یک‌شنبه 4 آذر 1403

همدلی دولت و بخش خصوصی انتقال آب خلیج فارس به کرمان را عملی کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
همدلی دولت و بخش خصوصی انتقال آب خلیج فارس به کرمان را عملی کرد

کرمان - ایرنا - پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان های کویری کشور از جمله کرمان، یزد و هرمزگان به عنوان یک منبع آب پایدار از صدها کیلومتر دورتر برگی زرین از افتخارات نظام جمهوری اسلامی با ابتکار دولت و همکاری بخش خصوصی به‌شمار می‌رود که خط نخست آن تا ساعاتی دیگر با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و با دستور ویدئو کنفرانسی ریاست جمهوری افتتاح می‌شود.

به گزارش ایرنا، امروز (پنجشنبه) با افتتاح ابر پروژه انتقال آب خلیج فارس به دیار کریمان در حقیقت شاهد تحقق آرزوی دیرینه کویرنشینانی از جنس پولاد و غیرت هستیم که با همت دولت و مشارکت تمام قد بخش خصوصی در سال جهش تولید به ثمر نشسته و رونق صنعت و تولید به همراه اشتغال پایدار را برای ساکنان به ارمغان دارد.

امروز عملیات بهره برداری از طرح های ملی استان های هرمزگان و کرمان در قالب سی و یکمین برنامه افتتاح جهش تولید فراهم شده که با افتتاح فاز نخست شیرین سازی آب و قطعه اول خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران (از بندرعباس تا سیرجان) محقق شد. هم شده که با افتتاح فاز نخست شیرین سازی آب و قطعه اول خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران (از بندرعباس تا سیرجان) محقق شد.

سایت شیرین سازی آب با ظرفیت 200 هزار مترمکعب در روز برای مصارف شرب و صنایع، خط لوله انتقال آب به طول 305 کیلومتر، هفت ایستگاه پمپاژ، 10 پست 400 و 230، 132 و 63 کیلوولت و 150 کیلومتر خط انتقال نیرو و 33 مخزن تعادلی، ذخیره و مقابله با ضربه آب به ظرفیت 187 هزار مترمکعب با سرمایه گذاری 16 هزار و 300 میلیارد تومان و اشتغالزایی یکهزار و 200 نفر تا ساعاتی دیگر با حضور مسئولان ملی و استانی دولت و بخش خصوصی به بهره‌برداری می رسد.

افتتاح طرح های یاد شده از هرمزگان تا سیرجان و ادامه پروژه انتقال آب تا رفسنجان و یزد خط بطلانی بر کابوس کم آبی استان های کویری کشور در حوزه آب شرب و همچنین برای صنعت تلقی می شود که مطالعات آن با تفکری هوشمندانه در سال 92 و عملیات اجرایی این ابرپروژه در سال 95 آغاز شد و امروز ثمره چند سال فعالیت شبانه روزی مهندسان داخلی با مشارکت 200 شرکت خصوصی و بخش دولتی به بار نشسته است.

اجرای این پروژه با تامین زیرساخت های جهش تولید به فعالیت تولیدی صنایع و معادن در استان های کم آب کشور رونق می بخشد و در فازهای بعدی آب شرب فلات مرکزی کشور را در دل کویر لوت تامین می‌کند که آن را می‌توان بهترین هدیه در ماه های پایانی دولت دوازدهم به مردم ایران به ویژه استان های کویری دانست.

پروژه انتقال آب خلیج فارس افتخار نظام جمهوری اسلامی است

مدیرعامل شرکت معدنی گل گهر از افتتاح قطعه نخست ابرپروژه انتقال آب از خلیج‌فارس به منطقه گل‌گهر سیرجان امروز (پنجشنبه) با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و ارتباط ویدئو کنفرانسی با ریاست جمهوری و سایر مسئولان عالی رتبه استانی و ملی خبر داد.

