 کشور در شهر بیشکک قرقیزستان برگزار شد و تیم ایران با کسب 5 مدال طلا و 3 مدال برنز بعنوان قهرمانی دست یافت. برای تیم ایران رحمان عموزاد در وزن 65 کیلوگرم، امیرمحمد یزدانی در وزن 70 کیلوگرم، محمد نخودی در وزن 79 کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن 92 کیلوگرم، امیرحسین زارع در وزن 125 کیلوگرم به مدال طلا، حسین ابوذری در وزن 74 کیلوگرم، هادی وفایی‌پور در وزن 86 کیلوگرم و محمدحسین محمدیان در وزن 97 کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند.

تیم ایران که در این دوره از رقابت‌ها به دلیل حضور برخی از کشتی‌گیران اصلی خود در مسابقات کسب سهمیه المپیک از جمله احمد محمدنژادجوان، یونس امامی و امیرعلی آذرپیرا و مصدومیت و آسیب‌دیدگی حسن یزدانی با ترکیبی از کشتی‌گیران جوان و عنوان‌دار به مصاف حریفان خود رفت، اما توانست با کسب نیمی از مدال‌های طلا، عنوان قهرمانی را از آن خود کند. این در حالی بود که تیم ایران سال گذشته تنها یک مدال طلا کسب کرده بود و در جایگاه تیمی سوم شده بود.

عملکرد نمایندگان ایران را می‌توان براساس نفرات اصلی تیم ملی و همچنین اوزان المپیکی و غیرالمپیکی مورد بررسی قرار گیرد. امیرمحمد یزدانی، رحمان عموزاد خلیلی، محمد نخودی و امیرحسین زارع نفرات اصلی تیم ملی بودند که به مدال طلا رسیدند و امیرحسین فیروزپور نیز به عنوان جایگزین کامران به این دوره از رقابت‌ها اعزام شده بود.

از نفرات اصلی تیم بلگراد رضا اطری نتوانست به مدال برسد و پنجم شد. ابراهیم خواری که از وی به عنوان نفر دوم وزن 57 کیلوگرم یاد می‌شود نتوانست آنگونه که باید نتیجه چشمگیری کسب کند و عنوانی بهتر از پنجم کسب نکرد.

حسین ابوذری که با کسب عنوان قهرمانی وزن 74 کیلوگرم کشور به یکی از مدعیان اصلی این وزن تبدیل شده بود نتوانست به عنوان قهرمانی برسد و ره‌آورد وی از سفر بیشکک، مدال برنز بود. او با کسب این مدال عملا المپیک را از دست داد. البته نمایندگان ایران در این وزن هنوز سهمیه کسب نکرده‌اند و باید منتظر عملکرد یونس امامی در گزینشی قاره کهن باشیم

در دسته 86 کیلوگرم جانشین و رقیب احتمالی حسن یزدانی با باخت برابر عظمت دولت‌بیک‌اف قزاقستانی به عنوان بهتر از سوم نرسید و با انتخابی تیم ملی برای حضور در المپیک خداحافظی کرد. این در حالی است که پیش از این حسن یزدانی در پنج مبارزه رودرو با این حریف قزاقستانی در پیکارهای جهانی با نتیجه عالی او را شکست داده بود. به نظر می رسد کامران قاسمپور مهمترین رقیب یزدانی برای رسیدن به المپیک باشد.

در وزن 97 کیلوگرم محمدحسین محمدیان مغلوب احمد تاجدالدین‌اف شد تا مشخص شود کشتی‌گیر روسی‌الاصل بحرینی‌ها مرد بی رقیب قاره کهن است و می‌تواند در تابستان پیش رو به سلطه سعدالله‌یف و کایل اسنایدر در المپیک پایان دهد. ملی‌پوش بحرینی در مسابقات جهانی 2023 بلگراد با شکست اسنایدر و سعدالله‌یف، قهرمان جهان شده بود.

در این وزن امیرعلی آذرپیرا نماینده ایران است و برای کسب سهمیه تلاش می‌کند.

امیرحسین زارع بار دیگر اقتدار خود را در قاره آسیا به نمایش گذاشته شد. سال گذشته امیررضا معصومی نفر دوم این وزن به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شد که عنوانی بهتر از پنجمی کسب نکرد اما زارع با اقتدار آخرین نشان طلای این دوره از رقابت‌ها را کسب کرد.

