دوشنبه 5 آذر 1403

هزار و 136 هکتار زمین اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان همدان تامین شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هزار و 136 هکتار زمین اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان همدان تامین شد

همدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: به منظور اجرای طرح نهضت ملی مسکن و ساخت 100 هزار واحد مسکونی در استان، یک هزار و 136 هکتار زمین تامین شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرزاد تیموری روز چهارشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این میزان زمین تامین شده به منظور اجرای فاز نخست طرح نهضت ملی مسکن در همه شهرهای استان است که در صورت نیاز زمین های بیشتری نیز تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه طرح نهضت ملی مسکن تا چند ماه آینده در همه شهرهای استان عملیاتی می‌شود، اظهار داشت: در طرح اقدام ملی مسکن که در دولت قبل آغاز شد، پنج هزار و 800 متقاضی واجد شرایط شناخته شدند که از این تعداد، چهار هزار متقاضی با وجود واریز وجه اولیه، بدون زمین مانده بودند که برای آن‌ها نیز در قالب این طرح زمین تامین شد.

تیموری تصریح کرد: این استان و به خصوص شهر همدان به دلیل محدود بودن حریم شهری با مشکل تامین زمین مواجه است و بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی، 680 هکتار به شهر همدان اضافه و راه پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن نیز هموار شد.

وی خاطرنشان کرد: فرآیند تهیه طرح تفصیلی شهر همدان تا حد مطلوب پیشرفت دارد و به مشاور این طرح درخواست دادیم که 100 هکتار از 680 هکتار اضافه شده به شهر را در محدوده طرح تفصیلی بگنجاند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به نزدیک بودن زمان سفر هیات دولت و رییس جمهور به استان همدان افزود: در این سفر چند پروژه مهم استان به بهره برداری می‌رسد و چند پروژه مهم دیگر که موجب پیشرفت و توسعه استان است تعریف می شود.

وی با بیان اینکه پروژه های عمرانی بر اساس جمعیت شهرستان ها تعریف، تکمیل و بهره برداری می شود اظهار داشت: محور همدان - غارعلیصدر یکی از مهمترین و پر ترددترین جاده های استان است که عملیات چهار خطه کردن آن، به زودی آغاز می‌شود.

تیموری ادامه داد: این جاده 2 مقصد مهم گردشگری استان را به شهر همدان متصل می‌کند و موجب توسعه صنعت گردشگری استان می شود.

وی با اشاره به اینکه آبرسانی بین حوضه ای تالوار به همدان یکی از طرح های عمرانی اثرگذار است، گفت: وزیر نیرو اواخر مهرماه سال گذشته در بازدید از این پروژه بر تسریع در روند اجرایی این طرح تاکید کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان ادامه داد: انتقال آب آشامیدنی از سد تالوار به همدان از مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب اسلامی در سال 1383 به همدان است که هیچ اقدامی برای تامین آب همدان انجام نشده بود و این پروژه بلاتکلیف در بیابان رها شده بود.

وی تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع آب، با پیگیری قاطعانه استاندار، عملیات اجرایی این طرح از سر گرفته شد و اعتبارات مناسبی طی سه مرحله از سوی وزارت نیرو، به آن تخصیص داده شد.

تیموری تاکید کرد: بنا بر اعلام «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو، این طرح در اولویت پروژه های مهم وزارت نیرو قرار گرفته است و هم اکنون بیش از 60 درصد پیشرفت دارد.

وی افزود: ورق‌های مورد نیاز ساخت لوله های خط انتقال، بدون نوبت تامین می شود و عملیات اجرایی طرح با فعالیت کارگاه ها به صورت شبانه روزی در حال اجرا است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به اینکه در حال دستیابی به یک منبع آب پایدار و همیشگی برای همدان و شهرها و روستاهای مسیر آن هستیم، اظهار داشت: حجم آبی که از سد تالوار به همدان اختصاص یافته 42 میلیون متر مکعب است، در حالی که گنجایش سد اکباتان و سد آبشینه در مجموع 40 میلیون متر مکعب است.

وی کنارگذر غربی همدان را از پروژه های اثرگذار دیگر عنوان کرد و افزود: بیشتر ترافیک و حوادث رانندگی همدان، در بلوار بسیج و ارتش است که با بهره برداری از کنار گذر غربی حجم ترافیک آن کاهش می یابد.

تیموری با بیان اینکه این جاده، از پلیس راه همدان - قزوین آغاز و به سه راهی صالح آباد خاتمه می یابد، ادامه داد: هشت کیلومتر از اجرای این طرح باقی مانده تا فاز نخست این طرح به بهره برداری برسد.

وی تاکید کرد: پروژه های ناتمام زیادی در استان داریم که بر اساس سیاست های دولت سیزدهم، پیش از تعریف پروژه جدید باید پروژه های ناتمام تکمیل و بهره برداری شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان با اشاره به اینکه تکمیل ایستگاه راه آهن همدان نیز یکی از طرح های مهم است که بیش از 90 درصد پیشرفت دارد، افزود: بر اساس بررسی های صورت گرفت به دلیل تخریب باغ ها و برخی موارد دیگر، طرح ساخت ایستگاه مسافربری راه آهن به کنار ترمینال متوقف شد و قرار است ایستگاه مسافربری راه آهن همدان به بلوار بسیج منتقل شود.

وی ادامه داد: استاندار همدان پیگیری مجدانه‌ای برای برقراری پروازهای فرودگاه همدان انجام داد و پروازها به صورت برنامه ای در این فرودگاه راه اندازی شد و باید برای پایداری پروازها داشتن یک ایرلاین اختصاصی و دارای برنامه ریزی، در فرودگاه همدان راه اندازی شود.

تیموری با بیان اینکه به منظور مدیریت مصرف آب و برق، تصمیم بر تغییر ساعات کاری ادارات استان گرفته شده است، گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل تابستان و محدودیت های تولید برق، برای داشتن یک تابستان بدون قطعی برق، صرفه جویی و مدیریت مصرف در دستور کار قرار می گیرد.

برچسب‌ها