«نیم قرن با فریدون آو» و رونمایی از «پوشه»
نشست معرفی و بررسی کتاب «نیم قرن با فریدون آو» و دیدار و گفتوگو با مهسا طهرانی به مناسبت انتشار فصلنامه «پوشه» برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، نخستین عصر چهارشنبههای بخارا در سال 1401 به معرفی و بررسی کتاب «نیم قرن با فریدون آو، منتخب آثار 1354 1398» اختصاص دارد که از ساعت 17 روز چهارشنبه 17 فروردینماه با حضور فریدون آو، احسان لاجوردی و علی دهباشی در کتابفروشی فرهنگان فرشته برگزار میشود.
همچنین این برنامه همزمان به صورت زنده از صفحه اینستاگرام بخارا به نشانی instagram.com/bukharamag، کتابفروشی فرهنگان فرشته به نشانی instagram.com/farhangan.fereshte و بنیاد لاجوردی به نشانیinstagram.com/lajevardifoundation پخش خواهد شد.
در خبر برگزاری این نشست آمده است: کتاب «نیم قرن با فریدون آو»، از سوی نشر هنر معاصر و بنیاد لاجوردی و به مناسبت بزرگداشت فریدون آو در موزه بریتانیا در بهمن 1398 منتشر شده است. ایده شکلدهنده به کتاب، گردآوری و ثبت آثار این هنرمند در پنجاه سال اخیر و شناخت دقیقتر او از نگاه منتقدان، مجموعهداران و دیگر هنرمندان است و دورههای مختلف فعالیتهای هنرمند و تصاویری کمتر دیده شده از آثار او را در بر میگیرد. دوره اولیه آثار، کلاژها و آثار پراکنده، مجموعه گلها و طبیعت بیجان، عکسها، تحقیقاتی بر شاهنامه، مینیاتورها و چهار عنصر مقدس، از جمله دورههایی است که مستندسازی شدهاند. همچنین آثار فریدون آو، با یادداشتهایی از داریوش شایگان، گلی ترقی، شهلا حسینی و شهروز نظری و برخی از دیگر هنرمندان همراه شده است.
ناشر در این کتاب درباره اهمیت و نقش فریدون آو در میدان هنر معاصر ایران نوشته است: «چهرهای روشن دارد و شخصیتی بیمانند است. برخوردار از فکر و زبانی بهروز و متمایز که با استمراری مثالزدنی بیش از پنجاه سال، تازگی و سرزندگی خود را حفظ کرده است. او ترکیبی منحصربهفرد از تشخص، گذشته و امروز است. فریدون آو، نقش بسزایی در ایجاد امکانهای تجربی تازه برای جامعه هنری ایران دارد و زندگی پربار و فعالیتهای گستردهاش، او را به شخصیتی بینالمللی تبدیل کرده است.
نگاه جمعگرا و پذیرنده، رانه اصلی موفقیت پروژههای او است. قضاوتی نمیکند که کسی در آن بازنده باشد و به خاطر توجهش به فرآیند آفرینش هنری بهجای متوقف ماندن روی کلیشههایی چون هنرمند خارقالعاده و یا اثر هنری خوب، انگیزه فراوانی برای جامعهسازی و فعالیتهای گروهی دارد. به همین دلیل در سالهای اخیر، نقش موثری در شناسایی و معرفی هنرمندان معاصر داشته است. فریدون آو، نماد فراتر رفتن از قاعدههای سنتی و مرزهای محدودکننده تعصب و فرهنگ است. عشق بیدریغش به هنر بهمثابه موجودی زنده و بیطرف، همراه با خوشسلیقگی هوشمندانهای که دارد، فرصت تغییر و رشد را برای جامعه هنری ما فراهم کرد.»
خانه فرهنگان فرشته در خیابان فیاضی (فرشته)، بعد از چناران، پلاک 50 واقع است.
همچنین به مناسبت انتشار فصلنامه «پوشه» به مدیریت و سردبیری مهسا طهرانی، دویست و بیست و سومین نشست از سلسله نشستهای صبح پنجشنبههای مجله بخارا به بررسی و رونمایی از شماره اول این فصلنامه هنری اختصاص یافته است.
این نشست از ساعت 9:30 صبح پنجشنبه 18 فروردینماه 1401 در محل کتابفروشی فرهنگان قریب با حضور: مدیر مجله، دکتر ناصرالدین پروین، اسماعیل عباسی، محمدحسن حامدی و علی دهباشی برگزار میشود و به صورت مستقیم پخش خواهد شد.
در معرفی این فصلنامه آمده است: فصلنامه فرهنگی و هنری «پوشه» در نظر دارد از دریچه موضوعات بومی و منطقهای، تاریخ هنر ایران را بازنگری کند. شماره نخست «پوشه» ویژه «کاریکاتور و نفت ملی» است؛ برشی از تاریخ کاریکاتور و کارتون در ایران و نقش هنرمندانه کارتونیستهای ایرانی در پیشبرد یکی از مهمترین اتفاقات تاریخی سیاسی ایران. آنچه در این شماره «پوشه» بررسی شده است همگامی هیجانات اجتماعی و سیاسی، و نقش هنرمندان در بحبوحه به ثمر نشاندن این خواست مهم ملی است.
مهسا طهرانی، مدیر و سردبیر فصلنامه «پوشه»، فارغالتحصیل مجسمهسازی از دانشگاه هنر و عضو انجمن مجسمهسازان ایران است و چندین نمایشگاه از آثار مجسمهسازیاش در گالری لاله، گالری رضا، دومین دوسالانه مجسمههای فضای شهری، گالری آن و نمایشگاه گروهی مجسمهسازی در گالری سیحون، و همچنین نمایشگاه انفرادی International Cite Des Artes, paris, france 1389 برگزار شده است و آثارش تاکنون چندین جایزه دریافت کرده است. در حوزه نقد هنرهای تجسمی فعال بوده و کتاب «ده مجسمهساز» و مقالات بسیاری از او در مجلات «تندیس»، «بخارا»، روزنامه «شرق» و... منتشر شده است. وی همچنین هفت شماره سردبیر مهمان فصلنامه «طبل» بوده است.
مهسا طهرانی در حال حاضر مدرس دانشگاه هنر تهران است.
انتهای پیام