حضور تیم ایران در مسابقات قهرمانی آسیا چند پیام مهم داشت؛

1- کشتی آزاد ایران قدرت بلامنازع آسیا و کسب طلا برای یک آزادکار در این تورنمنت نمی‌تواند به سختی رقابت‌های جهانی و المپیک باشد. ایران در 37 دوره گذشه 30 عنوان قهرمانی، پنج نایب قهرمانی و 2 عنوان سوم را از آن خود کرده است.

2- تیم ایران با ترکیب نفرات اصلی و دوم کشتی آزاد به بیشکک اعزام شد. در ترکیب این تیم رضا اطری، رحمان عموزاد، امیرمحمد یزدانی، محمد نخودی و امیرحسین زارع نفراتی بودند که در سال گذشته عضو تیم ملی در رقابت‌های جهانی بودند. در این تیم همچنین ابراهیم خواری، حسین ابوذری، هادی وفایی‌پور، امیرحسین فیروزپور و محمدحسین محمدیان به عنوان قهرمانان رقابت داخلی یا نفرات دوم کشتی ایران به بیشکک اعزام شدند.

3- از 6 وزن المپیکی تنها 2 نفر موفق به کسب نشان طلا شدند که هر 2 نماینده از نفرات اصلی تیم ملی بودند. زارع و عموزاد خلیلی مردان طلایی اوزان المپیکی بودند. نمایندگان ایران در یک وزن 57 کیلوگرم مدالی کسب نکردند. محمدیان، وفایی‌پور و حسین ابوذری نیز به مدال برنز رسیدند.

4- یکی از مهمترین نکات این دوره از رقابت‌ها، پیروزی تمام فینالیست‌های ایران بود تا شاگردان محسن کاوه 50 درصد از مدال‌های طلای این دوره از مسابقات را کسب کنند. اما نکته مهم این بود که تمام طلایی‌های ایران در بیشکک توسط نفرات اصلی تیم ملی ضرب شد و این می‌تواند زنگ هشدار برای گوش شکسته‌های ایرانی باشد. بازماندن چهار وزن المپیکی ایران از رسیدن به فینال نشان از آن دارد که بین نفرات اصلی و جایگزین فاصله وجود دارد.

5- از وفایی‌پور به عنوان یکی از مدعیان اصلی و رقیب یزدانی نامبرده می‌شود اما وی در مرحله یک چهارم نهایی برابر عظمت دولت‌بیک‌اف شکست خورد. دولت‌بیک‌اف همیشه بازنده محض برابر حسن یزدانبی و اما سال گذشته علیرضا کریمی را در فینال شکست داد و امسال نیز در نیمه نهایی برابر باروز ایرانی به برتری رسید.

6- هر چند که کامران قاسمپور در وزن 92 کیلوگرم حضور نداشت اما امیرحسین فیروزپور به خوبی توانست مدال طلای این وزن را برای ایران به ارمغان آورد. حال با کنار رفتن وفایی‌پور از انتخابی تیم ملی، کامران به دسته 86 کیلوگرم بازمی‌گردد تا چالش اصلی یزدانی پیش از المپیک باشد.

7- ایجاد توازن بین تیم اصلی و نفرات جایگزین یکی از مهمترین ماموریت‌های کادر فنی بعد از المپیک پاریس است. اگر این توازن ایجاد نشود با بازنشستگی برخی از ستارگان کشتی ایران ممکن است جایگزینی آنان به خلا اصلی تیم ملی تبدیل شود.

8- با وجود نتایج برخی از ملی‌پوشان در بیشکک نمی‌توان از تلاش گوش شکسته‌ها و هنر کادر فنی در قهرمانی مقتدرانه آزادکاران چشم پوشی کرد. این تیم در حالی مقتدرانه بر سکوی نخست جلوس کرد که سال گذشته عنوانی بهتر از سوم کسب نکرد.

رحمان عموزاد سال 2023 تنها مدال طلای ایران در آسیا را کسب کرد و علیرضا کریمی به نقره رسید. یاسین رضایی، امیرحسین کاووسی و یاسین رضایی مدال برنز کسب کردند. شاگردان پژمان درستکار سال گذشته نتوانستند بیش از 124 امتیاز را کسب کنند و بعد از قزاقستان و ژاپن سوم شدند.

منبع: ایرنا