شنبه 3 آذر 1403

واکنش ترکیه به اظهارات بایدن درباره نسل کشی ارامنه / شارلاتان‌های سیاسی دوباره روی صحنه آمده‌اند

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
واکنش ترکیه به اظهارات بایدن درباره نسل کشی ارامنه / شارلاتان‌های سیاسی دوباره روی صحنه آمده‌اند

اقتصادنیوز: مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در حساب توییتری خود در خصوص اظهارات بایدن درباره نسل کشی ارامنه گفت: شارلاتان های سیاسی که سعی در تحریف تاریخ دارند، دوباره روی صحنه آمده اند. با اظهارات سیاسی نمی توان تاریخ را از نو نوشت.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وزارت امورخارجه ترکیه دوشنبه شب نسبت به اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در خصوص کشتار ارامنه در سال 1915 ابراز تأسف کرد.

آناتولی گزارش داد، در ادامه بیانیه این وزارتخانه آمده است که اظهارات اسفباری که درخصوص حوادثی که سال 1915 میان دولت عثمانی و ارامنه رخ داد با واقعیت و حقوق بین الملل تطابق ندارد و تلاش‌های بیهوده ای برای بازنویسی تاریخ با انگیزه‌های سیاسی است.

ترکیه اعلام کرد: نمی شود حوادث سال 1915 را براساس برنامه ویژه سیاستمداران معرفی کرد و آن را سیاست داخلی نام نهاد.

دولت آنکارا افزود: این رویکرد نه تنها موجب تحریف تاریخ خواهد شد و کسانی که اصرار دارند که این موضع جانبدارانه را حفظ کنند، در تاریخ از آنها به سیاستمداران فرصت طلب یاد خواهد شد.

ترکیه اعلام کرد: به آنانی که به دنبال دشمن تراشی از تاریخ هستند، می گوییم که این اشتباهات فاحش خود را تصحیح کنند و از کمیته تاریخ مشترک که پیشنهاد آن را مطرح کردیم، حمایت کنند و در تلاش برای برقراری صلح و همکاری منطقه‌ای مشارکت داشته باشند.

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در حساب توییتری خود در خصوص اظهارات بایدن درباره نسل کشی ارامنه گفت: شارلاتان های سیاسی که سعی در تحریف تاریخ دارند، دوباره روی صحنه آمده اند. با اظهارات سیاسی نمی توان تاریخ را از نو نوشت. فرصت طلبانی که بر این رویکرد اصرار دارند، به خاطر نیت های پنهانی و رفتارهای مزورانه شان در خاطر خواهند ماند.

وی افزود: هیچ‌کس حق ندارد که به ملت بزرگ ترکیه درس تاریخ بدهد.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه‌ای بار دیگر به حوادث سال 1915 اشاره کرد ومدعی شد: 24 آوریل 1915 مقامات عثمانی با بازداشت روشنفکران و رهبران ارمنی در قسطنطنیه، کمپین نظام‌مند خشونت علیه جامعه ارمنی را آغاز کردند و در سال‌های بعد یک و نیم میلیون ارمنی را از خانه‌هایشان اخراج یا قتل عام کردند و یا به سوی مرگ فرستاند.

بایدن دو سال پیش، نخستین رئیس جمهوری آمریکا بود که کشتار وسیع ارامنه در جریان جنگ جهانی اول به دست ترک‌های عثمانی را رسما یک نسل‌کشی خواند.

وی پیشتر در جریان انتخابات 2020 ریاست جمهوری آمریکا وعده داده بود که در صورت پیروزی چنین کاری خواهد کرد.

همچنین بخوانید