ورشکستگی تئاتر در روزهای پایانی سال 98/ استقبال گسترده جامعه هنرهای نمایشی ایران از «جایزه بزرگ سرو»
شیوع کرونا مهمترین ضربه را به عرصه هنرهای نمایشی طی سالهای گذشته زد، این هنر که در کل حال و روز خوبی را در گیشه تجربه نمی کرد با تعطیلات اخیر رو به ورشکستگی نهاد، بسیاری از تماشاخانه های خصوصی اعلان ورشکستگی کردند و از سوی دیگر بسیاری از آثار اجرای خود را کنسل کردند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، تئاتر در هفته جاری همچون دو هفته ابتدای اسفند ماه با تعطیلی تمامی تماشاخانه های خود در تهران و شهرستانها به دلیل شیوع بیماری کرونا روبرو بود.
شیوع کرونا مهمترین ضربه را به عرصه هنرهای نمایشی طی سالهای گذشته زد، این هنر که در کل حال و روز خوبی را در گیشه تجربه نمی کرد با تعطیلات اخیر رو به ورشکستگی نهاد، بسیاری از تماشاخانه های خصوصی اعلان ورشکستگی کردند و از سوی دیگر بسیاری از آثار اجرای خود را کنسل کردند.
- بیشتر بخوانید:
- برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید
«پرنیان هفترنگ» و «نوروز در استودیو هشت» در رادیو نمایش
«پرنیان هفترنگ» و «نوروز در استودیو هشت» به مناسبت نوروز از رادیو نمایش پخش میشوند. «پرنیان هفترنگ» برنامه مفرح نوروزی است که از دوم تا پانزدهم فروردین از ساعت 17:30 تا 19:30 از رادیو نمایش پخش میشود، این برنامه با توجه به نیاز روز شامل بخشهای مختلفی است و امین بختیاری، مونا صفی و معصومه عزیزمحمدی گویندگان، مجید حیدری نویسنده و علی بهرامی تهیهکنندگی این برنامه را بر عهدهدارند. بخشهای نمایشی این برنامه با هنرمندی بازیگران اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تهیه و تولیدشده است.
برنامه تک قسمتی «نوروز در استودیو هشت» نیز اول فروردین ماه، از رادیو نمایش پخش میشود. دراین برنامه به مردم تأکید میشود که در خانه بمانند و به آنها پیشنهاداتی برای بهتر گذراندن این ایام در خانه خواهد شد.
«نوروز در استودیو هشت» به تهیهکنندگی الهه سلحشور، گویندگی بهرام ابراهیمی، بهناز بستان دوست، امیر زنده دلان، صدابرداری فرزاد شریفی و با همراهی مهمانان برنامه حمید منوچهری، احمد گنجی، عباس محبی، بیوک میرزایی، نسرین زارع، محمد آقامحمدی، فرشاد آذرنیا، حمیدرضا هدایتی راد، معصومه عزیزمحمدی و حمیدرضا افتخاری ویژه نوروز در اداره کل هنرهای نمایشی رادیو تهیه و تولیدشده است.
استقبال گسترده جامعه هنرهای نمایشی ایران از «جایزه بزرگ سرو»
حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس از استقبال گسترده هنرمندان و فعالان هنرهای نمایشی استانهای کشور ازجایزه بزرگ سرو خبر داد.
حمید نیلی بااعلام این خبر گفت: پس از اعلام رسمی برگزاری این جایزه بزرگ ملی با سیل ارسال آثار به دبیرخانه این رویدار فرهنگی هنری روبرو گردیدیم، به نحوی که از استقبال مردمی این جایزه غافلگیر شدیم که البته این موضوع ما را برای آینده تئاترمقاومت و جریان تئاترانقلاب و دفاع مقدس بسیارامیدوار کرد.
وی افزود: استقبال از این طرح به حدی بود که ما به درخواست هنرمندان گرامی مجبور شدیم تا مهلت ارسال آثار راتمدید کنیم و همکاران بنده در انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس کماکان درحال دریافت آثار هستند.
نیلی اضافه کرد: تاکنون بیش از 220 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده و به طور قطعی تمامی استانهای کشور در این رویداد تئاتری و اتفاق هنری نماینده و سهمی دارند و امیدوارم این موضوع باعث کشف وزمینه ساز شناسایی استعدادهای جدید و نوظهور در حوزه تئاترانقلاب و دفاع مقدس قلمداد شود.
مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران همچنین اضافه کرد: برگزاری این رویداد براساس فکر و ایده مشخصی، جدا از جوایز رسمی جشنواره تئاتر مقاومت در انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس پایه ریزی شد و ما دراین جایزه که ابتکار و ایده خلاقانه اتاق فکر انجمن تئاترانقلاب و دفاع مقدس می باشد به دنبال جریان سازی سالم و تقدیر ازفعالان حوزه تئاترمقاومت می باشیم و برجسته سازی آثار نمایشی حوزه انقلاب و دفاع مقدس را وظیفه جدی خود دراین عرصه می دانیم.
