نیوکاسل - لیورپول ونتیجه عجیبی که رقم خورد / فوتوفن: بازخوانی معجزه بزرگ کلوپ و نونیز
ورزشگاه سنت جیمزپارک اما میزبان جالبترین بازی هفته بود.
به گزارش ورزش سه، هفته سوم لیگ برتر انگلیس پر از اتفاقات جالب بود. منچستریونایتد در خانه 4 دقیقه از بازی گذشته دو گل از ناتینگهام فارست خورد اما در ادامه 3 گل زد و بازی را برد. فولام در زمین آرسنال دو بر یک عقب افتاد، سپس یک بازیکنش هم اخراج شد و درحالی که همه منتظر ثبت پیروزی آرسنال بودند، پائولینیا، هافبک پرتغالی فولام، در دقایق پایانی گل زد و آرسنال سه امتیاز را با یک امتیاز عوض کرد.
ورزشگاه سنت جیمزپارک اما میزبان جالبترین بازی هفته بود؛ نیوکاسل - لیورپول. دو تیمی که اهداف بزرگی در فصل جاری دارند. نیوکاسل هفته گذشته به منچسترسیتی باخته بود و لیورپول هم در هفته نخست با چلسی مساوی کرده و بعد بورنموث را شکست داده بود.
اولین حضور اندو در ترکیب لیورپول
خبر خوب پیش از بازی برای یورگن کلوپ این بود که محرومیت 3 جلسهای آلکسیس مکآلیستر، هافبک آرژانتینی تیمش، در پی دریافت کارت قرمز در بازی با بورنموث بخشیده شده بود و او میتوانست در ترکیب اصلی قرار بگیرد. کلوپ این بازی را با آرایش همیشگی خودش یعنی 3-3-4 شروع کرد و نکته ویژه این بود که ترکیب 3 نفره خط میانی، کاملا جدید بود و با حضور بازیکنانی شکل گرفت که در همین تابستان به لیورپول پیوستهاند؛ واتارو اندو، مکآلیستر و دومنیک سوبوسلای که به ترتیب از اشتوتگارت، برایتون و لایپزیک راهی لیورپول شدند.
جذب اندو، هافبک ژاپنی 30 ساله، دقیقا پس از نمایش ضعیف خط میانی لیورپول در نخستین بازی فصل مقابل چلسی در دستور کار کلوپ قرار گرفت.
درواقع سرمربی لیورپول پس از همان بازی اول فهمید که پر کردن جای خالی فابینیو در پی پیوستن این هافبک برزیلی به الاتحاد، دشوارتر از آنچه فکر میکرد، بوده است. به همین دلیل به سرعت پس از بازی با چلسی، اندو جذب شد. خط دفاع با ترکیب آشنای الکساندر آرنولد، جوئل ماتیپ، ویرجیل فاندایک و اندرو روبرتسون شکل گرفت و در خط حمله هم محمد صلاح، کودی گاکپو و لوییز بازی میکردند.
ادی هو برای این بازی غافلگیری خاصی در ترکیبش نداشت؛ او هم با سیستم 3-3-4 شروع کرد و جلوتر از نیک پوپ، در خط دفاع کیرن تریپیه، فابین شار، پائز بوتمن و دنیل برن بازی میکردند. برونو گیمارش، جو الینتون و ساندرو تونالی سه هافبک میانی نیوکاسل بودند و ترکیب 3 نفره خط حمله هم شامل میگل آلمیرون، الکساندر ایزاک و آنتونی گوردون بود.
گوردون؛ آماده رقابت با استرلینگ و گریلیش قابل انتظار بود که دقایق ابتدایی با حملات سنگین نیوکاسل همراه باشد. چیزی که در جریان بازی هم شکل گرفت اما اتفاق ویژه دقایق ابتدایی، کارت زرد آرنولد بود و پس از آن یک خطای دیگر از این بازیکن روی گوردون بال چپ نیوکاسل، که باعث شد تمامی بازیکنان و اعضای کادرفنی نیوکاسل به داور فشار بیاورند، تا او را متقاعد به دادن کارت زرد دوم به آرنولد کنند.
