هنرجویان با «تولدی دیگر» به استقبال «پرواز خیال» رفتند / فوت و فنهای تصویرگری کتاب
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، سلسله دورههای تخصصی طراحی گرافیک و تصویرگری کتاب که از سوی کتابآرا با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار میشود، با برپایی دو کارگاه «تولدی دیگر» و «پرواز خیال» به کار خود ادامه داد. تولدی دیگر کارگاه تخصصی «تولدی دیگر! طراحی و خلق شخصیت برای داستان» از سلسله دورههای تخصصی طراحی گرافیک و تصویرگری...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، سلسله دورههای تخصصی طراحی گرافیک و تصویرگری کتاب که از سوی کتابآرا با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار میشود، با برپایی دو کارگاه «تولدی دیگر» و «پرواز خیال» به کار خود ادامه داد.
تولدی دیگر
کارگاه تخصصی «تولدی دیگر! طراحی و خلق شخصیت برای داستان» از سلسله دورههای تخصصی طراحی گرافیک و تصویرگری کتاب از ساعت 10 صبح چهارشنبه (11 بهمنماه 1402) در محل مجموعه فرهنگی هنری کارستان بهارستان برگزار شد. محسن میرزایی، مدرس این کارگاه، کارشناسی ارشد تصویرسازی دارد و مدرس هنرهای تجسمی است. تصویرگری بیش از پنجاه عنوان کتاب کودک و نوجوان از سال 89 تاکنون و سابقه همکاری با ناشرانی، چون سروش، به نشر، قدیانی، مهراب قلم، نشر فنی ایران، مدرسه، نون بوک کانادا و دارالبنان لبنان در کارنامه کاری او وجود دارد. شرکت در نمایشگاههای داخلی و خارجی، برگزیده بهترین طراحی روی جلد مجلات نوجوان (1390)، برگزیده جایزه ادبی هنری محتشم (1393)، برگزیده دومین دوره مجموعه رقابتهای فناورد (1395)، برگزیده اولین دوره تصویرگری جلد کتابهای درسی (1400) و... از دیگر فعالیتهای اوست. کارگاه «تولدی دیگر! طراحی و خلق شخصیت برای داستان» با حضور تعدادی از هنرجویان و دانشجویان حوزه تصویرگری کتاب کودک و نوجوان برگزار شد. میرزایی در این کارگاه بعد از آشنایی با تجربیات و تحصیلات هنرجویان به تعریف طراحی شخصیت در تصویرگری کتابهای کودک و نوجوان پرداخت. او طراحی شخصیت در کتابهای کودک و نوجوان را مبتنی بر متن داستان دانست و گفت که برای طراحی و خلق شخصیتهای یک داستان باید به تمام زوایای داستان، حالات، روحیات و رفتارها و حتی طرز پوشش شخصیتها دقت داشت. به باور میرزایی سن و سال و جنسیت و فضایی که نویسنده در آن شخصیتپردازی و بعضا خیال پردازی کرده است برای طراحی شخصیتهای داستان مهم است و تصویرگر باید به تمام این موارد اشراف داشته و اثر او مکمل کار نویسنده باشد و در به تصویر کشیدن داستان و انتقال مفاهیم آن به مخاطب کمک کند. میرزایی در بخش دیگری از این کارگاه با اشاره به داستانها و تجربیات مختلف در کار با ناشران، عمق داشتن و شخصیت پردازی درست و صحیح داستان توسط نویسنده را مهم شمرد و بر این نکته تاکید کرد که هر چه متن قویتر و عمیقتر و هر چه شخصیتپردازی توسط نویسنده کاملتر باشد نتیجه کار تصویرگر بهتر و دقیقتر خواهد شد. در ادامه هنرجویان شروع به خوانش دسته جمعی یک داستان کردند و بعد با کمک مدرس کارگاه شخصیت داستان را تجزیه و تحلیل کردند و ویژگیهای شخصیتی و رفتاری آن را مورد بحث و بررسی قرار دادند. در ادامه هنرجویان با طراحی شخصیت با استفاده از مدل، بررسی اجزای صورت، بررسی تناسبات بدن انسان و طراحی شخصیت با استفاده از فرمهای ساده آشنا شدند و با نظارت استاد به طراحی عملی شخصیت پرداختند.
پرواز خیال
کارگاه تخصصی «پرواز خیال؛ کارگاه بداههسازی و خلاقیت در تصویرسازی» از سلسله دورههای تخصصی طراحی گرافیک و تصویرگری کتاب از سوی کتابآرا با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران نیز از ساعت 10 صبح سهشنبه (10 بهمن 1402) در محل مجموعه فرهنگی هنری کارستان بهارستان برگزار شد. سحر فرهادروش، مدرس این کارگاه، کارشناسی ارشد تصویرسازی است. او بجز تدریس، تصویرگری بیش از پنجاه عنوان کتاب کودک و نوجوان و همچنین سابقه همکاری با ناشرانی، چون به نشر، مهرک، رودآبی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، منادی تربیت، مجلات رشد و... را در کارنامه کاری خود دارد. فرهادروش در این کارگاه ابتدا به کارکرد بداهه پردازی در تصویرسازی متن داستانی و شعر پرداخت. فرهادروش همچنین به کاربردهای این تکنیک در تصویرسازی، خصوصا در به تصویر کشیدن موضوعاتی مثل شعر که نیاز به به خیال پردازی و بداهگی دارد اشاره کرد و با ذکر مثال و نمایش نمونه از کتابهایی که با این تکنیک تصویرگری شدهاند، ضرورت یادگیری این روش از تصویرسازی را تاکید کرد. او با تاکید بر اینکه این روش، چون با خیال و بداهگی سر و کار دارد و میتواند بینهایت تصویر متنوع را ایجاد کند این نکته را متذکر شد که هنرمند باید بتواند با توجه به موضوع و محتوایی را که در اختیار دارد، بداهگی و لکههای ایجاد شده در مسیری که در ذهن دارد، هدایت کند و به گونهای عمل کند که ایجاد لکهها و فرمها در جهت تولید و خلق اثر مورد نظر باشد. هنرجویانِ این کارگاه با تمرین تکنیک بداهه سازی از طریق ایجاد لکههای رنگی با مواد و متریال مختلف اعم از اکولین و اکرلیک و مدادرنگی و انجام تمرینهای عملی مختلف به آموزش و یادگیری این سبک از تصویرسازی پرداختند. در ادامه فرهادروش از هنرجویان خواست که با ایجاد لکههای رنگی به خلق فرمها و تصاویر خیالی بپردازند. زمان اتمام این کارگاه که با مشارکت فعال هنرجویان و استقبال گرم آنان پیش رفت، ساعت 13 اعلام شده بود که به دلیل اشتیاق هنرجویان تا ساعت 16 ادامه پیدا کرد.