هلکوپتر نبوغ ناسا پس از وقفهای دو ماهه دوباره در مریخ به پرواز درآمد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هلکوپتر نبوغ ناسا پس از وقفهای حدوداً دو ماهه دوباره از سطح مریخ به پرواز درآمد. این دستگاه پیشرفته به خاطر سرمای مشکلساز سیاره سرخ زمینگیر شده بود، اما حالا 30 امین پرواز خود را تکمیل کرده تا پس از گذشت 16 ماه از زمان آغاز عملیاتها، بسیار فراتر از انتظارات عمل کرده باشد. آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) که وظیفه کنترل ماموریتهای نبوغ را برعهده...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هلکوپتر نبوغ ناسا پس از وقفهای حدوداً دو ماهه دوباره از سطح مریخ به پرواز درآمد. این دستگاه پیشرفته به خاطر سرمای مشکلساز سیاره سرخ زمینگیر شده بود، اما حالا 30 امین پرواز خود را تکمیل کرده تا پس از گذشت 16 ماه از زمان آغاز عملیاتها، بسیار فراتر از انتظارات عمل کرده باشد.
آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا (JPL) که وظیفه کنترل ماموریتهای نبوغ را برعهده دارد، در صفحه توییتر خود اعلام کرد که این هلیکوپتر با موفقیت به آسمانها برگشته است: «هلیکوپتر مریخ دوباره به پرواز درآمد! این هواپیما پس از یک وقفه دو ماهه، در انتهای هفته گذشته جهش کوتاهی داشت تا تیم مرکز کنترل بتواند وضعیت سلامتی آن را بررسی کند و گردوغبار روی پنل خورشیدی را از بین ببرد.» 30 امین پرواز نبوغ 16 ماه پس از اولین پرواز این هلیکوپتر در آسمان مریخ انجام شد. این دستگاه در دو ماه اخیر به خاطر زمستان سختی که در دهانه جزرو وجود داشت، زمینگیر شده بود. کاهش چشمگیر دما در این سیاره باعث شده بود که نبوغ نتواند بهطور ایمن فعالیتهای خود را انجام دهد. بهعلاوه، کاهش میزان نور خورشید جلوی ذخیرهسازی انرژی کافی توسط پنلها در طول شب و روز را گرفته بود.
در نتیجه، نبوغ از تاریخ 11 ژوئن که آخرین پرواز خود را انجام داد، دیگر حرکتی نکرده بود. اما تیم JPL در نهایت پس از انجام چند آزمایش زمینی در تاریخ 5 و 6 آگوست، تایید کرد که این هواپیما آماده است تا دوباره به آسمان برود. بر اساس برنامه این پرواز، نبوغ قرار بود تا ارتفاع 5 متری از سطح مریخ جدا شود و 2 متر در جناحین حرکت کند. طبق انتظارات، مدت زمان این پرواز باید 33 ثانیه میبود، اما این عدد هنوز از سوی ناسا تایید نشده است. آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا میگوید: «در هفتههای آینده با بهتر شدن وضعیت محیطی میخواهیم به حرکت به سمت دلتای رودخانه ادامه دهیم. با افزایش ظرفیت شارژ باتری، زمان پروازها طولانیتر میشوند و نبوغ میتواند گرمکننده داخلی خود را در طول شب روشن کند تا قطعات دستگاه از گزند سرمای سخت این سیاره در امان بمانند.» ناسا ماه آینده میلادی یک آپدیت نرمافزاری را روی نبوغ اعمال میکند تا قابلیتهای مسیریابی جدیدی را در اختیار این هلیکوپتر قرار دهد.