جمشید ملارحمان با اشاره به برگزاری جلسه هماهنگی افتتاح فاز نخست پروژه عظیم شیرین‌سازی و انتقال آب از خلیج‌فارس به فلات مرکزی ایران با حضور نماینده دفتر ریاست جمهوری، وزارت‌خانه‌های صنعت، معدن و تجارت، نیرو، استانداری‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذار در سازمان ایمیدرو افزود: پروژه انتقال آب خلیج‌فارس به منطقه گل‌گهر به طول 305 کیلومتر از اهمیت بسیار زیادی برای بقای صنایع در استان های کویری کشور برخوردار است.

این پروژه یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به‌شمار می‌رود که پس از سال‌ها تلاش و همت شبانه‌روزی متخصصان و کارشناسان داخلی، به مرحله بهره‌برداری و افتتاح رسیده است.

مدیرعامل شرکت گل‌گهر با اشاره به نقش موثر شرکت گل‌گهر در اجرای موفق و سریع این پروژه گفت: طرح انتقال آب خلیج‌فارس با مشارکت و همکاری سه شرکت بزرگ معدنی و صنعتی گل‌گهر، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی چادرملو و با حمایت‌های همه‌جانبه دولت تدبیر و امید و شخص رئیس‌جمهوری اجرا شده و اینک به ثمر نشسته است.

فاز نخست پروژه انتقال آب خلیج‌فارس به کرمان امروز افتتاح می‌شود

استاندار کرمان نیز از افتتاح ویدئوکنفرانسی پروژه انتقال آب خلیج فارس و اتصال مخزن 45 هزار مترمکعبی خط آب خلیج فارس به سایت آبی گل‌گهر توسط رییس جمهوری و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد.

محمدجواد فدائی در تشریح افتتاح پروژه انتقال آب خلیج فارس افزود: امروز (پنجشنبه) 15 آبان ماه فاز نخست از خط اول انتقال آب خلیج فارس به استان‌های کرمان و یزد توسط ریاست جمهوری افتتاح می‌شود.

پروژه بی نظیر انتقال آب و رفع مشکل کم آبی کرمان

وی کم‌آبی را از مشکلات بزرگ استان کرمان مطرح کرد و بیان داشت: بخش عمده‌ای از آب این استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و سالانه حدود 6 میلیارد مترمکعب برداشت آب در بخش کشاورزی داریم که یک میلیارد مترمکعب نسبت به حد مجاز و 2 میلیارد مترمکعب نسبت به مصرف بهینه اضافه برداشت است.

فدائی با اشاره به وجود 9 هزار چاه غیرمجاز در استان کرمان گفت: نیمی از این چاه‌ها باید پر و مسلوب المنفعه شوند و از نظر آب آشامیدنی 13 شهر استان کرمان در وضعیت قرمز قرار دارند و 720 روستا نیز شبکه آب آشامیدنی ندارند و که به صورت سیار آبرسانی می‌شود.

وی تصریح کرد: در مجموع وضعیت آب در استان کرمان خوب نیست و در بخش صنعت نیز نیاز به آب داریم لذا برای حل این مشکل بررسی‌ها و طرح‌های متعددی مطرح شده که یکی از آنها استفاده از پسآب (فاضلاب) است که در شهرهای کرمان، زرند و سیرجان در حال اجرای شبکه فاضلاب است تا از پسآب برای صنعت استفاده شود.

استاندار کرمان، دیگر برنامه حل مشکل آب استان کرمان را انتقال از حوزه‌های دیگر دانست و ادامه داد: مهمترین این پروژه‌ها شیرین کردن آب دریا و انتقال به استان است که ساعاتی دیگر فاز اول آن که در کشور و منطقه جزو پروژه‌ای مهم و بی‌نظیر محسوب می‌شود، افتتاح می شود.

فدائی اظهار داشت: پروژه انتقال آب خلیج فارس در سه خط در نظر گرفته شده که در مجموع 600 میلیون مترمکعب در سال آب را شیرین کرده به استان‌های کرمان و یزد منتقل می‌کند.