دبیر هفدهمین جشنواره تئاترمقاومت با اشاره به نامگذاری هفته هنر انقلاب افزود: جای خالی این جایزه در سپهر فرهنگ و هنرایران و خصوصا حوزه تئاترانقلاب و دفاع مقدس خالی بود و جای تاسف دارد که نهادهای متولی و مسئولانی که مسئولیت مستقیم پرداختن و برجسته کردن چنین افراد و جریان هایی را دارند تاکنون به تقدیر از فعالان هنرهای نمایشی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس کمتر پرداخته اند که این موضوع جای گلایه دارد.
با حفظ احترام به هنرمندان تمام رشته های هنری کشور، متاسفانه در اکثر مراسم و تقدیرهایی که اتقاق می افتد هنرمندان تئاترو هنرهای نمایشی مظلوم واقع می شوند و درمقایسه با هنرسینما و تلویزیون و حتی هنرهای تجسمی درحق شان اجحاف بارزی صورت می گیرد. درصورتی که واضح و مبرهن است که هنرتئاتربخاطر زنده بودن و ارتباط رودرو و مستقیم هنرمند و مخاطب به عنوان هنرمادر شناخته می شود و جادارد که نوع نگرش مسئولان و رسانه ها به این رشته تغییر یابد.
نیلی همچنین از اعلام رسمی فراخوان هفدهمین جشنواره سراسری تئاترمقاومت در فروردین ماه 99 خبر داد و گفت: امیدواریم جریان تئاترانقلاب و دفاع مقدس به عنوان یک ژانر ملی بتواند بیش از پیش رونق یابد و از همینجا از کلیه فعالان و هنرمندان تئاترکشور که در حوزه تئاترانقلاب و دفاع مقدس در سال گذشته اثری خلق کردند صمیمانه تشکر می کنم و خداقوت و خسته نباشید عرض میکنم.
وی درپایان ابراز امیدواری کرد سال جدید علاوه بر سلامتی فرد فرد جامعه بزرگ و هنردوست ایران عزیز و رهایی از ویروس کرونا با شکوفایی و پویایی هنر و فرهنگ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همراه باشد.
فراخوان شادواره دنیای رنگی منتشر شد
فراخوان نخستین شادواره دنیای رنگی با شعار از کرونا امید و آگاهی میسازیم منتشر شد. مؤسسه نمایش خلاق بازی و یادگیری امیدیه، گروه اتوبوس صلح و شادی، خانه تئاتر و جمعیت طلوع بینشانها (سرای مهر) نخستین شادواره جهانی دنیای رنگی را با محوریت «چه برنامهای برای ایمنی خودمان در مواجهه با ویروس کرونا داشته باشیم»، «فرهنگ انسانی (یاری رسان باشیم)»، «حفظ تندرستی و ایمنی خانواده (نوروز در خانه بمانیم)»، «کرونا دروازه بی مرز جهان (جهان مرز ندارد)» و «کرونا به ما آموخت که چشمها را باید شست» را در نوروز سال 99 برگزار میکند.
متن فراخوان به شرح ذیل میباشد:
به نام حقیقت نخستین شادواره دنیای رنگی
سبک دل چو یاران به منزل رسند نخسبد که واماندگان از پسند (سعدی)
دگر بار سنگینی پیام هم نوع دوستی بر گردهی این گیتی گران آمده است و، چون بازگشتی در نهایت شتاب اولیهی تولد این آرمان در ذوق ذهن فریبنده مان میزند؛
آری به راستی کوچکترین ریگی بر مسیر حرکت پر زرق و برق و ژست گونهی این سامان، واژگونی مهیبی در پی دارد؟ آینده پاسخ مان را خواهد داد؛ همگان با ذهنی آشفته و دلی بسته بر امید بر بقای این سازمان بنا شده مان، به نظاره نشسته ایم.
با احساسی از جنس باور و تردید...
به هر گونه باید مسیر را طی کرد، آزمونی جهان شمول بر ما اجبار شده است که تا زمان اعلام نتایج باید نشست و علاجی بر حال و مروری بر راه پیموده از گذشته داشت.
علاجی از جنس اراده عمومی، حال آنکه میبایست مفهوم اش را از اراده اکثریت و اراده همگان مشخص کرد. اراده اکثریت لزوما اراده عمومی نیست، زیرا صرف اکثریت عددی اراده را عمومی نمیگرداند مگر اینکه برای خیر عمومی باشد.
تا زمانی که اراده فردی بر مسائل خصوصی و بقای شخصی توجه دارد، جمع ارادههای فردی نمیتواند اراده عمومی را ایجاد کند. پس بر آنیم تا اراده عمومی مبتنی بر خیر عمومی را باری دیگر تمرین کنیم، در خانه بمانیم و بیش از نیاز مصرف مان، بر انباشت هیجانی و اکثرا بی فایده اقلام گوناگون اصرار نورزیم، باشد که شاید سایه رویای بشر دیگر بار دیده شود.