چهارشنبه 7 آذر 1403

واکاوی تاثیر شورش واگنر بر بازارهای جهانی نفت و غذا

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
واکاوی تاثیر شورش واگنر بر بازارهای جهانی نفت و غذا

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از العربی الجدید، آژانس رتبه‌بندی اعتباری استاندارد اند پورز امروز شنبه اعلام کرد که تحولات امنیتی جاری در روسیه نگرانی‌هایی را در مورد امنیت عرضه کالاهای اصلی تولید شده در این کشور مانند انرژی و غلات در بحبوحه جنگ مداوم این کشور علیه اوکراین ایجاد کرده است.

استاندارد اند پورز می‌گوید نفت خام برنت که اکنون حدود 73 دلار در هر بشکه معامله می‌شود، ممکن است تحت تأثیر رویدادهای جاری قرار گیرد، به ویژه اینکه روسیه با وجود تحریم‌های غرب علیه این کشور از زمان حمله ارتش روسیه به خاک اوکراین در فوریه 2022، یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت است.

مجله فوربس نیز در گزارشی امروز شنبه پیش‌بینی کرد که شورش گروه واگنر عواقب سریعی بر بازارهای جهانی انرژی داشته باشد.

این مجله گفت که اگر مقامات روسی موفق نشوند شورش واگنر را سریع خاتمه دهند، روز دوشنبه هفته جاری قیمت نفت در ابتدای معاملات این هفته، پنج تا 10 دلار در هر بشکه افزایش خواهد یافت و بازارهای انرژی در صورتی که درگیری فعلی بین ارتش روسیه و واگنر برای مدتی طولانی‌تر یا ادامه یابد، با خطرهای بزرگ‌تری روبرو می‌شود.

این گزارش می‌افزاید که بیشترین تأثیر افزایش قیمت بر روی هند و چین خواهد بود که به دلیل تحریم‌های غرب مقادیر زیادی نفت مورد نیاز خود را اکنون از روسیه دریافت می‌کنند.

به نوبه خود، وزارت امور خارجه قطر امروز شنبه در بیانیه‌ای هشدار داد که وخامت اوضاع در روسیه و اوکراین تأثیراتی بر صلح و امنیت بین‌المللی و تأمین غذا و انرژی خواهد داشت که عمدتاً تحت تأثیر بحران روسیه و اوکراین قرار دارد.

فرماندار منطقه ورونژ روسیه امروز شنبه گفت که نیروهای آتش نشانی در حال تلاش برای خاموش کردن آتش‌سوزی هستند که در مخزن سوخت داخل یک انبار نفت رخ داده است.

الکساندر گوسف، فرماندار این منطقه در تلگرام گفت که بیش از 100 آتش نشان و 30 واحد تجهیزات در محل آتش سوزی مشغول به کار هستند.

بر اساس داده‌های آژانس بین المللی انرژی، اقتصاد روسیه تا حد زیادی به صادرات انرژی روسیه وابسته است، زیرا انرژی 15 درصد از تولید ناخالص داخلی و 45 درصد از درآمد بودجه روسیه را تشکیل می‌دهد.

روسیه حدود 9.5 میلیون بشکه نفت در روز تولید می کند و صادرات نفت روسیه در ماه آوریل به بالاترین سطح خود از زمان حمله به اوکراین افزایش یافت و درآمد آن را 1.7 میلیارد دلار افزایش داد و در آوریل به 15 میلیارد دلار رسید، اما این رقم 27 درصد کمتر از چیزی است که در همان ماه در سال 2022 ثبت شد.

اگرچه کشورهای گروه هفت و استرالیا با هماهنگی اتحادیه اروپا سقفی برای قیمت نفت روسیه و مشتقات نفت خام تعیین کردند تا مسکو را از منبع اصلی تامین مالی برای جنگ با اوکراین محروم کنند، اما روسیه با نپذیرفتن سقف قیمتی نفت خود را به سایر کشورها فروخته است و بالعکس تحریم نفت روسیه، اقتصاد کشورهای غربی را دچار بحران کرده و در رکود فرو برد.

بر اساس داده‌های Statista، اندازه اقتصاد روسیه در پایان سال گذشته حدود 2.215 تریلیون دلار تخمین زده می‌شود، اگرچه منابع غربی هنوز اندازه اقتصاد روسیه را حدود 1.78 تریلیون دلار می‌دانند.

در نتیجه شورش نظامی نیروهای «واگنر» روسی علیه ارتش این کشور، انتظار و اضطرابی بر جهان حاکم شده و واکنش‌ها آغاز شده است. «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه قبل از جدی شدن این چالش و درگیری، متعهد شد که اقدامات سخت‌گیرانه و سختی علیه نیروهای واگنر انجام خواهد داد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید صادرات نفت روسیه شورش واگنر قیمت جهانی نفت این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است