سه‌شنبه 17 مهر 1403

هنگام عبور از نزدیک خورشید چه بلایی بر سر دنباله‌دار نیشیمورا آمد + فیلم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
هنگام عبور از نزدیک خورشید چه بلایی بر سر دنباله‌دار نیشیمورا آمد + فیلم

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، دنباله‌دار نیشیمورا هنگام عبور از نزدیکترین فاصله اش تا خورشید، با یک پرتاب جرم تاجی مواجه شد که برای مدت کوتاهی دم آن را محو کرد. این رویداد نادر توسط فضاپیمای ناسا ثبت شد.

دنباله دار نیشیمورا که اخیراً کشف شده، پس از زنده ماندن از عبور نزدیک خورشید، مورد اصابت یک پرتاب جرم تاجی قرار گرفت. این برخورد غیرمنتظره که برای مدت کوتاهی دم دنباله دار را تحت تاثیر قرار داد، توسط یک فضاپیمای ناسا ثبت شد.

در فیلمی که توسط فضاپیمای STEREO-A ناسا گرفته شده است، توده پلاسما به نیشیمورا برخورد کرده و دم دنباله دار را ناپدید می کند.

دنباله‌دار نیشیمورا که با نام C/2023 P1 نیز شناخته می‌شود، اولین بار در 12 آگوست (21مرداد) توسط ستاره‌شناس آماتور ژاپنی، هیدئو نیشیمورا، رصد شد. مشاهدات نشان داد که این دنباله‌دار از ابر اورت (مخزنی از دنباله‌دارها و دیگر اجرام یخی) سرچشمه می‌گیرد و دارای مداری بسیار بیضوی است که تقریباً هر 430 سال یک بار آن را به درون منظومه شمسی می‌آورد.

دنباله‌دار نیشیمورا در 12سپتامبر (21 شهریور) زمانی که از فاصله 125 میلیون کیلومتری سیاره ما (یا تقریباً 500 برابر میانگین فاصله زمین و ماه) عبور کرد، به نزدیک‌ترین نقطه خود به زمین رسید. در روزهای منتهی به این اتفاق، کمی قبل از طلوع و اندکی پس از غروب خورشید، این دنباله‌دار به وضوح در نزدیکی افق قابل مشاهده بود که منجر به عکس‌های خیره‌کننده‌ای از این شئ یخی در آسمان شب شد. در برخی از این عکس ها، نیشیمورا به دلیل غلظت بالای دی کربن در ابری از گاز و غبار، درخشش سبز رنگی از خود به جای گذاشت.

این دنباله دار در 17سپتامبر (26شهریور) به حداقل فاصله خود از خورشید (حضیض) رسید. این نوع برخورد نزدیک اغلب می تواند باعث سوختن و از هم گسیختگی شود. اما اخترشناسان دریافتند که نیشیمورا از این اتفاق جان سالم به در برده است.

این اولین بار نیست که نیشیمورا دم خود را از دست می دهد. در اوایل ماه سپتامبر (شهریور) یک جفت جرم تاجی به دنباله دار برخورد کردند اما علیرغم بمباران مداوم خورشید، این دنباله دار به طرز شگفت انگیزی رفتار خوبی داشته و در مسیر اصلی خود باقی مانده است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید دنباله دار نیشیمورا رصد دنباله دار خورشید این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است