جمعه 9 آذر 1403

نیروهای انقلابی از "اصلاح حکمرانی" استقبال می‌کنند / ساختارها همواره قابل تغییر و اصلاح هستند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نیروهای انقلابی از "اصلاح حکمرانی" استقبال می‌کنند / ساختارها همواره قابل تغییر و اصلاح هستند

یک استاد فلسفه سیاسی اصلاح حکمرانی را ایده‌ای دینی و عقلی دانست و گفت که قانون اساسی به این مهم به‌عنوان یک اصل پویا و مترقی تأکید کرده است و نیروهای انقلابی برای پیشرفت کشور و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی از آن استقبال می‌کنند.

- اخبار سیاسی -

حجت‌الاسلام سید عبدالمجید اشکوری استاد فلسفه سیاسی در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه، اصلاح حکمرانی ضروری، دینی و عقلی و ارزشمند است، گفت: مهم‌ترین آفت و آسیب برای اصلاح حکمرانی تعریف و مغالطه در معنای آن است؛ مراد از اصلاح حکمرانی، اصلاح ساختار، فرآیند و روش‌های در ذیل یک چارچوب اصولی است و با این معنا می‌توان حکمرانی را با هدف دینی دنبال کرد.

وی گفت: برخی می‌گویند، اصلاح حکمرانی اما در جزئیات بحث از دگرگونی اصول و اصالت یا هویت حاکمیت صحبت می‌کنند که این مهم قابل تحقق نیست چون اصل را نقض کرده و معنای دیگری غیر از اصلاح حکمرانی پیدا می‌کند.

اشکوری با بیان اینکه، "حکمرانی بر پایه یک اصول هدفمند است که این اصول بر پایه یک ساختار تعریف و در نظام سیاسی جاری می‌شود، گفت: به‌طور مثال، وقتی، حفظ امنیت ملی یک اصول است و مشارکت مردم در انتخابات که در امنیت ملی مؤثر است، یک ساختار یا فرآیند. اشکالی ندارد که ساختار را در انتخابات طوری تعریف و ترسیم کرد که موجب مشارکت بیشتر مردم و نقش‌آفرینی بیشتر مردم در تعیین سرنوشت کشور شود و بر این اساس اصلاحاتی انجام داد تا منجر به حفظ بیشتر امنیت ملی شود اما خب، اگر کسی بگوید من امنیت ملی را نمی‌خواهم یا با آن مخالفم چگونه می‌تواند حکمرانی را در چارچوپ اصول اصلاح کند؟ اینجا اصالت و اصول نقض می‌شود و به چیزی به نام اصلاحات با معنای صحیح آن منتج نمی‌شود.

وی، اصلاح حکمرانی را ایده‌ای دینی و عقلی دانست و گفت که قانون اساسی به این مهم به‌عنوان یک اصل پویا و مترقی تأکید کرده است و نیروهای انقلابی برای پیشرفت کشور و تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی از آن استقبال می‌کنند.

این استاد حوزه علمیه گفت که مردم‌باوری در حکمرانی اسلامی، شعاری یا تشریفاتی نیست چرا که اصل حکمرانی دینی بر پایه مردم محوری است و این در مهم تردیدی نیست.