وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟
اجازه دهید جواب سوال «وردپرس چیست» را از یک مثال روزمره شروع کنم. اگر بخواهید پیتزا درست کنید باید اول خمیر درست کنید، بعد موادی که میخواهید روی پیتزا بریزید را یکی یکی خرد و آماده کنید و در نهایت داخل فر بگذارید تا بپزد. کار سخت و وقتگیری است. تازه قبل از این کار هم باید پیتزا درست کردن را بلد باشید.
منبع: مقاله وردپرس چیست نوین خب وقتی در بازار پیتزاهای نیمه آماده هست چرا وقت را هدر دهیم؟ بسته را باز میکنی و داخل فر می گذاری و تمام. اگر هم خواستی پیتزای پرمایهتری درست کنی هرچیزی دلت خواست به آن اضافه می کنی. نه نیاز به آموزش دارد و نه چند ساعت وقت برای آماده کردن. اینطوری در زمان کمتر و با هزینه کمتر یک پیتزای خوشمزه دارید. تمام سایتسازها و سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مثل وردپرس همین کار را می کنند.
به زبان ساده، یعنی اسکلت خانهای را در اختیارتان قرار میدهند تا خودتان نقشه دلخواه را با دیوارکشی اجرا کنید و دیگر وقت خودتان را روی بتنریزی و اسکلتبندی نگذارید. با وردپرس میتوانید بدون کدنویسی و درگیر شدن با کارهای پیچیده، یک وبلاگ، سایت شخصی یا فروشگاه اینترنتی راهاندازی کنید.
وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است که هرکسی میتواند از آن برای راهاندازی وبسایت استفاده کند. فقط کافی است وردپرس را روی سرور میزبان یا همان هاست نصب کنید، قالب دلخواه را انتخاب کنید و بعد صفحهها و پستهای وبسایت را ویرایش کنید. همین سادگی و در عین حال کامل بودن امکانات وردپرس باعث شده که حالا حدود یک سوم وبسایتهای دنیا از وردپرس استفاده کنند.
با وردپرس چه وبسایتهایی میشود ساخت؟
در اینجا فقط چند نمونه از انواع وبسایت هایی که می توانید با وردپرس بسازید را آوردهایم:
-
وبسایت شخصی
-
فروشگاه آنلاین
-
سایت شرکتها و معرفی کسب و کار
-
سایت آموزش آنلاین
-
وبلاگ شخصی
-
سایت خبری
-
سایت برای یک رویداد و فروش بلیت
-
سایت انجمن
-
وبسایتهای کاریابی
-
سایت نمونه کار و رزومه
-
سایت پادکست
چرا وردپرس اینقدر محبوب است؟
در کنار وردپرس چندین سیستم مدیریت محتوای دیگر مثل جوملا، مجنتو و ویکس هم وجود دارد، اما هنوز هیچکدام از آنها نتوانستهاند به این اندازه محبوب شوند؛ wordpress به خاطر حضور طولانی مدتش در بازار، میداند که کاربرانش چه چیزی میخواهند و به دلایل زیادی محبوب است. در ادامه چندتایش را با هم میخوانیم:
سادگی
هرکسی میتواند با وردپرس کار کند و اصلاً نیاز به هیچگونه دوره آموزشی ندارید. شاید نصب و راهاندازی اولیه کمی نیاز به دانش فنی داشته باشد اما بعد از نصب یک رابط کاربری گرافیکی و ساده سر و کار خواهید داشت.
انعطافپذیری
با وردپرس میتوانید هر نوع وبسایتی راه اندازی کنید. صفحههای وبسایت را به هر شکلی که میخواهید ویرایش کنید و هر نوع محتوایی مثل تصویر، ویدیو، فرم و... منتشر کنید.
امنیت بالا
اگر دانش فنی شما درباره امنیت وبسایتها کم باشد حتماً همیشه این سوال در ذهنتان خواهد بود که آیا سایت من مشکلی ندارد؟ چطور جلوی هک شدن سایت را بگیرم؟ وردپرس این مشکل را تا حد خوبی تامین کرده و حداقل سایت شما با تکنیکهای ساده هک در معرض خطر نخواهد بود. البته این حرف به این معنی نیست که وردپرس هیچ مشکل امنیتی ندارد.
رایگان بودن
وردپرس کاملا رایگان است و استفاده از آن هیچ هزینهای برای شما نخواهد داشت. با این حال، برای اینکه سایتتان را راه بیندازید باید برای دامنه و هاست هزینه بپردازید.
متن باز (open source)
متن باز یعنی تمام کدهای وردپرس به صورت همگانی در دسترس است و همه میتوانند در توسعه آن کمک کنند. به زبان ساده، این یک پروژه عامالمنفعه است و توسعه آن به سود همه است. توسعهدهندهها و برنامهنویسانی از سراسر دنیا روی wordpress کار میکنند. بعضی روی هسته اصلی وردپرس کار میکند، بعضی روی افزونهها و خیلیها هم هستند که قالبهای وردپرس را میسازند یا بهروزرسانی میکنند.
