سه‌شنبه 6 آذر 1403

ورزش تا سن 6 سالگی باید در قالب بازی‌های کودکانه آموزش داده شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ورزش تا سن 6 سالگی باید در قالب بازی‌های کودکانه آموزش داده شود

کرمانشاه - ایرنا - یک کارشناس ارشد تربیت بدنی و مربی آمادگی جسمانی با اشاره به اهمیت نقش ورزش در زندگی انسان، گفت: تا سن 6 سالگی ورزش باید در قالب بازی‌های کودکانه آموزش داده شود چون این امر باعث تدوام شرکت در فعالیت‌های ورزشی در بزرگسالی می‌گردد.

«سمیه پرواز» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، به اهمیت و ضرورت ورزش و تاثیر همه جانبه آن در زندگی انسان اشاره کرد و افزود: ورزش کردن از لحاظ جسمانی، اخلاقی، روحی و روانی، فرهنگ سازی و نهادینه کردن آن در خانواده به عنوان اولین، مهمترین و اصلی‌ترین نهادی که شخصیت فرزندان در آنجا شکل می‌گیرد، امر مهم و ضروری است.

وی ادامه داد: والدین خصوصا، والدین ورزشکار و ورزش‌دوست با ایفای نقش حمایتی می‌توانند با الگوسازی صحیح کودکان را به سمت ورزش تشویق و ترغیب کرده و حمایت کنند.

به گفته وی، البته این امر مستلزم بکارگیری روش‌های صحیح و انتخاب مربی کاردان، عالم و مجربی است که با علم و روش‌های روز دنیا آشنا بوده و باعث هدایت و علاقه مندی کودک به سمت ورزش شود.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی اضافه کرد، از 6 سالگی به بعد می‌توان ورزش را با بکارگیری روش‌های صحیح آموزشی، ایجاد تنوع در ورزش با توجه به جنس و جثه بدنی کودک، و توانایی‌های او و شرکت دادن کودکان در ورزش‌ها و بازی‌های گروهی آموخت.

پرواز با بیان اینکه باید به استراحت و تغذیه کودک در این راستا توجه شود، اضافه کرد، نکته بسیار مهم این است که پرداختن زود هنگام کودکان به ورزش‌های حرفه‌ای به دلیل آسیب‌های زودهنگام و استرس‌های ناشی از عدم موفقیت در مسابقات باعث دلزدگی و عدم تداوم کودک در شرکت در فعالیت‌های ورزشی خواهد شد.

این مربی آمادگی جسمانی اظهار کرد، فرهنگ سازی و نهادینه کردن ورزش در بین خانواده‌ها و از همان اوایل کودکی بسیار مهم و حیاتی است که متأسفانه بسیاری از خانواده‌ها این امر مهم را نادیده می‌گیرند و تنها به آموزش های درسی و آکادمیک بها داده و باعث دور شدن فرزندان از ورزش و دنیای ورزش شده اند.

وی یاداوری کرد که این موضوع باعث ایجاد ضعف‌های جسمانی، اخلاقی و مشکلات روحی و روانی، دور شدن از ارزش‌های والای انسانی، و تربیتی فرزندان می‌شود.

پرواز تاکید کرد، ورزش کردن باید برابر با درس و تحصیلات مدنظر خانواده‌ها قرار گیرد، زیرا که فواید جسمی و روحی روانی آن در بزرگسالی به بهترین شکل ممکن نمود پیدا کرده و قطعا انسان‌های ورزشکار در همه جنبه‌های زندگی موفق‌تر از افراد غیر ورزشکار عمل می‌کنند.

وی از دیگر فواید جسمی و روحی ورزش کردن در دوران کودکی به بالا بردن سیستم ایمنی بدن در برابر بیماریها، حفظ سلامت جسم، بهبود سلامت قلب و عروق، افزایش محتوای معدنی و جرم استخوانها اشاره کرد.

پرواز اضافه کرد، انجام ورزش‌هایی نظیر دومیدانی، ژیمناستیک و فوتبال در دوران کودکی باعث استحکام استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان در دوران بزرگسالی می‌شود.

این کارشناس ورزشی یادآور شد، ورزش کردن موجب کنترل وزن از همان دوران کودکی، عضله سازی و شکل‌گیری اندامی متناسب و زیبا می شود و در ایجاد روحیه نشاط و شادابی و درنتیجه ساختن جامعه‌ای شاد و سالم موثر است.

پرواز از دوری از آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی، تقویت اراده، اعتماد به نفس برای انجام کارهای مثبت و مفید و کسب موفقیت در زمینه های مهم و مختلف زندگی به عنواندیگر فواید ورزش یاد کرد.

برچسب‌ها