وی ابراز داشت: خط اول این پروژه سه فاز دارد که شامل انتقال آب از بندرعباس به گل‌گهر سیرجان، گل‌گهر تا مس سرچشمه و سرچشمه تا چادرملو یزد است.

استاندار کرمان افزود: در مجموع خط اول پروژه 180 میلیون مترمکعب آب را در سال منتقل می‌کند که 50 میلیون مترمکعب آن به شهرهای استان هرمزگان داده می‌شود و 45 میلیون مترمکعب سهم گل‌گهر، 40 میلیون مترمکعب سرچشمه و 30 میلیون مترمکعب سهم چادرملو است و 15 میلیون مترمکعب نیز در طول مسیر برای شرب و مواردی دیگر استفاده می‌شود.

فدائی بیان داشت: مطالعات اولیه طرح انتقال آب خلیج فارس سال 1392 انجام و عملیات اجرایی از سال 1395 آغاز شده است.

استاندار کرمان عنوان کرد: فاز اول انتقال آب تا گل‌گهر حدود 300 میلیون یورو ارزبری داشته، 6 هزار میلیارد تومان شرکا و سهامداران شامل گل‌گهر و سرچشمه و فولاد چادرملو سرمایه‌گذاری کردند و یک هزار و 300 میلیارد تومان نیز از تسهیلات بانکی استفاده شده است.

وی با بیان اینکه بخش ارزی از محل صندوق توسعه ملی و بانک ایران و اروپا کمک گرفته شده است، خاطرنشان کرد: 38 میلیون یورو توسط بانک ایران و اروپا و مابقی از محل صندوق توسعه ملی تامین شده است.

فدائی اضافه کرد: بانک‌های سپه، ملی، تجارت و پارسیان نیز در بخش تسهیلات کمک کرده‌اند و در جریان اجرای پروژه بزرگ انتقال آب از خلیج فارس 200 شرکت پیمانکاری 16 هزار نفر نیرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم فعال بوده‌اند.

وی ابراز داشت: امیدواریم با انتقال آب به گل‌گهر، چاه‌های مورد استفاده این مجموعه مسدود شوند و کمکی به حل مشکل آب در منطقه سیرجان باشد.

فدائی، زمان افتتاح فازهای دوم و سوم خط انتقال آب خلیج فارس به مس سرچشمه و فولاد چادرملو را تا پایان سال اعلام کرد و گفت: خط دوم و سوم انتقال آب نیز در حال برنامه‌ریزی و بررسی برای آغاز عملیات است.

استاندار کرمان عنوان کرد: آیین افتتاح خط انتقال با توجه به حجم بالای پروژه، بخشی در آب شیرین‌کن‌های بندرعباس و بخشی در تاسیسات طول مسیر 300 کیلومتری انتقال است و بخش اصلی افتتاح در سیرجان با حضور وزیر صمت و مدیران مربوطه و در ارتباط ویدئوکنفرانس با ریاست جمهوری خواهد بود.

استاندار کرمان با قدردانی از افرادی که در اجرای این پروژه بزرگ مشارکت داشته‌اند، اعم از ایده، طرح و اجرا به ملت ایران برای اجرا این پروژه عظیم در دولت تدبیر و امید تبریک گفت.

ورود آب شیرین دریا به کرمان

وزیر نیرو گفت: تاکنون در بخش شیرین‌سازی و نمک زدایی آب دریا مجوز شیرین‌سازی 8.2 میلیارد مترمکعبی صادر شده و از این مقدار آنچه که تاکنون در استان‌ها، شروع به استفاده کرده‌اند 760 میلیون متر مکعب است.

رضا اردکانیان نسبت آب شور به شیرین را سه به یک عنوان کرد و افزود: در طرحی که امروز (پنجشنبه) با دستور رییس جمهوری به بهره برداری می رسد 450 میلیون متر مکعب آب شور نمک زدایی شده و در نهایت 150 میلیون مترمکعب آب شیرین برای مصرف در استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد آماده خواهد شد.

