وزیر بهداشت: میزان مراجعه مردم به مراکز درمانی در موج ششم 10 برابر موج پنجم کرونا بود
وزیر بهداشت با بیان این نکته که میزان مراجعات مردمی به کراکز درمان در موج ششم ده برابر موج پنج بود گفت: در موج پنجم 15 هزار بستری و بالای 700 مرگ و میر روزانه داشتیم اما در موج ششم تلفات کرونا بسیار کمتر بود.
خبرگزاری میزان - به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهرام عیناللهی با اعلام در همایش نکوداشت مشارکتهای اجتماعی حوزه سلامت در تالار امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: خوشبختانه پاسداران موفق شدند مجوز واکسن نورا را بگیرند و این واکسن به زودی در مراکز ما توزیع خواهد شد.
وی افزود: پاسداران عزیز تاکنون کمکهای زیادی در بخشهای بهداشت، درمان و ساختن واکسن به کشور انجام دادهاند.
وزیر بهداشت بیان کرد: ایران تاریخ بسیار غنی داشته و به ویژه پس از انقلاب شکوفا شده است. کار خیر کردن نیکوکاران هم ناشی از همین هویت تاریخی است. زیرا ایرانیان در طول تاریخ کارهای خیر زیادی به ویژه در حوزه سلامت انجام دادهاند.
عین اللهی بااشاره به اینکه در مقاطع حساس تاریخی این هویت واقعی کشورهاست که به کمک آنها میآید، گفت: کرونا نشان داد که قدرت کشورها در ثروت و امکانات خلاصه نمیشود. قدرت واقعی مردمی هستند که با حکومتها سازگارند و خود را در صحنه میبینند.
وی افزود: حمایت مردم از واکسیناسیون جلوهای از قدرت و هویت مردمی ایرانیان بود. در سایه مشارکت مردمی و تلاشها بیش از 92 درصد ایرانیان دز اول واکسن خود را دریافت کردهاند در حالی که این میزان در آمریکا 60 درصد است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: کشورهای ثروتمند غربی در کرونا تلفات بسیار زیادی دادند، چون همراهی مردم را با خود نداشتند. همراهی مردم موجب میزان بالای واکسیناسیون در کشور و پشت سرگذاشتن بحران کرونا شد.
عیناللهی با مقایسه موج پنجم و ششم کرونا، اظهار داشت: در موج پنجم 15 هزار بستری و بالای 700 مرگ و میر روزانه داشتیم در حالی که میزان مراجعات به مراکز درمانی به نسبت موج ششم یک دهم بود.
وی ادامه داد: موج ششم با وجود ده برابر شدن مراجعات به دلیل همراهی مردم با حاکمیت و واکسیناسیون بالای جمعیت، تلفات بسیار کمتری داشتیم.
وزیر بهداشت با ستایش تلاشهای کادر بهداشت و درمان و شهادت حدود 300 مدافع سلامت در جریان اپیدمی کرونا، گفت: در حالی که در بسیاری از کشورهای باصطلاح پیشرفته بیماران کرونایی روی زمین میماندند در ایران نه تنها چنین نبود بلکه مدافعان سلامت جان خود را هم فدای بیماران میکردند.
وی گفت: نباید یک بیمار به دلیل نداشتن توان مالی از بهداشت و درمان محروم شود. پزشکان زیادی از گذشته تاکنون داشتهایم که نه تنها پولی از بیماران بیبضاعت نمیگرفتند بلکه داروی آنها را هم برایشان تهیه میکردند.
دکتر عیناللهی با تاکید بر اینکه مناطق محروم اولویت دولت است، گفت: حضور در مناطق محروم و کمک به آنها مانند گروههای جهادی، اولویت ماست.
وزیر بهداشت در بخش پایانی سخنانش ضمن تاکید بر اولویت دادن به پیشگیری نسبت به درمان، گفت: در اپیدمی کرونا دیدیم که پیشگیری بر درمان اولویت دارد و یک واکسن 8 دلاری ارزش بیشتری از هزینههای درمان بیماران کرونایی که به رقم 40 میلیون هم میرسد و معلوم نیست نتیجه هم بدهد، داشت.
عیناللهی افزود: پروژه ساخت 6 هزار خانه بهداشت را در دست اقدام داریم و هر فرد خیری میتواند یک خانه بهداشت به نام خودش بسازد.