هشدار دوران پرزلزله ایران در 10 سال آینده
عضو هیئت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی با بیان اینکه احتمال تکرار زلزله طی یکماه آینده در هرمزگان وجود دارد، گفت: ایران وارد دوران 10 ساله پر زلزله میشود و وقوع زلزله 7 ریشتری در تهران محتمل تر است.
فریبرز ناطقالهی عضو هیئت علمی پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی در گفتوگو با خبرنگار فارس در تهران، با اشاره به قرارگیری کشور ایران بر روی گسلهای بسیار زیاد، اظهار کرد: منطقه جنوب کشور در طول تاریخ شاهد زلزله های زیادی بوده و اتفاقاتی که اخیرا در حوزه هرمزگان و خلیج فارس رخ میدهد، زلزلههایی است که در امتداد زاگرس همیشه بوده است.
وی با بیان اینکه با لرزههای متوسط یا ریزلرزهها انرژی گسلها خالی میشود، گفت: البته ممکن است این لرزهها پیشدرآمدی برای یک زلزله بزرگتر باشد، اما از آنجایی که شواهد تاریخی زیادی داریم که سالیان سال زلزلههای بزرگی در آن منطقه رخ نداده، امیدوار هستیم که زلزلههایی بزرگتر از اینها که دیدیم، رخ نخواهد داد و زلزلهشناسان پیش بینی می کنند طی حدود یک ماه آینده زلزلههای در حد پنج ریشتری رخ دهد و پهنه آرام گیرد.
بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران افزود: سیستم هشداری برای تمام دستاندرکاران مدیریت بحران استان و خود مردم باید وجود داشته باشد و بدانند هر لحظه ممکن است در طبیعت اتفاقات عجیبی بیفتد و هیچکس هم نمیتواند گارانتی کند که زلزله بزرگی خواهد آمد یا نخواهد آمد، ولی بر اساس شواهد تاریخی انتظار زلزله بزرگی نداریم، البته به این معنی نیست که چنین زلزلهای رخ ندهد.
زلزله در تهران، خسارت زیادی در پی خواهد داشت
ناطقالهی با بیان اینکه ما وارد دوران پر زلزله خواهیم شد، تصریح کرد: طبق مطالعات انجام گرفته، ما وارد دوران 10 ساله ای می شویم که زلزلههای بیشتری را تجربه خواهیم کرد، نه به این معنی که زلزلههای بزرگی را شاهد باشیم ولی تکانهها بیشتر خواهد شد که بر گسلها اثر خواهد داشت.
وی با بیان اینکه زلزله برای تهران بسیار محتمل است، اظهار کرد: معمولا از حدود هر 158 سال یکبار زلزله بالای 7 ریشتر در تهران رخ داده است و آخرین زلزله 7 ریشتری در تهران مربوط به 190 سال پیش بوده و این به این معنی است که احتمال وقوع زلزله بالای 7 ریشتری در تهران وجود دارد.
عضو پژوهشگاه زلزله شناسی ایران درباره احتمال تلفات تهران در مواجهه با زلزله گفت: تمام مطالعات نشان میدهد که تهران بعد از زلزلهای بزرگ، آسیبهای زیادی میبیند و زلزله در پایتخت، خسارتهی زیادی را برجای خواهد گذاشت.
ناطقالهی با تاکید بر اینکه سیستمهای مدیریت بحران باید توانمند و فعال شود، گفت: بعد از زلزله رودبار و منجیل، سیستم دانشگاهی طی 30 سال گذشته تذکر دادهاند که فعالیتهای مدیریت بحران و هوشمندسازی زلزله بیشتر شود لذا همه مسؤولان و مردم باید آمادگی لازم برای وقوع زمین لرزههای احتمالی را داشته باشند.