وزیر نیرو با بیان اینکه این مقدار آب شیرین در فازهای مختلف به مناطق مصرف خواهد رسید، اضافه کرد: در فاز نخست با اجرای 303 کیلومتر تونل، احداث ایستگاه‌های پمپاژ متعدد و تاسیسات برقی مورد نیاز حدود 70 میلیون متر مکعب آب به استان کرمان و منطقه سیرجان می‌رسد که بخشی از این 70 میلیون در خود استان هرمزگان به مصارف شرب و صنعت خواهد رسید.

پروژه انتقال آب منبع آبی پایدار برای کشور

اردکانیان افزود: با توجه به گستردگی ارتباط کشورمان با دریا در شمال و جنوب، این طرح ها را به عنوان یک منبع پایدار برای مصارف بخش‌های مختلف به حساب می‌آوریم.

وی با بیان اینکه از آب دریا در 2 شیوه یعنی بدون نمک زدایی به صورت شور و همچنین با نمک زدایی (تبدیل آب دریا به آب شیرین) استفاده می شود، خاطرنشان ساخت: نیازهای آبی 17 استان کشور در فلات مرکزی و مناطق ساحلی مطالعه شده و این مطالعه‌ها به انتها رسیده و نیازها نیز مشخص شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: در بخش استفاده از آب دریا، به صورت بدون نمک زدایی یعنی آب شور، مجوز 26 میلیارد مترمکعب در سال صادر شده که تاکنون از این مجوز، 13 میلیارد مترمکعب در حال استفاده است.

وی اضافه کرد: سه میلیارد مترمکعب از آب شور دریا برای آبزی پروری است و 10 میلیارد مترمکعب نیز برای خنک کردن تاسیسات صنعتی، برج‌های نیروگاه ها و نظایر آن استفاده می شود.

وزیر نیرو ادامه داد: طرحی که فردا افتتاح می شود، شیرین سازی آب دریا برای مصرف شرب و صنعت در استان هرمزگان و برای مصرف در بخش صنعت استان کرمان است.

اردکانیان گفت: طرحی که فردا افتتاح می شود آغاز سلسه ای از طرح‌های اینچنینی در کشور است تا بتوان با رعایت مجموعه ملاحظه‌های فنی، اقتصادی و زیست محیطی، مصارف صنعتی را با توجیه اقتصادی لازم از آب دریا تامین کرد و منابع آب موجود را بیشتر به بخش شرب و بهداشت اختصاص داد.

آب خلیج فارس تا سه ماه آینده به رفسنجان می‌رسد

مدیرعامل صنایع ملی مس ایران گفت: فاز نخست «مگاپروژه انتقال آب از خلیج فارس» به فلات مرکزی ایران، امروز با فرمان رییس جمهور به صورت ویدیو کنفرانس و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح می شود و با بهره‌برداری از فاز نخست این طرح، ظرف سه ماه آینده آب به مجتمع مس سرچشمه نیز خواهد رسید.

اردشیر سعدمحمدی با بیان این‌که با تامین مالی به‌موقع، مناسب و سریع؛ مدول اول آب‌شیرین‌کن در بندرعباس با ظرفیت تولید 200 هزار مترمکعب آب‌نمک زدایی شده راه‌اندازی شد، افزود: با تکیه بر توان داخلی هم‌اکنون شاهد رسیدن آب تولیدی آب‌شیرین‌کن به منطقه گل گهر سیرجان هستیم.

وی تصریح کرد: هزینه‌های پروژه در مرحله شیرین سازی و خط انتقال از سوی شرکت مس، چادر ملو و گل گهر تامین مالی شده است.

مدیرعامل شرکت صنایع ملی مس ایران گفت: با توجه به وجود ذخایر بزرگ معدنی مس در استان کرمان که نتایج اکتشافی جدید تاییدکننده این موضوع است با انتقال آب خلیج فارس عملا یکی از موانع گسترش تولید که کمبود منابع آبی در این استان می‌باشد، برطرف شده و زمینه هر چه بیشتر توسعه، اشتغال‌زایی و جهش تولید را فراهم خواهد آورد.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*