وجوب زنده نگه داشتن امر اهل بیت علیهم السلام
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امام صادق علیه السلام به راوی فرمود: «آیا با هم می نشینید و گفتگو می کنید؟». گفتم: آری، فدایت شوم! فرمود: «من این گونه مجالس را دوست دارم. پس یاد ما را زنده کنید که هر کس از ما یاد کند یا در حضور او از ما یاد شود و به اندازه پر مگسی اشک از دیدگانش بیرون آید، خداوند، گناهان او را می آمرزد، حتی اگر بیشتر از کف دریا باشد». وجوب زنده نگه داشتن امر اهل...
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، امام صادق علیه السلام به راوی فرمود: «آیا با هم می نشینید و گفتگو می کنید؟». گفتم: آری، فدایت شوم! فرمود: «من این گونه مجالس را دوست دارم. پس یاد ما را زنده کنید که هر کس از ما یاد کند یا در حضور او از ما یاد شود و به اندازه پر مگسی اشک از دیدگانش بیرون آید، خداوند، گناهان او را می آمرزد، حتی اگر بیشتر از کف دریا باشد».
وجوب زنده نگه داشتن امر اهل بیت علیهم السلام
هیئت یک واحد اجتماعی است، یک مجموعهی اجتماعی است که بر محور مودت اهلبیت شکل میگیرد؛ محور این اجتماع کوچک یا بزرگ، مودت اهلبیت (علیهم السلام) و هدایت به سمت اهداف اهلبیت است؛ حقیقتِ هیئت این است، ماهیت هیئت یعنی این. ریشهی این پدیده هم مال زمان خود ائمه است؛ صحبت امروز و دیروز نیست؛ هیئت را اصحاب ائمه تشکیل دادند و آنها شروع کردند؛ بعد از حادثهی کربلا دُور هم جمع میشدند. امام صادق (علیه السلام) از راوی سؤال میکنند: تَجلِسونَ وَ تُحَدِثون؟ مینشینید دُور هم، صحبت میکنید، حرف میزنید؟ یعنی مسائل ما را مطرح میکنید؟ او جواب میدهد که بله، این کار را میکنیم؛ یعنی همین مجموعهی هیئات. بعد حضرت میفرمایند: اِنَ تِلکَ المَجالِسَ اُحِبُها؛ من دوست میدارم این مجالس را. قربان آن دل! [میفرماید] مجالس شما را دوست میدارم. اِنَ تِلکَ المَجالِسَ اُحِبُها و اَحیوا اَمرَنا؛ (1) مسئلهی ما را زنده نگه دارید. «اَمرَنا» در کلمات ائمه زیاد تکرار میشود؛ یعنی مسئلهی ما - به آن موضوع اساسی و محوریای که ما بر اساس آن حرکت میکنیم، میگویند امر - حالا ما اگر بخواهیم با تعبیرات امروزی مثلاً عرض بکنیم، اگر چه یک مقداری از آن معنای حقیقی فروکاسته میشود، مثلاً بگوییم راه ما، مکتب ما؛ «اَحیوا اَمرَنا» یعنی راه ما را زنده نگه دارید، مکتب ما را زنده نگه دارید. در یک روایت دیگر که این هم در کافی هست، میفرماید که «تَزَاوَروا وَ تَلَاقَوا وَ تَذاکَروا اَمرَنا وَ اَحیُوه»؛ (2) این هم همین جور است؛ احیای امر است.1400/11/03
بیانات در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام
1) وسائل الشیعه، ج12، ص: 20؛ قرب الاسناد (ط - الحدیثه)، النص، ص: 36؛ بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج44، ص: 282.
عَن أَبِی عَبدِ اللَهِ ع قَالَ: تَجلِسُونَ وَ تُحَدِثُونَ قُلتُ نَعَم قَالَ تِلکَ المَجَالِسُ أُحِبُهَا فَأَحیُوا أَمرَنَا رَحِمَ اللَهُ مَن أَحیَا أَمرَنَا یَا فُضَیلُ- مَن ذَکَرَنَا أَو ذُکِرنَا عِندَهُ فَخَرَجَ عَن عَینَیهِ مِثلُ جَنَاحِ الذُبَابِ غَفَرَ اللَهُ لَهُ ذُنُوبَهُ وَ لَو کَانَت أَکثَرَ مِن زَبَدِ البَحرِ.
ترجمه:
امام صادق (ع) (به یکی از شیعیان) فرمود: آیا (شما دوستان و شیعیان) با یک دیگر همنشینی و گفتگو دارید؟ عرض کردم: بلی، فرمود: این مجلسها را دوست میدارم، پس فضایل و سخنان ما را (در مورد احکام دین یا مصایب ما) زنده نگه دارید. کسی که فضایل ما را هر چه بیشتر زنده نگه دارد خدای رحمتش کند. هر که ما را یاد کند یا نزد او ذکری از ما بشود و به اندازه پر مگسی اشک از چشمش خارج شود خدا گناهانش را میآمرزد گرچه از کف دریا بیشتر باشد.
2) الکافی (ط - الاسلامیه)، ج2، ص: 175؛ الأمالی (للطوسی)، النص، ص: 60؛ بحار الأنوار (ط - بیروت)، ج71، ص: 352.
عَن شُعَیب العَقَرقُوفِیِ قَالَ سَمِعتُ أَبَا عَبدِ اللَهِ ع یَقُولُ لِأَصحَابِهِ اتَقُوا اللَهَ وَ کُونُوا اِخوَهً بَرَرَهً مُتَحَابِینَ فِی اللَهِ مُتَوَاصِلِینَ مُتَرَاحِمِینَ تَزَاوَرُوا وَ تَلَاقَوا وَ تَذَاکَرُوا أَمرَنَا وَ أَحیُوهُ.
ترجمه:
امام صادق علیه السلام باصحابش میفرمود: از خدا پروا کنید و برادرانی خوش رفتار باشید، در راه خدا با هم دوستی کنید و پیوستگی داشته باشید و مهر ورزید، بدیدار و ملاقات یک دیگر روید و امر (ولایت) ما را مذاکره کنید و آن را زنده دارید.