والیبال ایران 7 سال رو به افول رفته است
کارشناس والیبال ایران معتقد است در انتخاب سرمربی تیم ملی نباید عجله کرد و یک مربی خارجی با قراردادی بلند مدت به والیبال ایران کمک خواهد کرد.
به گزارش مشرق، انتخاب سرمربی برای تیم ملی والیبال به یک کلاف سردرگم تبدیل شده است و مشخص نیست چه زمانی وضعیت این تیم تعیین تکلیف میشود. در آخرین جلسه کمیته فنی که قرار بود سرمربی تیم ملی والیبال انتخاب شود، همه معاملات بهم خورد و در نهایت نه تنها سرمربی تیم انتخاب نشد بلکه سخنگوی کمیته فنی هم اعلام کرد عجلهای برای انتخاب سرمربی تیم ملی نداریم چون به اندازه کافی زمان در اختیار داریم.
البته که پیش از این مرادی سرپرست فدراسیون والیبال بارها تأکید کرده بود اولویت اصلی فدراسیون انتخاب سرمربی است اما حالا به یک باره این موضوع به زمان نامعلومی موکول شده است. یکی از دلایل عدم انتخاب سرمربی تیم ملی، انصراف دو گزینه بود، نفراتی همچون ویتال هاینن (بلژیک)، آن جلو لورنزوتی (ایتالیا)، سعید معروف (ایران) و روبرتو پیاتزا (ایتالیا) چهار گزینه نهایی برای نیمکت تیم ملی بود که پس از پایان جلسه کمیته فنی اعلام شد دو نفر از این لیست چهارنفره از حضور در ایران انصراف دادند.
ابراهیم وادی درباره پروسه انتخاب سرمربی تیم ملی والیبال ایران گفت: به نظرم تصمیمی که کمیته فنی برای انتخاب سرمربی گرفت درست بود، الان بازیکنان تیم ملی کجا هستند که ما اصرار داریم در شرایط فعلی به سرعت سرمربی را انتخاب کنیم؟! مگر تیم ملی آماده است که بخواهیم آن را تحویل سرمربی بدهیم. اگر قرار باشد برای تیم ملی تصمیم مقطعی بگیریم همان اتفاقی که در المپیک توکیو با آلکنو افتاد رخ خواهد داد و تنها فدراسیون پول از دست داد و والیبال ضرر کرد، رخ خواهد داد.
وی گفت: مربیان بزرگ اگر مقطعی به تیمی اضافه شوند خروجی قابل قبولی نخواهند داشت و کاری از پیش نمیبرند، مگر اینکه تیم کاملاً آماده باشد و یک مربی بزرگ جذب شود که تنها تیم را از نظر روحی و روانی آماده کند. اگر هدف فدراسیون آماده کردن یک تیم خوب برای مدت زمان طولانی مدت است، قطعاً باید مربی خارجی درجه یک جذب کند و با یک قرارداد طولانی مدت تیم را به او بسپاریم.
بیشتر بخوانید:
جنجال بزرگ برای گزینه هدایت تیم ملی والیبال ایران
مربی والیبال ایران تاکید کرد: ما الان میگوئیم فلان مربی در تیمهای اروپایی قهرمانی را به دست آورده اما آیا امکاناتی که به لحاظ بازیکن این مربی در اختیار داشته ما در ایران میتوانیم در اختیار او بگذاریم؟! این موضوع اصل قابل مقایسه نیست. تنها کاری که ما باید برای والیبال انجام دهیم این است که اول از رده پایه شروع کنیم. اگر تیم نوجوانان و جوانان در جهان قهرمانی به دست میآورد، سازندگی پشت آن نبوده بلکه به صورت گلخانهای این اتفاق رخ داده است. اگر این تیمها نتیجه میگیرند به این معنی نیست که ما خیلی خوب هستیم، الان در لیگ مشکلات تکنیکی زیادی داریم که همگی به ضعف در رده پایه برمیگردد.
وادی گفت: زحماتی که کمیته آموزش 20 سال پیش کشید باعث شد نسل طلایی در والیبال ایران شکل بگیرد، بعد از آن کم کم رو به افول رفتیم، والیبال ایران تنها امسال نتیجه نگرفت بلکه این تیم در طی هفت سال گذشته رو به افول است و نتیجه نمیگیرد. در رده پایه نتایجی که به دست آمد بسیار ارزشمند است اما آیا واقعاً در لیگ این پتانسیل وجود دارد که بازیکنان از دل همین مسابقات به تیم ملی دعوت شوند و بتواند نتیجه بگیرند و دست و پایشان جلوی ژاپن نلرزد؟!
مربی والیبال گفت: اما نسل طلایی والیبال دو سال پیاپی موفق به شکست ژاپن شدند. همین تیمی که به زعم آقایان نتایج خوبی کسب نکرد در لیگ ملتها عنوان هفتمی را به دست آورد و تیمهای بزرگ مثل لهستان، آمریکا، اسلوونی و صربستان را برد، اما متأسفانه از کار غافل شدیم و به مسائل حواشی پرداختیم و در نتیجه وضعیت تیم ملی به این صورت شده و به چه کنم چه کنم افتادیم و الان هم برای آینده همین تیم عجله میکنیم.
وادی تأکید کرد: اگر بهترین و بهروزترین مربی دنیا هم برای تیم ملی بیاوریم، اول از همه پتانسیل و موجودی والیبال ایران را از جمله وضعیت بازیکنان، امکانات، مسابقاتی که پیش رو دارد را نگاه میکند. در شرایط فعلی نگاه کردن به اسامی مربیان دردی از والیبال ایران دوا نمیکند ما باید به داشتههای والیبال ایران توجه کنیم نه روزمهای که گزینههای هدایت تیم ملی دارند. در رده بزرگسالان همه چیز بر عهده بازیکن است و مربی بیشتر به لحاظ روحی و روانی به تیم کمک میکند. نمیتوانیم خیلی زود در مورد نیمکت تیم ملی تصمیمگیری کنیم باید همه جوانب سنجیده شود
مربی والیبال ایران عنوان کرد: به نظرم بهترین راه حل این است که فدراسیون با یک مربی خوب خارجی قرارداد پنج ساله امضا کند؛ در واقع قرارداد او به شیوه 1، 2،2 سال باشد. تمامی داشتهها را در اختیار او بگذارند و در تیم نفوذ هم صورت نگیرد، مثل دوران آلکنو که وسط راه به او گفتند سه بازیکن را عوض کند و او هم گوش به فرمان بود! این اتفاق نباید رخ بدهد. مربی باید اختیار تام داشته باشد. والیبال ما با مربی مقطعی نمیتواند نتیجه بگیرد، شاید موج انتقادها به یکباره فروکش کند اما این تصمیم به سود والیبال نخواهد بود.
وی گفت: باید وضعیت دستیاران مربی خارجی هم از قبل مشخص شود مثل گذشته نباشد که هر مربی به ایران میآید دستیارانش هم با خودش میآورد. باید مربیان ایرانی هم در کنار این مربی خارجی قرار بگیرد تا در آینده بتوان به آنها اعتماد کرد. والیبال ایران 45 بازیکن لژیونر دارد چطور نمیتواند مربی داشته باشیم؟! والیبال نیاز به مربی خارجی با قرارداد طولانی مدت دارد که تا المپیک با تیم ملی باشد و بعد از آن هم قرارداد به صورت دو ساله تمدید شود.
منبع: مهر