هشدار «شهریاری» به وزیر نیرو درباره قطعی برق صنایع دارویی / امکان کمبود دارو وجود دارد
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در نامهای به وزیر نیرو درباره قطعی برق و اثری که بر وقفه در صنعت داروسازی ایجاد میکند هشدار داد.
به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در نامهای به آقای محرابیان وزیر نیرو نوشت که این کمیسیون انتظار دارد با دستور فوری و اکید جنابعالی تدبیری اتخاذ شود که این موضوع مورد توجه ویژه قرار گرفته و خواسته بر حق صنعت داروسازی کشور در حد توقع یکسان صنف عادی تنزل نیافته و نیاز عمومی گسترده و لحظه جامعه ما دستخوش این تلقی ناصواب نشود و با تبعات سوء اجتماعی امنیتی ناشی از کمبود یا نبود عرضه دارو پدید نیاید.
متن نامه حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به وزیر نیرو به شرح زیر است:
جناب آقای محرابیان وزیر محترم نیرو سلام علیکم
احتراماً با توجه به فرارسیدن فصل گرما شرایط ناتراز تامین برق و درنتیجه اعلام زمانبندی قطعی نوبتی در مناطق و واحدهای تولیدی و صنعتی به استحضار میرساند:
1. امید است در دولت جدید معضل دیرینه قطعی برق با اتخاذ تدابیر لازم همکاریهای عمیق و مستمر بینبخشی علمی و اجرایی دولتی و بهرهمندی از توان دانش و سرمایه بخش خصوصی اصلاح زیرساختها حرکت بسوی انرژیهای تجدید پذیر افزایش راندمان بهینهسازی مصرف و هوشمندسازی شبکه هرچه زودتر مرتفع شود و این روند منجر به رفع کمبودها از طریق تولید کافی در سالهای آینده شود.
2. بدیهی است کالاهای سلامت محور و در راس آنها دارو که با جان و سلامت همه مردم به ویژه بیماران تحت درمان سروکار دارد با هیچ مقوله و صنعت دیگری همسان نیست.
متأسفانه از اطلاعات موجود چنین بر میآید که شرکت توانیر برای قطع برق مراکز تولید دارو ویژگی مزبور را برای فعالیتهای صنعت داروسازی قائل نیست و نگرانی این صنعت را شاید محدود و صنفی ارزیابی میکند حال آنکه این صنعت با بهرهگیری از بروزترین یافتههای علمی و مطابق با استاندارد جهانی و بر اساس سابقه چندین دههای خود به تامین بخش عمدهای از نیازهای عادی و تخصصی بیماران خاص و مراکز درمانی را برعهده دارند.
برنامهای که میتواند به اخلالی از نوع قطع برق طولانی و حساب نشده در مراکز تولیدی وابسته بهشدت آسیب دیده و عقب ماندگی آن از روند جاری علمی تخصصی یا تولیدی همپای مراکز معتبر مشابه جهانی را موجب شده و با کاهش تولید کشور را محتاج واردات کرده و یا بر او تنزل کیفیت محصولات توان و انگیزه متخصصان صنعت و نهایتاً افول آن اثر مخرب خود را به جای بگذارد.
بههمین دلیل پیشنهاد میشود قبلاز هر اقدامی در زمینه قطع برق با فعالان این عرصه و مراکز داروسازی هماهنگی و مشورتهای لازم صورت پذیرد تا از تبعات پیشگفته که بسیار زیانبخش و غیر قابل جبران است جلوگیری شود.
مجدداً بیان میشود یکسان قلمداد کردن واحدهای تولیدی دارو با سایر واحدها و تحمیل قطع برق بیشاز زمان تحمل آنها میتوانند اخلال جدی در نظام سلامت کشور به عنوان نخستین و فوریترین نیاز مردم ایجاد کرده و با وارد کردن ضرر و زیان هنگفت به آنها از یکسو و تقاضای متراکم هزاران هموطن مضطر و بیمار تحت درمان از سوی دیگر نوعی هرجومرج و افزایش پرداخت از جیب بیماران مستمند و مستاصل را پدید آورد.
در خاتمه این کمیسیون انتظار دارد با دستور فوری و اکید جنابعالی تدبیری اتخاذ شود که این موضوع مورد توجه ویژه قرار گرفته و خواسته بر حق صنعت داروسازی کشور در حد توقع یکسان صنف عادی تنزل نیافته و نیاز عمومی گسترده و لحظه جامعه ما دستخوش این تلقی ناصواب نشود و با تبعات سوء اجتماعی امنیتی ناشی از کمبود یا نبود عرضه دارو پدید نیاید.
انتهایپیام /