دوشنبه 11 فروردین 1404

هشدار کمبود 100 هزار پرستار در ایران

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
هشدار کمبود 100 هزار پرستار در ایران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به کمبود جدی پرستار در کشور گفت: حدود 100 هزار پرستار نسبت به تعداد تخت‌های بیمارستانی کمبود داریم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، نسبت به انجام مراقبت‌های پرستاری توسط افراد غیر پرستار یا پرستاران فاقد صلاحیت لازم، هشدار داد.

به گزارش مهر، احمد نجاتیان گفت: متأسفانه به دلیل کمبود پرستار، از افرادی استفاده می‌شود که یا پرستار نیستند یا پرستار هستند اما صلاحیت‌های کافی ندارند و پرونده‌های انتظامی آنها بررسی نشده و حتی در برخی موارد افراد غیر پرستار مسئول ارائه خدمات مراقبتی در منزل هستند.

وی افزود: از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درخواست کردیم به سازمان نظام پرستاری اجازه دهد تا نظارت بر کیفیت خدمات پرستاری را در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به ویژه در منزل بر عهده بگیرد، زیرا در متن قانون به ما تکلیف شده که در جهت ارتقای کیفیت مراقبت‌های پرستاری ورود کنیم اما ابزاری در اختیار ما نیست و از کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خواستیم که این اختیار در قالب صدور پروانه کار برای پرستاران و حق نظارت بر عملکرد آنها در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و همچنین در منازل به ما داده شود.

نجاتیان ادامه داد: سازمان نظام پرستاری معتقد است به واسطه وظایف قانونی که به آن محول شده، می‌تواند در ارتقای کیفیت مراقبت‌های پرستاری در کشور نقش مؤثری ایفا و همچنین با توجه به کمبود منابع و ظرفیت محدود دولت برای تأمین نیروی انسانی در بخش پرستاری، در کنار وزارت بهداشت به این موضوع کمک کند.

وی با بیان اینکه با کمبود جدی پرستار در کشور مواجه هستیم، گفت: حدود 100 هزار پرستار نسبت به تعداد تخت‌های بیمارستانی کمبود داریم البته تعداد مجوزهای صادر شده برای جذب پرستار به ویژه در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات موجود بسیار محدود و سختگیرانه بوده و حتی قادر به جبران خروجی نیروهای بازنشسته نبوده و به طور میانگین، هر سال حدود 3 هزار تا 3 هزار و 500 نفر از پرستاران بازنشسته می‌شوند، اما ظرفیت جذب نیروی جدید به‌ویژه در بخش پرستاری تنها حدود 10 هزار نفر در سال‌های گذشته بوده که این میزان حتی قادر به پاسخگوی رفع کمبود نیروها نیست.

از میان اخبار

چطور در گلدان درخت لیمو بکاریم

حکم پرونده قتل «منصوره قدیری» خبرنگار ایرنا صادر شد

یک عامل کلیدی شادی که اغلب نادیده گرفته می‌شود!

وضعیت قرمز تالاب هورالعظیم؛ چه باید کرد؟