همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی در گلستان آغاز به کار کرد
گرگان - ایرنا - همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی با هدف تحقق شعار سال روز چهارشنبه با حضور شماری از مسوولان کشوری و محققان و کارشناسان بخش کشاورزی در سالن اجتماعات تعاون روستایی استان گلستان آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در نخستین روز برگزاری همایش ملی فرهنگ و مدیریت جهادی - امنیت غذایی، 6 کمیته نشست تخصصی در سالن اجتماعات تعاون روستایی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار و دستاورد های این نشست ها جمع بندی و در روز دوم همایش در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان ارایه خواهد شد. مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی گلستان و مسوول برگزاری این همایش گفت: این همایش با هدف رفع مشکلات در حوزه امنیت غذایی در کشور با ارایه راهکارهای عملیاتی به وزراتخانه است.
حجت الاسلام علی اکبر سایری افزود: برپایی 6 کمیسیون تخصصی در این همایش با حضور محققان و کارشناسان مورد بررسی و نتیجه آن اعلام خواهد شد.
به گفته وی توسعه روستایی و کشاورزی پایدار با فرهنگ و مدیریت جهادی، ظرفیت شناسی و راهکارهای به فعلیت رساندن ظرفیت های مردمی در تحقق امنیت غذایی با رویکرد جهادی، آسیب شناسی و راهکارهای تحقق انسجام مدیریتی در امنیت غذایی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در اصلاح الگوی مصرف و سلامت غذا، توزیع شایسته و دسترسی عادلانه محصولات کشاورزی با فرهنگ و مدیریت جهادی، نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در حفاظت از منابع پایه مرتبط با امنیت غذایی و نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در رفع موانع تولید کشاورزی، محورهای این همایش برای ارسال مقاله بوده است.
مسوول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان گلستان گفت: در هر کمیسیون این همایش 20 نفر از کارشناسان مربوط حضور دارند. سایری اضافه کرد: مراسم پایانی این همایش روز پنجشنبه که نماینده ولی فقیه در وزارت جهادکشاورزی و جمعی از مسوولان این وزارتخانه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان و محققان حضور دارند، برگزار خواهد شد. وی ادامه داد: در روز پایانی همایش علاوه بر سه سخنران، سه مقاله برتر، نتایج کمیسیون های تخصصی با نگاه مدیریت جهادی و رفع موانع تولید ارایه و از صاحبان مقاله های برتر و عوامل آن تجلیل خواهد شد. فراهم کردن بستر مناسب برای محققان و ارایه ایده ها، بیان موانع اجرایی نشدن راهبرد سال و تبدیل پیشنهادات به لایحه توسط دولت و تصویب از سوی نمایندگان مجلس برای جهش تولید و خودکفایی، از اهداف برگزاری این همایش است.
به گفته وی مهلت ارسال آثار به دبیرخانه همایش تا پنجم بهمن ماه در نظر گرفته شده بود که 140 مقاله از 20 استان ارسال شده است. استان گلستان در سال زراعی گذشته پنج میلیون و 403 هزار تن انواع محصول به ارزش 250 هزار میلیارد ریال تولید کرد که از این مقدار تولید چهار میلیون و 100 هزار تن تولیدات زراعی، حدود 700 هزار تن تولیدات دامی، 340 هزارتن تولیدات باغی، 240 هزار تن تولیدات جنگل و مرتع و بقیه در حوزه صید و ماهیان پرورشی بود. بهره برداران کشاورزی گلستان در تولید 15 محصول راهبردی شامل تولید دانه های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند. استان گلستان افزون بر 220 هزار بهره بردار کشاورزی دارد که حدود 150 هزار آنها در حوزه زراعی و باغی فعالیت داشته و بیش از 90 درصد آنها خرده مالک با مدیریت حداکثر چهار هکتار زمین هستند. گلستان با وسعت بیش از 20 هزار کیلومتر مربع وسعت، 862 هزار هکتار مرتع، 452هزار هکتار جنگل، 653 هزار هکتار زمین زراعی، 32 هزار هکتار باغ و چهار میلیون واحد دامی دارد. اقتصاد اصلی ساکنان گلستان با جمعیت یک میلیون و 869 هزار نفر برپایه کشاورزی استوار است.