هفته داغ در انتظار بازنشستگان / مجلس چراغ اول را روشن کرد
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری این هفته مهمان مجلس خواهد بود.
این هفته، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به منظور بررسی ارائه گزارش اقداماتی که در راستای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری، مهمان کمیسیون اجتماعی مجلس خواهد بود.
در هفته جاری، دستور کار کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
روز یکشنبه (9 اردیبهشتماه):
جلسه هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی به منظور بررسی و جمعبندی آخرین وضعیت طرحها و لوایح و امور نظارتی کمیسیون اجتماعی با حضور مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور
روز دوشنبه (10 اردیبهشتماه):
جلسه هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی به منظور بررسی و جمعبندی آخرین وضعیت طرحها و لوایح و امور نظارتی کمیسیون اجتماعی با حضور مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور
روز سهشنبه (11 اردیبهشتماه):
دعوت از مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به منظور بررسی ارائه گزارش اقدامات بهعمل آمده در راستای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری با حضور کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
بررسی طرح استفساریه ماده 38 قانون تأمین اجتماعی با دعوت از سازمان تأمین اجتماعی، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نمایندگان طراح و دیوان محاسبات کشور.
با توجه به اعلامات شورای نگهبان، حکم برنامه هفتم توسعه درباره تطبیق حقوق بازنشستگان با موازین شرعی و قانون اساسی شناخته نشده است و بر اساس آن، بازنشستگان میبایست در طی سه سال، 90 درصد حقوق شاغلان را دریافت کنند.
این خبر بارقههای امید را بر دل بازنشستگان تاباند، اما حاشیههای مستمری بازنشستگان در سالهای اخیر تمامی ندارد، مشکل برقراری مستمری بازنشستگان که عمری بیش از 5دهه داشت اخیر باعث اعتراض آنها شده بود. بسیاری از بازنشستگان نسبت به ارقام دریافتی معترض بودند و اعتقاد داشتند که باید تاخیر در برقراری مستمری برطرف شود. با پیگیریهای مستمر و برگزاری جلسات تخصصی با معاونین صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص مشکلات و چالشهای اصلی بازنشستگان کشوری در حوزه فنی؛ تأخیرهای بعضا چندین ماهه در صدور احکام برقراری مستمری بازنشستگان کشوری که به دلیل قصور دستگاهها در ارسال مدارک ایجاد شده بود، مرتفع شد.
بر این اساس طی بخشنامه صندوق بازنشستگان کشوری به کلیه واحدهای تابعه و ادارات استانی مقرر شد، در صورت وجود نقص در مدارک بازنشستگان، چنانچه نواقص در خصوص مواردی نظیر؛ تأخیر در نقل و انتقال حق بیمه، عدم پرداخت کسور سنوات ارفاقی و اشتباه در مقطع زمانی معافیت کسور سنوات خدمت باشد، به مدت چهار ماه و به میزان 75 درصد میانگین حقوق و فوقالعادههای مشمول برداشت کسور بازنشستگی در دو سال آخر اشتغال را به نسبت سنوات خدمت، به عنوان حواله موقت به فرد بازنشسته پرداخت کنند.
با این اقدام معضل پنجاه ساله تأخیر در برقراری حقوق بازنشستگان کشوری که بسیار مورد اعتراض بازنشستگان گرامی بود، رفع شد.
همچنین در راستای اعتراض بازنشستگان کشوری مبنی بر قصور برخی دستگاههای اجرایی در ارسال به موقع پرونده خدمتی مستخدم قبل از صدور حکم بازنشستگی توسط دستگاه ذیربط؛ با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور مراتب اصلاح موضوع توسط صندوق بازنشستگی کشوری طی بخشنامهای خطاب به کلیه دستگاههای اجرایی مشمول ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ شد.
با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور، معضل چندین ساله بازنشستگان کشوری در خصوص تأخیر در برقراری مستمری رفع شد.
در روزهای پایانی دی ماه سال گذشته سخنگوی شورای نگهبان مهر تایید بر همسان سازی حقوق بازنشستگان زد. بر اساس اعلام شورای نگهبان حکم برنامه هفتم توسعه درباره متناسب سازی حقوق بازنشستگان برخلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشده و بر اساس آن بازنشستهها باید طی 3 سال 90 درصد حقوق شاغلان را دریافت کنند. این خبر بارقههای امید را بر دل بازنشستگان تاباند، اما حاشیههای مستمری بازنشستگان در سالهای اخیر تمامی ندارد، مشکل برقراری مستمری بازنشستگان که عمری بیش از 5 دهه داشت اخیر باعث اعتراض آنها شده بود. بسیاری از بازنشستگان نسبت به ارقام دریافتی معترض بودند و اعتقاد داشتند که باید تاخیر در برقراری مستمری برطرف شود.
با پیگیریهای مستمر و برگزاری جلسات تخصصی با معاونین صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص مشکلات و چالشهای اصلی بازنشستگان کشوری در حوزه فنی؛ تأخیرهای بعضا چندین ماهه در صدور احکام برقراری مستمری بازنشستگان کشوری که به دلیل قصور دستگاهها در ارسال مدارک ایجاد شده بود، مرتفع شد.