قابلیت نصب افزونه
همانطور گفتیم وردپرس فقط یک اسکلتبندی اولیه به شما میدهد پس بقیه کارها با خودتان است. مثلاً اگر بخواهید فرمی برای ثبتنام در سایت قرار دهید، برای فروشگاه اینترنتی درگاه پرداخت بانکی راهاندازی کنید یا سرویس چت آنلاین را به سایت خود وصل کنید، در این موارد به افزونهها نیاز دارید.
مخزن وردپرس بیش از 54000 افزونه رایگان یا غیررایگان دارد که هر نیازی یا مشکل احتمالی داشته باشید را برطرف میکنند. راستی، حتما مقاله بهترین افزونه های وردپرسی وبلاگ نوین را مطالعه کنید. در این مقاله بیش از 70 افزونه برتر و کاربردی به شما معرفی شده اند.
آپدیت سریع با یک کلیک
شما میتوایند خیلی سریع و با یک کلیک وردپرس را آپدیت کنید و خیالتان راحت باشد که کسب و کارتان را با یک سیستم مدیریت محتوای به روز اداره میکنید.
ریسپانسیو بودن
وردپرس طرحها و تمهای واکنشگرای وبسایت را در پلتفرم خود تعبیه کرده است و با انتخاب آنها روی هر دستگاهی سایت شما درست و کامل نشان داده میشود.
طرحهای زیاد وبسایت
وردپرس کلی تم وبسایت دارد که قابلی های متفاوتی را برای سایت شما فراهم میکند؛ شما میتوانید بر اساس موضوع ساتتان تم متناسب را انتخاب کنید.
قابلیت شخصیسازی
اگر میخواهید وبسایتتان را بر اساس سلیقه و اولویتهایتان شخصیسازی کنید این امکان وجود دارد. وردپرس امکان سفارشی سازی کامل پایگاه داده خود را فراهم میکند.
برای استفاده از وردپرس به چه چیزهایی نیاز داریم؟
برای شروع راه اندازی وبسایت با وردپرس به یک دامنه و یک میزبان یا هاست نیاز دارید. ثبت دامنه هم کاری ندارد؛ با یک جستجوی ساده میبینید که ده ها شرکت در ایران هستند که این کار را بعد از درخواست در کمتر از چند ساعت برای شما انجام میدهند. وقتی این دو را فراهم کردید فقط باید فایل قابل نصب آخرین ویرایش وردپرس را از سایت رسمی آن دانلود کنید و مراحل نصب را انجام دهید. نکته: دو ویرایش فارسی و انگلیسی وردپرس تفاوتی از نظر امکانات و کارایی ندارند.
افزونه وردپرس چیست؟
افزونه یا پلاگین، کدهایی هستند که با نصب آن عملکرد یا ویژگی جدیدی به سایت شما اضافه میشود. در واقع افزونهها باعث کاملتر شدن سایت شما میشوند و شما بدون اینکه لازم باشد برنامهنویسی کنید، با نصب افزونه، ویژگی جدیدی به سایت خودتان اضافه میکنید. مثلاً با نصب افزونه ووکامرس میتوانید یک فروشگاه آنلاین در سایتتان داشته باشید و با افزونه yoast میتوانید سئوی ساتتان را بهبود بدهید.
برای آشنایی و یادگیری یوست، حتما مقاله آموزش کار و سئو سایت با یوست در وبلاگ نوین را مطالعه کنید. وردپرس بیش از 50000 پلاگین دارد که بعضیهایشان رایگان است و بعضی پولی! شما با توجه به نیازتان میتوانید افزونه را انتخاب و بر روی سایتتان نصب کنید
آیا وردپرس کافی و همه چیز تمام است؟
پیتزای نیمه آماده فقط برای روزهایی که وقت غذا درست کردن ندارید یا مهمانی در راه است مناسب است. انتظار هم نداریم مزه و کیفیت آن مثل پیتزای تازه و پر ملات باشد. اگر هدف شما فقط راهاندازی یک سایت ساده مثل سایت شخصی، شرکتی یا وبلاگ است با وردپرس میتوانید با کمترین هزینه به بهترین شکل ممکن به هدفتان برسید.
در صورتی هم که هدف بزرگی مثل راهاندازی یک کسبوکار اینترنتی یا فروشگاه اینترنتی دارید هم میتوانید با وردپرس شروع کنید و بعد از گسترش کار و رسیدن به مرحلهای که دیگر وردپرس جوابگو نبود آنجا میتوانید هزینه کنید و سایت کامل اختصاصی را بسازید.
--> اخبار مرتبط- با 5 مرحلهی ساده با سازیتو صاحب سایت فروشگاهی شو
- حمایت بانک ملی از 2000 شرکت دانش بنیان
- آموزش روشهای کسب درآمد عالی از وبلاگ نویسی
- ضروت تغییر در استراتژی توسعه کشور
- سیگنال های اعتمادسوز به بخش خصوصی
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.