هر متر مکعب آب چند؟
بهنظر میرسد اسراف در مصرف آب امروز یکی از بزرگترین منکرات محسوب میشود و هر شهروند وظیفه دارد در صورت مشاهده این مسئله، موضوع را به فرد اسرافکار و یا متولیان گوشزد کند.
آبی که مایه حیات است، این روزها به سختی تامین میشود، برداشتهای بیرویه از منابع آب زیرزمینی، خشکسالی و کمبود بارش، منابع آبی را مورد تهدید جدی قرار داده و تنش آبی در تابستان نمود بیشتری پیدا میکند، حال برخی از افراد شلنگ بیخیالی را بر دست گرفته و این مایه حیات را حیف و میل میکنند و فکر نمیکنند که در گوشه گوشه این استان و کشور عدهای برای دسترسی به آب شرب چشمانتظار تانکرهای آبرسانی هستند.
به گزارش ایسنا، با گرم شدن هوا و افزایش مصرف آب در بخش خانگی، کشاورزی و حتی صنعتی، تعداد شهرها و روستاهای دارای تنش آبی در حال افزایش است و مجددا برخی تانکرهای آبرسانی راهی شهرها و روستاهای متعدد در چهارمحال و بختیاری شدهاند، مسئولان شرکت آب و فاضلاب بهطور مستمر برای صرفهجویی در مصرف آب هشدار میدهند تا بتوانیم این تابستان گرم و خشک را با کمترین مشکل در قطعی آب پشت سر بگذاریم.
اما عدهای از شهروندان بر طبل بیخیالی میکوبند، بیمهابا آبی که برای مصرف شرب با هزینههای گزاف تهیه شده است را صرف آبیاری فضای سبز محیط پیرامون منزل، شستشوی حیات، خودرو، فرش و.... میکنند و این هدرفت آب در بخش خانگی، بسیاری از شهروندان را با چالش قطعی آب مواجه میکند.
عمر چاههای آب در چهارمحال و بختیاری به زیر یکسال رسیده است و قطعا حفاری هر چاه آب جدید هزینههای هنگفتی را به شرکت آب و فاضلاب تحمیل میکند، جایگزین کردن منابع آبی که دچار خشکی شدهاند به این راحتی امکانپذیر نیست و باید هوای آبها را داشته باشیم.
بهنظر میرسد اسراف در مصرف آب امروز یکی از بزرگترین منکرات محسوب میشود و هر شهروند وظیفه دارد در صورت مشاهده این مسئله، موضوع را به فرد اسرافکار و یا متولیان گوشزد کند.
مسعود ترابیان - معاون درآمد و خدمات مشترکان شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این استان در یک منطقه کوهستانی واقع شده است، بنابراین اختلاف ارتفاع بالایی در مناطق مختلف شهری و روستایی در استان وجود دارد، بههمین علت باید آب را از یک محدوده پایین به محدوده بالا و یا بالعکس پمپاژ کنیم که بالتبع آن هزینههای تولید آب افزایش پیدا میکند، برای مثال در شهر شهرکرد اختلاف بالاترین تا پایینترین نقطه 265 متر است.
وی افزود: تعرفهای که بابت تامین آب از مشترکان شرکت آب و فاضلاب در چهارمحال و بختیاری اخذ میشود، مناسب است و زیانی که این شرکت بابت تولید و فروش هر متر مکعب آب در استان میدهد، بسیار زیاد است، برای مثال هزینه فروش هر مترمکعب آب در بخش خانگی و غیرخانگی در سال گذشته 836 تومان بود، در حالیکه بهای تمام شده آب به ازای هر متر مکعب 2340 تومان است، یعنی این شرکت در هر مترمکعب آب 1440 تومان ضرر میدهد.
ترابیان با بیان اینکه نرخ فروش آب در بخش خانگی و غیرخانگی در سال 99 حدود 939 تومان و بهای تمام شده آب 1800 تومان بود، توضیح داد: در آن سال 1176 تومان ضرر مالی در فروش هر مترمکعب آب بود و سال گذشته این عدد به 1440 تومان رسید، همچنین در بخش فاضلاب نیز مشکل داریم.
معاون درآمد و خدمات مشترکان شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: باتوجه به خشکسالیهای پی در پی و کاهش دبی منابع آبی زیرزمینی، این منابع پایداری لازم را ندارند و هزینههای تامین منابع آب جدید و حفر چاه به این شرکت تحمیل میشود.
وی با اشاره به اینکه در شهرستانهای دارای دشتهای ممنوعه بحرانی مانند بروجن، بن، خانمیرزا هزینه آبرسانی بالاتر است، گفت: باید تفکر این باشد که صرفهجویی بسیار حائز اهمیت است، باید مدیریت مصرف در دستور کار قرار بگیرد، این کار به پایداری منابع آبی کمک میکند.
تماشاخانه