ورود جدی سازمان بازرسی به ماجرای عرضه خودرو در بورس
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ورود سازمان به این موضوع خبرداد و تاکید کرد: این سازمان به عرضه خودرو در بورس ورود کرده چرا که زمانی که شورای رقابت هنوز از تصمیم خود عدول نکرده نباید خودرو در بازار بورس ارائه شود.
ذبیحالله خدائیان در حاشیه سفر به استان هرمزگان در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون اقدامات سازمان بازرسی در راستای دستور رئیس قوهقضاییه مبنی بر محرمانهزدایی اظهار داشت: در گذشته بیش از 90 درصد نامهها، هشدارها و گزارشات سازمان بازرسی محرمانه و دارای سطح طبقهبندی بود که به دنبال دستور اخیر رئیس قوه قضاییه مبنی بر محرمانهزدایی که مبتنی بر قانون است، دستورالعملی تهیه و همه همکاران مکلف شدهاند که این موضوع را در دستور کار قرار دهند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد: در این سازمان دیگر اصل بر محرمانگی نیست بلکه اصل بر این است که نامهای که ارسال میشود به جز مواردی که دارای طبقهبندی است بقیه موارد به صورت عادی ارسال شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری پیرامون ورود سازمان بازرسی به ماجرای التهاب در بازار خودرو توضیح داد؛ براساس بند 5 ماده 58 قانون نحوه اجرای اصل 44 قانون اساسی، تنظیم قیمتها؛ مقدار و شرایط دسترسی کالا و خدماتی که جنبه انحصاری دارند برعهده شورای رقابت است.
وی با اشاره به اینکه این شورا از مدتها قبل بحث تولید و عرضه خودرو در ایران را انحصاری تلقی کرده است؛ ادامه داد: تصویب دستورالعمل تنظیم قیمت برعهده شورای رقابت بود تا اینکه سال گذشته بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به مدت یک سال تنظیم قیمت با هماهنگی وزارت صمت به تنظیم بازار سپرده شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: بر این اساس مقرر شد فروش عادی خودرو و همچنین پیش فروشهای خودرو از طریق قرعهکشی که تاریخ تحویل آنها بعد از سال 1400 است براساس قیمت تمام شده به اضافه حدود 10 درصد سود باشد.
خدائیان اظهار کرد: ریاست محترم جمهور هم یک دستورالعمل هشت مادهای را تهیه کردند که براساس این دستورالعمل وزارت صمت و خودروسازان ملکف شده بودند که 50 درصد تولید را افزایش و 15 درصد قیمت را کاهش دهند؛ علاوه بر این بنا شده بود که ترتیبی اتخاذ شود که با افزایش تولید قرعهکشی خودرو به اتمام برسد و موانع واردات خودرو هم برداشته شود.
وی گفت: برخی از دستورات رئیس جمهور عملیاتی شده و بخشهایی هم به طور کامل اجرا نشدهاند که از جمله موارد اجرانشده میتوان به افزایش 50 درصد تولید و 10 درصد کاهش قیمت اشاره کرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: مدت زمان این مصوبه که قیمتگذاری خودرو را بر عهده وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار گذاشته؛ آبان ماه به اتمام رسید و متاسفانه شورای رقابت عرضه خودرو را انحصاری میدانست و در حالیکه باید فرمول قیمت گذاری را انجام میداد متاسفانه به یکباره عرضه خودرو در بورس آغاز شد.
خدائیان تاکید کرد: در حالیکه شورای رقابت از تصمیم قبلی خود هنوز عدول نکرده و برای کالا انحصاری شده نباید عرضه خودرو در بورس آغاز میشد همین موضوع باعث افزایش قیمتها شد به گونهای که قیمت اولیه خودرو نسبت به قیمت خودرویی که در بورس کالا ارائه میشد 100 درصد افزایش یافت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور از ورود سازمان به این موضوع خبرداد و تاکید کرد: این سازمان به عرضه خودرو در بورس ورود کرده چراکه زمانی که شورای رقابت هنوز از تصمیم خود عدول نکرده نباید خودرو در بازار بورس ارائه شود.
به گفته وی؛ باید فرمول و دستورالعمل قیمتگذاری در شورای رقابت تنظیم شود و سازمان بازرسی پیگیر است که این اتفاق رقم بخورد.
اتصال 132 انبار بزرگ بندرشهید رجایی بندرعباس به سامانه جامع انبارها
خدائیان اظهار کرد: با پیگیریهای رئیس کل دادگستری استان هرمزگان، مدیرکل بازرسی استان و مسئولین دستگاه های اجرایی، خوشبختانه انبارهای بزرگ مستقر در بندر شهید رجایی بندرعباس به سامانه جامع انبارها متصل شدند.
وی تصریح کرد: در نتیجه این اقدام، تعداد 132 انبار موجود در بندر شهید رجایی بندرعباس در سامانه جامع انبارها ثبت شدهاند و فرآیند نظارت بر آنها آغاز شده است.
خدائیان در ادامه افزود: از این تعداد انبار متصل شده به سامانه جامع انبارها، 52 انبار مسقف به مساحت 435 هزار مترمربع و 80 انبار روباز نیز به مساحت حدود 800 هکتار و با ظرفیت 145 میلیون تن کالا به این سامانه ملحق گردید.
خدائیان همچنین با اشاره به اینکه اتصال این انبارها به سامانه جامع انبارها چند اثر مهم دارد، بیان داشت: این موضوع از ایجاد فساد جلوگیری می نماید و در نتیجه آن مشخص میشود که محموله های کالا چه زمانی وارد بندر می شوند و چه زمانی ترخیص خواهد شد.
رئیس سازمان بازرسی با بیان اینکه نوع و میزان کالاها نیز در نتیجه این اتصال مشخص می شود، گفت: اثر دیگر الحاق انبارهای بندر شهید رجایی به سامانه جامع انبارها، تسریع در انجام امور و رونق تجارت می باشد.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از تجار از طولانی شدن روند ورود و خروج کالاهایشان گلایه مند بوده اند، با ایجاد شفافیت از طریق اتصال انبارهای بندر شهید رجایی به سامانه جامع انبارها و همچنین نظارت مسئولان گمرک و بنادر و مراجع نظارتی درون این دستگاه ها و مراجع نظارتی برون دستگاهی، سرعت انجام کار افزایش خواهد داشت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: با نظارتی که از طریق این سامانه بر انبارهای مستقر در بندر شهید رجایی بندرعباس صورت خواهد گرفت از هرگونه فساد پیشگیری خواهد شد که بر این اساس از تلاش های متولیان امر تشکر می کنیم.
منبع: تسنیم هم اکنون دیگران می خوانند-
فوری؛ حکم اعدام محمد بروغنی فعلا متوقف شد
-
نحوه دریافت زمین و مسکن رایگان در بودجه 1402 + لینک ثبتنام
-
جزییات حادثه جان باختن «رکسانا امیریکیا» دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
-
ماجرای جنجالی جابهجایی سیمکارتهای سرنشینان سانچی چه بود؟
-
واکنش رئیس صداوسیما به پناهنده شدن برادرش
-
ماجرای اعتصاب غذای تعدادی از زندانیان زن در البرز
-
دستگیری یکی از مدیران فدراسیونهای ورزشی در فرودگاه + جزئیات