نیازمند قاضی خودساخته، جامعهپرداز و تمدنساز هستیم
معاون دادگستری کل استان تهران گفت: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب برای دستیابی و پرورش قاضی در تراز قضاوت اسلامی نیازمند قاضی خودساخته هستیم.
سیدرضا سجودی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان تهران در اجلاسیه استانی «قاضی و قضاوت در تراز قضاوت اسلامی» که با حضور اساتید حوزه و دانشگاه و کارشناسان حقوقی و قضایی در ساختمان آموزش و پژوهش دادگستری استان تهران برگزار شد، ضمن تسلیت و تعزیت سالروز وفات حضرت امالبنین سلامالله علیها گفت: برگزاری این اجلاسیه استانی به عنوان همایش مقدماتی برای فراهم سازی زمینه برگزاری همایش ملی «اندیشههای قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی» میباشد که در استان تهران برگزار شده است.
سجودی با اشاره به اینکه موضوع همایش به عنوان یک سیاست زیرساختی و کلان در قوه قضاییه ساری و جاری است، بیان کرد: قرار شده است از بعد نظری هم به این موضوع پرداخته شود تا این موضوع در بازنگری و روزآمد سازی سند تحول قوه قضاییه مورد توجه قرار بگیرد.
وی در ادامه افزود: در این راستا دستگاه قضایی تلاش دارد تا با برگزاری نشستهای کارشناسی از حضور اندیشمندان، علما، نخبگان و فرهیختگانی که در زمینه حقوقی و قضایی صاحب نظر میباشند بهرهمند شده و از نظرات این شخصیتها در راستای سیاستسازی و سیاستپردازی قوه قضاییه استفاده نماید.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان تهران با اشاره به موضوع اجلاسیه استانی «قاضی و قضاوت در تراز قضاوت اسلامی»، بخشهایی از بیانیه مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در گام دوم انقلاب و ورود به دومین چله از مراحل خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را مورد تاکید و توجه قرار داد.
سید رضا سجودی گفت: بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب برای دستیابی و پرورش قاضی در تراز قضاوت اسلامی نیازمند قاضی خودساخته، قاضی جامعهپرداز و قاضی تمدنساز هستیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس و در حول اولین محور یعنی قاضی خودساخته توصیههای اساسی مقام معظم رهبری در پرتو نگاه امیدبخش به آینده قابل توجه است از جمله «عدالت و مبارزه با فساد» که در محور چهارم و اصلی مباحث به آن اشاره شده و این دو را «لازم و ملزوم یکدیگر» دانسته اند.
سجودی در بحث قاضی جامعه پرداز به بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) با مسؤولین قضایی اشاره کرد که میفرمایند: «عدل، نیاز اصلی حیات طیبه انسانی است. شما هم دادگستری را در اختیار دارید و هم عدلیه هستید، ماموریت شما اقامه عدل است.» و اهمیت قوه قضاییه به عنوان اولین رکن در همین جا است پس قاضی عادل در جامعه اسلامی با اقامه و گسترش عدالت اسلامی حیات طیبه انسانی را رقم میزند.
وی در بحث توصیف قاضی تمدنساز به ابعاد مثبت و منفی ایدئولوژی قضایی پرداخت و تصریح کرد: قاضی به عنوان یک انسان کنشگر در عرصه قضاوت متأثر از عوامل بیرونی از جمله ایدئولوژی است که در دوران زندگی یک انسان برای او به وجود میآید و از طرف دیگر متاثر از سیاست، اخلاق، عقیده، مذهب، اهداف سازمان، ایده مندی و قاطعیت میباشد که ار حیث اخلاق حرفهای میتواند در مفهوم ایدئولوژی قضایی نقش اساسی ایفا میکنند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان تهران افزود: بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که مقامات قضایی با استفاده از این بعد یعنی ایدئولوژی قضایی در یک نظام قضایی عاری از فساد با توجه به اهداف عالی حاکمیتی نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران میتوانند شکل دهی و ایجاد تمدنی پرمایه و متعالی بر پایه عدالت نقش موثر ایفا نمایند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری کل استان تهران در پایان اظهار داشت: یک قوه قضائیه قوی و مقتدر، توانایی حرکت به سمت اهداف خود را دارد، پس قاضی تمدنساز، تحولخواه و تحولنگر از طریق توسعه پایدارِ هنر قضاوت که همانا بهترین روشهای قاعدهمند و ضابطهمند در تبلور قانون و شرع در قضاوت عادلانه و منصفانه است، در نهایت با نهادینهسازی مشروعیت و مقبولیت نظام که شان اصلی حاکمیت اسلامی است به بسط و توسعه آرمانهای تمدن وزین اسلامی کمک شایانی خواهد کرد.
لازم به ذکر است که در این جلسه چند تن ازقضات عالی رتبه، اساتید حوزه، دانشگاه و کارشناسان حقوقی و قضایی نظرات و پیشنهادات خود را در رابطه با محورهای اجلاس استانی با عنوان «قاضی و قضاوت در تراز قضاوت اسلامی» و در راستای «اندیشههای قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی» بیان کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی