شنبه 12 آبان 1403

هوشنگ کامکار پس از عمل جراحی: فروغ فرخزاد زنده‌ام کرد

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
هوشنگ کامکار پس از عمل جراحی: فروغ فرخزاد زنده‌ام کرد

من ماندم و دوام آوردم زیرا که، از عمق قلبم می‌خواستم انتشار تازه‌ترین اثرم بر روی اشعار فروغ فرخ‌زاد را که به دلیل کرونا انتشارش به تعویق افتاد را ببینم.

هوشنگ کامکار آهنگ‌ساز و یکی از اعضای شورای عالی خانه موسیقی ایران پس از عمل جراحی و با به دست آوردن بهبودی خود پیامی داد که به شرح ذیل است:

به خورشید سلامی دوباره خواهم داد

در این روزهای سخت و ملتهب که شوق زیستن و ماندن هر روز کمرنگ‌تر می‌شود، در بستر بیماری افتادم و ناگهان قلبم را به زیر تیغ بردند

احساس می‌کنم، تلخی و سنگینی سال‌های گذشته و اضطرابی که داشتم دلم را عمیق به تنگ آورد و بیمارم کرد

آنچه گذشت و می گذرد آسان نبود و نیست اما چند چیز، شوق ماندن و زیستن را در من در سخت ترین دقایق پررنگ می‌کرد.

اولین آنها فروغ فرخزاد بود

من فکر می کنم که من ماندم و دوام آوردم زیرا که، از عمق قلبم می‌خواستم انتشار تازه‌ترین اثرم بر روی اشعار فروغ فرخ‌زاد را که به دلیل کرونا انتشارش به تعویق افتاد را ببینم. عشق به فروغ و عاشقانه‌های او در اوج لحظه های بیماری چون باران نور در ظلمت قلبم می‌خزید و گویا فروغ، همان مهربانی بود که به خانه‌ام با چراغ و یک دریچه می‌آمد تا من به ازدحام کوچه خوشبخت بنگرم.

بعد از فروغ، بودنم را مدیون پزشکان و پرستارانم هستم.

پزشکان و پرستارانی که مانند همه آنانی که در دو سال سخت گذشته برای سلامت کشور جانفشانی کردند، در نهایت دقت، حوصله، آرامش و عشق کاری کردند که من، که چون طفلی هراسان بودم، به چراغ و آب و آیینه پیوستم و نترسیدم

و در نهایت عشق....

من ماندم و دوام آوردم چون عاشقم. عاشق طبیعت عاشق ایران عاشق موسیقی عاشق شعر عاشق شهرزاد عاشق رنگ عاشق خواهر و برادرانم که افسانه عشقشان، هزار شاهنامه است عاشق زیستن و خلق کردن

امروز که سعادت دارم بار دیگر به خورشید سلام کنم، مهر و محبت همه آنانی که در این روزها، دست دختر و همسرم را با عشق و دوستی فشردند و تنهایشان نگذاشتند، از عمق قلبم ارج می نهم

از تیم محترم پزشکی‌ام که از من در تمام مسیر از تشخیص تا درمان، همچون عضوی از خانواده خود، با عشق، مراقبت و حمایت کردند، قدردانی می‌کنم

با آرزوی سلامتی و سربلندی برای همه ایران و جهان

هوشنگ کامکار

به گزارش عصرایران این عضو پیشکسوت گروه کامکارها به علت گرفتگی عروق کرونر قلب توسط دکتر جاویدی تحت عمل باز قفسه سینه قرار گرفته است.

بیوگرافی هوشنگ کامکار

هوشنگ کامکار متولد 1325 در سنندج به دنیا آمد. موسیقی را پیش پدرش استاد حسن کامکار یاد گرفت و مدت 2 سال در هنرستان عالی موسیقی تهران به تحصیل موسیقی پرداخت.

در سال 1354 کارشناسی در رشته آهنگسازی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران را گرفت و آنگاه در کنسرواتوار سانتاچی چیلییای رم کنترپوان و فوگ ادامه تحصیل داد و درجه کارشناسی موسیقی را در ایالات متحده آمریکا از دانشکده سانفرانسیسکو گرفت.

وی به مدت 10سال در دانشگاه هنر موسیقی تدریس کرد و به مدت 6 سال (از سال 1372 تا سال 1378) مدیر گروه موسیقی این دانشگاه بود. او سرپرستی گروه موسیقی کامکارها را به عهده دارد.

هوشنگ کامکار 27 مرداد 1398 در دهمین همایش شعر و موسیقی کانون ادبی زمستان مورد تجلیل قرار گرفت.

فرزند ارشد مرحوم استاد حسن کامکار است و در نوجوانی آکاردئون می زد. با برادران و تنها خواهرشان قدم به قدم کار گروهی را شروع کردند و در همان سنندج در باشگاه افسران، مدارس و تالارهای این شهر موسیقی ردیف دستگاهی و همینطور موسیقی کردی را اجرا می کردند.

بعد از گرفتن مدرک دیپلم در رشته طبیعی از سنندج به تهران آمد. پدرش از دوستان استاد حسین دهلوی بود و او را برای راهنمایی به پیش ایشان فرستاد و تا دو سال در هنرستان شبانه عالی موسیقی کارشناس موسیقی بود و با این عنوان به سنندج برگشت و به آموزش موسیقی در محل تولدش مشغول گردید.

سال پنجاه و یک به دانشکده موسیقی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران وارد شد و در رشته آهنگسازی با رتبه ی اول لیسانس گرفت. با بورس اهدایی از کشور ایتالیا به رم رفت و در کنسرواتوار سانتاچی چیلای رم فنون کنترپوان و فوگ را در مدت یک سال و نیم یاد گرفت.

بعد از مدتی به آمریکا رفت و فوق لیسانس اش را از دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکوی آمریکا در رشته تاریخ موسیقی گرفت. بعد از آنکه در سال پنجاه و هشت به ایران بازگشت، مدتی در دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشگاه فارابی آموزش های خود را انتقال می داد. ده سال در دانشگاه هنر تدریس می کرد و شش سال مدیر گروه موسیقی این دانشگاه بود.

دراین مدت شکل گیری گروه کامکارها هم رسمی تر شده بود و مدیریت آن طبق سنت خانوادگی و تجربیات علمی و عملی به عهده او گذاشته شد.

فعالیت هوشنگ کامکار در مورد آهنگسازی از سالها پیش شروع گردید. او هم با موسیقی ردیف دستگاهی ایران آشنا بود و هم موسیقی ارکسترال.

هوشنگ کامکار کارش را در زمینه ی موسیقی فیلم را هم از سال 1362 با ساخت موسیقی فیلم «پل آزادی» شروع نمود و در این زمینه هم به تجربیات ارزنده ای دست پیدا کرده است.

او هم اینک مدیریت گروه کامکارها و آموزشگاه موسیقی کامکارها را به عهده دارد و همچنان با تجربه و انرژی بسیار به آموزش، تالیف و ساخت آثار ارزنده تازه ادامه می دهد.

آثار هوشنگ کامکار آهنگسازی

- کجایید ای شهیدان خدایی - دور تا نزدیک - پوئم سمفونی خرمشهر و حلبچه - منظومه سمفونیک مولانا - خورشید مستان - سروکی دل - محاق

کانال عصر ایران در تلگرام