در این صحنه داور بازی جان بروکس تصمیم گرفت به آرنولد کارت ندهد؛ هرچند اگر کارت زرد هم میداد، کسی نمیتوانست به این تصمیم معترض شود.
به این ترتیب در همان دقایق ابتدایی بازی، لیورپول از خطر 10 ده نفره شدن عبور کرد. در ادامه اما باز هم گوردون پدیده 22 سالهای که از اورتون به نیوکاسل پیوسته، بارها آرنولد را در آن منطقه تحت فشار قرار داد.
گوردون در همین بازی نشان داد که رحیم استرلینگ و جک گریلیش به زودی یک رقیب جدی در پست بال چپ تیم ملی انگلیس خواهند داشت.
حرکات رو به داخل از سوی آلمیرون چپ پا در سمت راست و به داخل زدن گوردون با پای راست از سمت چپ، چیزی بود که لیورپولیها برای مهار آن راه حلی پیدا نمیکردند.
از سوی دیگر اندو در سبک بازی کلوپ، هافبک دفاعی قابل قیاس با فابینیو نیست. درواقع از آنجا که کلوپ از 5 نیروی تهاجمی جلوتر از یک هافبک دفاعی استفاده کند، تنها هافبک دفاعی لیورپول باید بازیکنی با خصوصیات فیزیکی فابینیو باشد. اندو دقیقا خصوصیات عکس فابینیو را دارد و هافبک مرکزی است، نه یک هافبک دفاعی کلاسیک.
اشتباه مرگبار دو بازیکن بزرگ سرانجام در دقیقه 25 اشتباه بزرگ آرنولد در دریافت پاس ساده رو به عقب صلاح، باعث شد گوردون پشت سر خط دفاع لیورپول به توپ برسد و دروازه را باز کند.
اشتباه بزرگ بازیکنی که چند دقیقه قبل از خطر دریافت کارت قرمز عبور کرده بود، لیورپول را یک بر صفر عقب انداخت اما شوک دیگری هم در راه بود؛ در دقیقه 28 فاندایک برای قطع پاس رو به جلوی هوشمندانه گوردون به ایساک، پای خود را کمی دیر حرکت داد و به جای توپ، ابتدا به مهاجم نیوکاسل ضربه زد.
در این صحنه داور بازی بیدرنگ کارت قرمز به مدافع هلندی نشان داد و درحالی که کلوپ و فاندایک امیدوار بودند این تصمیم در بازبینی ویدئویی رد شود، تیم داوری ویدئویی هم تصمیم داور را تایید کردند. به این ترتیب لیورپول در مسابقهای که از حریفش ضعیفتر کار میکرد و یک گل هم خورده بود، 10 نفره هم شد.
واکنش به این تصمیم برای کلوپ دردناک بود. او مجبور شد یکی از بهترین بازیکنانش تا دقیقه 30 یعنی دیاز را بیرون بکشد و به جای او جو گومز را به میدان بفرستد تا آرایش تیمش به 2-3-4 تغییر کند. دیاز تا زمانی که در میدان بود، از صلاح و گاکپو موثرتر کار میکرد اما کلوپ باید از میان سه مهاجم خود، یک نفر را تعویض میکرد و تصمیم به تعویض دیاز گرفت.
15 دقیقه پایانی باز هم با حملات نیوکاسل همراه بود؛ حملاتی که اوج آن در دقیقه 43 و شوت آلمیرون از پشت محوطه جریمه شکل گرفت. این شوت سنگین حتی پس از واکنش خوب الیسون بکر، دروازهبان لیورپول، به تیر دروازه خورد و درحالی که نیوکاسل خیلی به ثبت گل دوم نزدیک بود، توپ وارد دروازه نشد.
تعویضهای هوشمندانه کلوپ کلوپ پس از بازی به روشنی در کنفرانس مطبوعاتی توضیح داد که بین دو نیمه از بازیکنانش چه چیزهایی خواسته: «سه نکته مهم را در رختکن توضیح دادم. اول اینکه آرنولد باید مراقب باشد کارت زرد دوم را نگیرد. دوم اینکه گاکپو نباید خیلی به کانالهای کناری برود و مهمترین نکته اینکه نباید گل دوم را بخوریم.»
