وضعیت بغرنج کارمندان و بهداشت نوار غزه در سایه محاصره رژیم صهیونیستی
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از فلسطین الیوم، عونی الباشا، معاون وزیر دارایی دولت حماس در نوار غزه گفت که بیش از 40 هزار کارمند شاغل در نوار غزه از تاخیر در دریافت حقوق خود رنج میبرند.
وی با بیان اینکه نوار غزه در نتیجه محاصره و تحریمها از سوی رژیم صهیونیستی با مشکلات مالی شدیدی روبهروست، گفت: با افزایش هزینهها نسبت به درآمدها کسری مالی ماه به ماه بیشتر میشود و از همین رو حقوق ماه ژوئن کارمندان که معمولا تنها 60 درصد حقوق پایه پرداخت میشود، نیز به تعویق افتاده است.
الباشا در خصوص علل این بحران، آن را ناشی از کاهش 10 میلیون دلار کمک مالی قطر دانست که در شش ماه گذشته به سه میلیون دلار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش قیمت سوخت مصر بر بودجه وزارت دارایی حماس تأثیر گذاشته است، گفت: در یکی از ماهها به قیمت یک خط لوله گاز، یارانه دادیم تا با گاز همان قیمت معمول به دست شهروندان برسد.
الباشا با تاکید بر اینکه حقوق حق هر کارمندی است، اما بحران مالی و محاصره این موضوع را تحت تاثیر قرار داد، تاکید کرد: این وزارتخانه در تلاش است تا از شدت محاصره اعمال شده بر آن بکاهد.
این مسئول دارایی در نوار غزه گفت که موجودی وزارت دارایی غزه اکنون صفر است در حالی که ارزش کل حقوقها برای بسیاری از گروهها به 125 میلیون شکل میرسد.
الباشا در مورد علت پرداخت دستمزد کارمندان به شکلی طبقه بندی شده گفت: کمبود نقدینگی وزارت دارایی را به پرداخت حقوق به گروههای خاصی سوق داده و تاکنون به چهار گروه تعلق گرفته است.
الباشا ضمن درخواست از جهانیان برای لغو کامل محاصره نوار غزه از قطر خواست کمک هزینه قطر را برای کارمندان خرج کند و از مصریها خواست تا مبادلات تجاری با غزه را افزایش داده و قیمت سوخت و گاز را کاهش دهند تا تأثیر مثبتی بر وضعیت معیشت شهروندان فلسطینی داشته باشد.
وی همچنین از جامعه جهانی خواست تا از مقاومت و پایداری مردم در نوار غزه حمایت کنند و افزود: نهادهای بین المللی بخش بهداشت غزه را که تقریباً در حال فروپاشی است، دریابند در شرایطی که ذخیره داروها به کمتر از 50 درصد و در برخی موارد به صفر رسیده است.
در 12 ژوئن، وزارت دارایی غزه آخرین حقوق کارمندان مربوط به ماه مه گذشته را به میزان 60 درصد حقوق پایه به کارمندان پرداخت کرد.
قطر به عنوان بخشی از توافقنامه منعقد شده در سال 2018 با سازمان ملل و رژیم صهیونیستی و در توافق با دولت حماس که از سال 2007 کنترل نوار غزه را در دست دارد، کمکهای مالی به شکل ماهانه به این منطقه ارائه میدهد، اما محاصره رژیم صهیونیستی بر عبور و مرور شهروندان و کالاها به نوار غزه اوضاع معیشتی فلسطینیان را دشوار کرده است.
پایان پیام /