والدین باید به اینترنت کودکان واقف باشند
حجتالاسلام محمد کرباسی گفت: باید اینترنت پاک و عاری از هرگونه محتوای نامناسب برای عموم کاربران نه فقط کودکان و نوجوان ارائه شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام محمد کرباسی قائم مقام دفتر مطالعات فضای مجازی کشور در گفتوگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: اخیرا وزارت ارتباطات سرویسی را به نام اینترنت کودک ارائه داده که اصل این اقدام شایسته و قابل تقدیر است اگر چه دیر در کشور اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه انتظار می رود اینترنت سالم به نسبت کاربران وسعت بیشتری پیدا کند، ادامه داد: کاربر باید یک حق انتخاب داشته باشد تا نوع اینترنت را خود انتخاب کند تا دسترسی به محتوای سالم یا غیر اخلاقی داشته باشد. کرباسی با اشاره به اینکه اینترنت کودک آن گونه که شایسته بود، بازتاب رسانه ای پیدا نکرد، افزود: این اینترنت تحت عنوان 4، 5، 6 شناخته می شود، یک سامانه ستاره مربع (*#456) دارد، این کد را باید شماره گیری کنید و از این طریق به اینترنت کودک بر روی گوشی فرزندتان، با همان سیم کارتی که مد نظرتان هست، می توانید دسترسی پیدا کنید که یک مقدار فرآیند نسبتا پیچیده ای دارد. قائم مقام دفتر مطالعات فضای مجازی تصریح کرد: برای راه اندازی اینترنت سالم بر روی تلفن همراه باید شماره تلفن، شماره سیم کارت و کد ملی موجود باشد اما غیر از این راه، والدین می توانند با نصب یک نرم افزار بر روی تلفن همراه، سطح دسترسی اینترنت گوشی را تنظیم و تبدیل به اینترنت کودک کنند. وی گفت: والدین می توانند با دانلود این نرم افزار، آن را روی گوشی نصب کنند و دسترسی اینترنت فرزند خود را مدیریت و کنترل نمایند، پدر و مادر با این نرم افزار مشخص می کنند چه برنامه ها و سایت هایی را فرزندانشان به آن دسترسی پیدا کند. کرباسی افزود: وب سایت (https://456.ir/) نیز موتور جستجوی کودک شناخته شده و برای فرزندان یک موتور جستجوی امن است. قائم مقام دفتر مطالعات فضای مجازی تاکید کرد: اینترنت سالم، اینترنتی است که کاربران بتوانند با خیال راحت در اختیار فرزندان خود قرار دهند، اما اینترنت کودک فعلی یک مقدار خلاء و نقص دارد و یقینا بهتر از اینترنت آزاد هست اما برای رسیدن به نقطه ایده آل فاصله دارد. وی ادامه داد: از وزارت ارتباطات درخواست می کنیم که اینترنت سالم محدود به کودک و نوجوان نباشد و والدین و عموم کاربران بزرگسال بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. کرباسی افزود: ادبیات اینترنت کودک، ادبیاتی غربی و با فرهنگ غربی است و با سبک زندگی و ارزش ها و باورهای ایرانی اسلامی ما مطابقت ندارد، کشور ترکیه با حاکمیتی که به هر حال شاخصه های دینی در آن لحاظه نشده است، سالهاست سه نوع اینترنت کودک، خانواده و آزاد دارد. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: کشور ما با سالها تاخیر اینترنت کودک را ارایه داده است این مطالبه وجود دارد که اینترنت پاک و عاری از هرگونه محتوای نامناسب برای عموم کاربران نه فقط کودکان و نوجوان ارائه شود تا هرچه بیشتر جلوی معضلات فضای مجازی را به ویژه در عرصه مباحث فرهنگی بگیریم. انتهای پیام /