هشدار دوباره پوتین درباره عضویت اوکراین در ناتو
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در یک مصاحبه تلویزیونی روز پنجشنبه تأکید کرد عضویت در ائتلاف ناتو امنیت اوکراین را بیشتر نخواهد کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، رئیسجمهور روسیه هشدار داد عضویت اوکراین در ناتو امنیت اوکراین را بیشتر نخواهد کرد و به تشدید تنشها در جهان منجر میشود.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در یک مصاحبه تلویزیونی روز پنجشنبه تأکید کرد عضویت در ائتلاف ناتو امنیت اوکراین را بیشتر نخواهد کرد.
چند روز پس از آن که ناتو وعده داد اوکراین به این ائتلاف خواهد پیوست پوتین گفت چنانچه کییف به عضویت این ائتلاف درآید تنش های جهانی تشدید خواهند شد.
پوتین در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «من مطمئن هستم که این امر امنیت خود اوکراین را افزایش نمیدهد و به طور کلی جهان را بسیار آسیب پذیرتر می کند و منجر به تنش بیشتر در عرصه بین المللی می شود.»
جلوگیری از پیوستن کییف به ناتو یکی از دلایلی بود که پوتین برای آغاز عملیات نظامی در اوکراین ارائه کرد. اظهارات او یک روز پس از اجلاس سران در لیتوانی بیان شد که در آن ناتو متعهد شد از اوکراین حمایت کند اما جدول زمانی برای عضویت در این کشور ارائه نکرد.
اوکراین تمایل خود برای پیوستن به ناتو را از سال 2008 اعلام کرده است. این اقدام به شدت با مخالفت روسیه مواجه شد. دولت روسیه تأکید کرد که گسترش حوزه ناتو به سرزمین های شوروی سابق امنیت ملی و حوزه نفوذ آن را تهدید میکند.
روسیه به شدت با هرگونه حرکت در راستای الحاق اوکراین به ناتو مخالفت کرده است و ولادیمیر پوتین هشدار داده که این یک «خط قرمز» برای روسیه خواهد بود.
در واکنش به احتمال پیوستن اوکراین به ناتو روسیه از 24 فوریه 2022 (پنجم اسفند ماه 1400) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده است.
دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.
با وجود این، بسیاری از کارشناسان حفظ ائتلاف غرب علیه روسیه را در طولانیمدت امری دشوار دانسته و تأکید کردهاند ادامه جنگ میتواند به بروز اختلاف میان کشورهای غربی به خصوص در زمینه ارسال کمکهای نظامی منجر شود.
اوکراین برای عقب راندن نیروهای روسی خواهان سلاحهای پیشرفتهتر و دوربردتر از جمله موشکهای پیشرفته شده است.
پوتین روز پنجشنبه هشدار داد: «تحویل تسلیحات جدید فقط وضعیت را بدتر میکند و به بدتر شدن اوضاع برای طرف اوکراینی منجر خواهد شد و درگیریها را تشدید خواهد کرد».
همچنین بخوانید