وضعیت ذخایر گروه خونی o در سیستان وبلوچستان بحرانی است / بیش از سه هزار و 253 بیمار تالاسمی چشم انتظار اهدای خون
درحالی مراکز درمانی به صورت مستمر به خون و فرآوردههای خونی نیاز دارند که در این بین تعداد مراجعهکنندگان برای اهدای خون کاهش یافته و اگر این روند ادامه یابد، با وضعیت بحرانی در سیستان وبلوچستان مواجه خواهیم شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، استان سیستان و بلوچستان به سبب داشتن آمار بالای بیماران تالاسمی و حوادث جادهای همواره نیازمند خون است اما از یک طرف بسیاری از شهرستانهای استان از داشتن مرکز انتقال خون بیبهرهاند و از سوی دیگر کاهش اهدا کنندگان خون، این استان را با مشکل روبرو کرده است. اهدای خون، اهدای زندگی به همنوعی است که جانش به قطرات خون اهدا کنندگان بستگی دارد و اهدا کننده بیهیچ چشم داشتی فقط به امید نجات جان انسانی، خون خود را اهدا میکند تا شادمانی و سلامتی که بزرگترین نعمت الهی است را به نشانه انسانیت و ایثار به بیمار و خانوادهاش هدیه کند، هدیهای از جنس نوع دوستی. در دین اسلام و فرهنگ ایران همواره به ایثار و انفاق سفارش شده و چه بهتر که این ایثار از جنس اهدای خون، مایه حیات باشد و خون سرخ با خود زندگی سبز را به همراه داشته باشد. اهدای خون یکی از راههای کمک به همنوع است مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت گونگان شهرستان سرباز با بیان اینکه اهدای خون یکی از مصادیق کمک مومنانه است، بیان کرد: در دین مبین اسلام سفارش زیادی برای کمک به هم نوعان شده بر این اساس اهدای خون به بیماران نیازمند اقدامی خداپسندانه و ارزشمند است.
وی با بیان اینکه سیستان وبلوچستان دارای آمار بالای بیماران تالاسمی است، گفت: از آنجایی که اهدای خون منجر به نجات جان انسانها می شود اقشار مختلف جامعه باید برای اهدای خون به کراکز و پایگاه های انتقال خون مراجعه کنند تا با این کار گام بلندی برداشته و بیماران چشم انتظار را از نگرانی نجات دهند. این عالم اهل سنت با بیان اینکه اهدای خون یکی از راههای کمک به همنوع است، افزود: وظیفه داریم با اهدای خون به بیماران نیازمند کمک و وظیفه دینی و انسانی خود را به درستی انجام دهیم. بیش از 12هزار فرآورده خونی متوسط مصرف ماهانه در سیستان وبلوچستان سهیلا خسروی، مدیر کل انتقال خون سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه از ابتدای سال تاکنون 33 هزار و هفت واحد خون در استان اهدا شده است، بیان کرد: از این تعداد اهدای خون انجام شده 2 هزار و 424 نفر خانم و 30هزار و 583 نفر آقا بودند. وی با بیان اینکه با اهدای خون مستمر در بازههای زمانی استاندارد میتوانید علاوه بر به دست آوردن سلامتی از ابتلا به سایر بیماری ها ایمن باشید، افزود: این میزان اهدای خون حدود 83درصد از نیاز استان را پوشش می دهد. این مقام مسئول با اشاره به اینکه 41هزار و پانزده نفر در این مدت به مراکز و پایگاه های انتقال خون در اقصی نقاط استان مراجعه کرده اند، ادامه داد: متوسط مصرف ماهانه استان 12هزار و 344خون و فرآورده های خونی می باشد. به گفته وی، از ابتدای سال همچنین 86 هزار و 409 واحد خون و فرآورده های آن شامل 63 هزار و 426 گلبول قرمز، 9 هزار و 739 پلاکت و 13 هزار و 244 پلاسما بین مراکز درمانی و بیمارستان ها توزیع شده است. مدیر کل سازمان انتقال خون استان با بیان اینکه کمبود خون مورد نیاز در استان از پایگاه های معین در سطح کشور تامین می شود، گفت: در این زمینه تاکنون 29 هزار و 763 واحد خون دریافت کرده ایم. 63درصد از کل خون های اهدایی برای بیماران تالاسمی استفاده می شود وی تعداد بیماران تالاسمی استان را بیش از سه هزار و 253 نفر دانست و اذعان کرد: 63 درصد از کل خون های اهدایی به میزان 44 هزار و 830 واحد برای بیماران تالاسمی استفاده می شود. خسروی با بیان اینکه بیشترین واحدهای خونی مورد نیاز از شهرهای سمنان، بجنورد و بیرجند دریافت شده است، اضافه کرد: به علت کاهش مراجعات مردمی به مراکز و پایگاه های انتقال خون در حال حاضر وضعیت ذخایر خونی استان به هیچ وجه مناسب نیست، و پاسخگویی این سازمان به درخواست بیمارستان ها خصوصا بیماران تالاسمی به کمتر از 60 درصد کاهش پیدا کرده است. وی خاطر نشان کرد: درحال حاضر به تمام گروه های خونی نیازمند هستیم اما در این بین گروه خونی منفی خصوصا o+ و منفی بیشترین وضعیت بحرانی را دارد. این مقام مسئول اظهار کرد: در وضعیت فعلی مصرف روزانه استان بین 350 الی 400 واحد خون است که متوسط در روز تولید استان 170 واحد بوده و مابقی کمبود از استانهای معین تامین می گردد، که با توجه به شرایط کرونایی در کل کشور و کاهش ذخایر خونی امکان ارسال خون از سایر استانها نیز با چالش جدی مواجه شده است. مدیر کل سازمان انتقال خون استان ادامه داد: اهدای خون یک امر ضروری است که باید مورد توجه ویژه مردم استان قرار گیرد زیرا هر آن احتمال اینکه فردی به هر علت به تزریق خون نیاز داشته باشد وجود دارد. گفتنی است در مراکز اهدای خون همه پروتکل های بهداشتی با حفظ فواصل اجتماعی و همچنین تکریم ارباب رجوع در این مراکز رعایت می شود و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. انتهای پیام /