سرمربی لیورپول سه نکته کلیدی را بین دو نیمه به بازیکنانش منتقل کرد اما 15 دقیقه ابتدایی نیمه دوم، لیورپول چند بار در آستانه خوردن گل دوم قرار گرفت.
در این دقایق همچنان درخشش ایساک و آلمیرون و گوردن با حمایت تونالی و جو الینتون، خط دفاع لیورپول را تحت فشار گذاشته بود. آرنولد هم در مقابله نفر به نفر با گوردون، بیش از نیمه اول احتیاط میکرد و به همین دلیل گوردن قدرت مانور مناسبی در سمت چپ و البته کانالهای میانی پیدا کرده بود.
بازی اما با عبور از دقیقه 60 کمی متعادل شد. کلوپ در دقیقه 58 هاروی الیوت و دیهگو ژوتا را به جای اندو و گاکپو به میدان فرستاد و حدود 20 دقیقه بعد داروین نونیز و جارل کوانسا به جای مکالیستر و ماتیپ وارد میدان شدند. درواقع کلوپ در دقایق میانی با دو تعویض، تلاش کرد کنترل تیمش روی بازی را بهتر کند اما در 15 دقیقه پایانی بازی، با آمدن نونیز به جای مکالیستر یعنی یک مهاجم به جای یک هافبک، تیمش را هجومی کرد تا برای زدن گل مساوی خطرپذیر بازی کند.
دو شوت سرنوشتساز نونیز در دقیقه 81 پاس صلاح، با اشتباه بوتمن که شبیه اشتباه آرنولد در صحنه گل نیوکاسل بود، توپ را به نونیز رساند و ضربه پای راست این مهاجم اروگوئهای بازی را در اوج تعجب همگان به تساوی رساند.
تعجب جمعی به این دلیل بود که نیوکاسل در نیمه دوم بازی را تحت کنترل داشت و حتی یک دقیقه پیش از گل نونیز، این آلمیرون، بال راست پاراگوئهای نیوکاسل، بود که پس از حرکت طولی عالی با توپ، ضربهاش به تیر دروازه خورده بود. بازی اما قرار بود از این هم غافلگیرکنندهتر شود و روی بیرحم خود را به ادی هو و بازیکنانش نشان بدهد.
در دقیقه 93 درحالی که نیوکاسلیها برای زدن گل برتری عجله داشتند، بار دیگر پاس درخشان و در عین حال ساده صلاح به پشت مدافعان میانی نیوکاسل، به نونیز رسید و او از زاویهای تقریبا شبیه گل اول، بار دیگر با پای راست دروازه نیوکاسل را باز کرد.
آمار برای موفقیت نیوکاسل کافی نبود به این ترتیب نیوکاسل مسابقهای را باخت، که در آن 60 درصد مالکیت توپ داشت، 23 شوت زده بود و 8 ضربه هم داخل چارچوب و دو ضربه به تیر دروازه ثبت کرده بود.
لیورپول با 4 ضربه به چارچوب و بیش از 60 دقیقه ده نفره بازی کردن، این بازی سنگین را برد. کلوپ در این بازی تصمیماتش در جریان بازی آنقدر خوب و موثر بود که هواداران لیورپول برای سالها این بازی را با تصمیمات کلیدی کلوپ به یاد خواهند آورد.
این پیروزی ویژه باعث شد لیورپول یکی از 4 تیم 7 امتیازی جدول، در تعقیب منچسترسیتی شود. نیوکاسل هم با این شکت بهتآور، حالا از 3 بازی فقط 3 امتیاز دارد؛ چیزی که متناسب با کیفیت بازی نیوکاسل در این سه هفته نبوده است.
کلوپ در سه بازی آینده مقابل استونویلا، ولورهمپتون و وستهم، فاندایک را دراختیار نخواهد داشت و البته باید همچنان نگران ضعف تیمش در فاز دفاع و عملکرد ضعیف مدافعانی مثل آرنولد هم باشد.
منبع: بیبی سی