وضعیت مبهم پرافتخارترین کماندار ایران / کار با مربی کرهای یا شخصی؟
زهرا نعمتی که بعد از بازیهای پارالمپیک از حضور در هر اردو و مسابقهای فاصله گرفت، تصمیمات تلویحی برای آغاز به کار دوبارهاش گرفته اگر چه هنوز ابهاماتی در مورد شرایط او وجود دارد.
زهرا نعمتی که بعد از بازیهای پارالمپیک از حضور در هر اردو و مسابقهای فاصله گرفت، تصمیمات تلویحی برای آغاز به کار دوبارهاش گرفته اگر چه هنوز ابهاماتی در مورد شرایط او وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، کسب مدال در بازی های پارالمپیک 2020 توکیو که در ادامه قهرمانی در پارالمپیک های 2012 لندن و 2016 ریو به دست آمد، یک «هت تریک» تاریخی را در کارنامه زهرا نعمتی به ثبت رساند. اگرچه دقیقا بعد از این موفقیت او دوری از تیر و کمان و هر جمعی برای تمرین و مسابقه را انتخاب کرد و اینگونه یک سال گذشته را ساکت و بی سر و صدا گذراند.
این در حالی است که زهرا نعمتی نقش پررنگی در شناسنامه جهانی تیروکمان ایران دارد حتی در بخش المپیکی، به ویژه که این کماندار معلول به عنوان اولین ورزشکار ایرانی و اولین بانوی آسیایی برای بازی های المپیک هم کسب سهمیه کرده است و حتی به عنوان پرچمدار در مراسم افتتاحیه المپیک 2016 ریو حضور پیدا کرد. حضور در بازی های آسیایی 2018 اندونزی هم بخشی از کارنامه این کماندار معلول است.
همین کارنامه درخشان در هر دو بخش المپیک و پارالمپیک، غیبت ادامه دار زهرا نعمتی در ماه های اخیر را پررنگ تر کرد، غیبتی که البته گویا بیش از ادامه نخواهد داشت چراکه با توجه به دورخیز ورزش ایران برای شرکت در بازی های آسیایی و پاراآسیایی هانگژو و بعد از آن المپیک و پارالمپیک پاریس، او تصمیم به بازگشت به میادین گرفته است اگرچه این بازگشت هم با ابهاماتی مواجه است.
زهرا نعمتی تا پیش از این همزمان در هر دو بخش تیروکمان و پاراتیروکمان فعالیت داشت اما در بازگشت دوباره به میادین از تصمیمش برای شرکت نکردن در بازی های پاراآسیایی هانگژو خبر داده است.
خبرنگار مهر برای اطلاع دقیق تر از برنامه های زهرا نعمتی و اینکه قصد دارد این مسیر را تا بازی های 2024 پاریس و بعد از آن هم ادامه دهد یا صرفا برای بازی های 2022 هانگژو چنین تصمیمیا گرفته است، پیگیر گفتگو با او بود که به نتیجه نرسید اما نتیجه دیگر پیگیری ها حکایت از آن دارد که رویکرد زهرا نعمتی ادامه فعالیت صرفا در حوزه تیروکمان است نه پاراتیروکمان.
با این حال او در برنامه های اخیر تیم ملی ریکرو که با حضور «هونگ سونگ هو» کره ای وارد دوره ای جدید شده است، حضور نداشت. رقابت های انتخابی این تیم هفته اول مهرماه برگزار شد و حتی میلاد وزیری هم که بعد از ناکامی در المپیک 2020 توکیو از این تیروکمان کنار رفته بود در مسابقات حاضر شد و با کسب رکورد لازم مجوز حضور در اردوی انتخابی را به دست آورد اما زهرا نعمتی از حضور در این مسابقات هم امتناع کرد.
به نظر می رسد همان بحث همیشگی یعنی همکاری با مربی اختصاصی معضل این روزهای زهرا نعمتی است. یکی از سه ورزشکاری که کمیته ملی پارالمپیک به خاطر شرایط استثنایی و موفقیت آمیزش، جذب مربی خارجی و اختصاصی برای او را بلامانع عنوان کرده بود اگرچه با وجود مطرح شدن درخواست همیشگی در این زمینه، هیچ وقت به نتیجه نرسید.
البته غلامرضا شعبانی بهار رئیس فدراسیون تیروکمان می گوید کمیته ملی پارالمپیک همچنان در این زمینه آماده همکاری است. وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه زهرا نعمتی برای شروع دوباره تمرینات اعلام آمادگی کرده است، گفت: پارالمپیک با اصل موضوع یعنی جذب مربی برای زهرا نعمتی مشکلی ندارد و برای اقدام در این زمینه موافقت کرده است.
سوال اما اینجاست که اگر زهرا نعمتی تصمیمی برای حضور در اردوهای پاراآسیایی و پارالمپیکی ندارد بازهم چنین درخواستی از کمیته ملی پارالمپیک دارد و در مقابل این کمیته اراده ای برای عمل به آن خواهد داشت؟
در هر صورت مربی معضل همیشگی در رابطه با زهرا نعمتی بوده است و حالا هم مشخص نیست او با مربی اختصاصی تمریناتش را از سر می گیرد یا مثل دیگر کمانداران ریکرو زیر نظر سرمربی کره ای منتخب فدراسیون تیروکمان، پیگیر اردوهایش خواهد شد.