وزیر بهداشت: واکسن کرونا حداقل سالی یک بار تزریق شود
وزیر بهداشت با تاکید بر تداوم مراقبتهای کرونایی گفت: توصیه من به مردم این است که حداقل سالی یک بار واکسن کرونا را تزریق کنند، همانطور که هرساله شاهد انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا برای افراد پرخطر در شهریور و مهر هستیم.
وزیر بهداشت با تاکید بر تداوم مراقبتهای کرونایی گفت: توصیه من به مردم این است که حداقل سالی یک بار واکسن کرونا را تزریق کنند، همانطور که هرساله شاهد انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا برای افراد پرخطر در شهریور و مهر هستیم.
بهرام عیناللهی در حاشیه اختتامیه جشنواره شهید مطهری و در جمع خبرنگاران که امروز 21 اردیبهشتماه در تالار ابنسینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با اشاره به برطرف شدن وضعیت اضطراری کرونا از طرف سازمان بهداشت جهانی اظهار کرد: در مرحله اول سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده وضعیت اضطراری برطرف شده و اگر افراد به کشوری دیگر بروند احتیاجی نیست کارت واکسن یا تست پی. سی.آر را انجام دهند، اما کماکان انجام واکسیناسیون و مراقبتهای کرونا، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک به خصوص افرادی که مشکوک به کرونا هستند همچنان ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: توصیه من به مردم این است که حداقل سالی یک بار وکسن کرونا را بزنند همانطور که هرساله شاهد انجام واکسیناسیون آنفلوآنزا برای افراد پرخطر در شهریور و مهر هستیم. بنابراین توصیه ما این است که واکسن کرونا را حتما تزریق کنند و بسته به شرایطی که در دنیا ایجاد میشود ممکن است وضعیتهای مختلفی اعلام شود. خیلی هم خیالمان راحت نباشد و بهتر است که مراقبتها را انجام دهیم و واکسن را بزنیم.
وزیر بهداشت در خصوص اخرین اقدامات سازمان برای چالشهای دارویی بیماران صعب العلاج، اظهار کرد: در این رابطه ما سال گذشته صندوق بیماران صعب العلاج را ایجاد کردیم که تحت نظر بیمه سلامت است و افرادی در این مجموعه هستند که داروهای گران قیمت میگیرند. بیماران سرطانی و بیمارانی که بیماری مزمن با هزینههای بالا دارند، میتوانند در این صندوق ثبتنام کنند و مستندات پزشکی خود را ارائه دهند و بعد از تشکیل پرونده داروهایشان تحت پوشش قرار میگیرد.
عیناللهی ادامه داد: سال گذشته از مجلس شورای اسلامی برای این موضوع حدود پنج هزار میلیارد تومان و امسال نیز حدود هفت هزار میلیارد تومان بودجه تخصیص داده شده است. افراد باید از بیمه استانها اقدام کنند تا با تشکیل پرونده مخارجشان داده شود.
وی در رابطه با داروهایی که برای بیماران صعب العلاج مورد نیاز است، توضیح داد: در حال حاضر ما از 400 دارویی که کمبود داشتیم به چیزی حدود 70 قلم دارو رسیدهایم. در تلاش هستیم تا این کمبودها به حداقل برسد. کاری که انجام شده و ما بیشتر دنبال آن هستیم ایجاد ذخایر دارویی است. امروزه 70 درصد ذخایر دارویی خود را افزایش دادیم و بسته به اعلام نیازی که در استانها وجود دارد به داروخانههای خاصی که در هر استان میتوانند این داروها را توزیع کنند، دارو میدهیم.
وزیر بهداشت افزود: ما حدود 15 هزار داروخانه در کشور داریم و طبیعی است که هر دارو را نمیتوانیم بین این تعداد داروخانه تقسیم کنیم. داروها طبقه دارد و داروهایی که برای بیمارانی که تعدادشان کمتر باشد و نیز قیمت بالاتری داشته باشد، در اختیار داروخانههایی که در هر استان مشخص شده است، قرار میگیرد.
وی در خصوص افزایش کادر پزشکی در مناطق روستایی گفت: به میزان زیرساختها و نیز تعداد افرادی که میتوانیم آموزش دهیم، این تربیت را انجام میدهیم. طبیعتا چیزی که مورد نظر همه است کیفیت پزشکان است. نمیتوانیم کیفیت را فدای کمیت کنیم. پزشکان ایرانی در همه جای دنیا به عنوان پزشکانی با کیفیت و با سواد شناخته میشوند. بنابراین ما نیز باید این کیفیت را حفظ کنیم؛ به عنوان مثال اگر پزشکی جراح فارغ التحصیل میشود حتما باید توان کامل جراحی را داشته باشد. بنابراین ما با توجه به زیرساختها و امکاناتی که داریم حداکثر ظرفیت را ایجاد میکنیم. در سال گذشته 25 درصد افزایش ظرفیت و حدود 4000 نفر پذیرش داشتیم. امسال هم فکر میکنم در همین میزان بتوانیم پذیرش را انجام دهیم.
عیناللهی گفت: امر مهم برای نیاز کشور ایجاد سیستمی است که این سیستم بتواند این نیاز را برطرف کند. امسال طرح سلامت خانواده را در نظر گرفتیم که در این طرح سلامت خانواده موضوع پیشگیری و بهداشت اهمیت دارد. مراقبین بهداشتی را امسال به کار میگیریم. این افراد با مراجعه حضوری یا به صورت نرمافزاری برای هر فرد و هر کد ملی ما یک پرونده سلامت ایجاد خواهند کرد. در این پرونده سلامت فقط مسئله بیماری مطرح نیست بلکه سلامت فرد مطرح است. اگر به بیماری مبتلا شدند به سطح یک پزشک خانواده ارجاع و خدمات انجام میشود. در صورت نیاز به سطح دو یا بستری اعزام میشوند. در این سیستم ما میتوانیم نیازهای تخصصی و پزشکی مردم را برطرف کنیم.
از میان اخبار