دوشنبه 2 مهر 1403

وفا به «عهد خدمت» / از کوهستان زاگرس تا سواحل مکران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
وفا به «عهد خدمت» / از کوهستان زاگرس تا سواحل مکران

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ روستا جایی برای آبادانی است و اندیشه آبادی برخاسته از فرهنگ ایرانی و در مقابل تعاریفی چون توسعه قرار می‌گیرد. وقتی از چرایی و چگونگی کار جهادی پرسیده شود، باید گفت حکمت حرکت جهادی تلاشی برای احیای فطرت است. اگر خاستگاه فلسفه را شهر و عرفان را در عشایر بدانیم، روستا جایگاه حکمت است تا هم به مفهوم توجه شده و هم معنا پرمغز باشد. حکمت...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی؛ روستا جایی برای آبادانی است و اندیشه آبادی برخاسته از فرهنگ ایرانی و در مقابل تعاریفی چون توسعه قرار می‌گیرد. وقتی از چرایی و چگونگی کار جهادی پرسیده شود، باید گفت حکمت حرکت جهادی تلاشی برای احیای فطرت است. اگر خاستگاه فلسفه را شهر و عرفان را در عشایر بدانیم، روستا جایگاه حکمت است تا هم به مفهوم توجه شده و هم معنا پرمغز باشد.

حکمت اردوی جهادی خودسازی در کنار دگرسازی است. در مناطق محروم و کمتر برخوردار از امکانات مدرن متمرکز شده در برخی نقاط شهری، زندگی در روستا با همزیستی میان مردم و طبیعت جریان دارد. ایجاد و گسترش گفتمان دوستی با طبیعت و استفاده بهینه از منابع برای آبادانی مناطق از اهداف مهمی بوده است که باعث شده جریان دانشجویی در این سال‌ها برای آبادانی و رفع محرومیت روستا اقدام به اعزام داوطلبان جهادگر به مناطق مختلف سراسر کشور کند، از کوهستان زاگرس تا دشت‌های خراسان و سواحل مکران.

مشارکت 100 هزار دانشجوی جهادگر هدف اصلی اردوی جهادی خودسازی است و دگرسازی است و این هدف هم‌زمان با خدمت به مردم و گفتمان‌سازی محرومیت زدایی در بین جوانان و ایجاد روحیه سازندگی و امید در مردم منطقه پدیدار خواهد شد. به همین جهت است که شعار اردوی جهادی در سه واژه خلاصه شده: دانشجو، امید و خدمت.

به گفته رضا غلامزاده، معاون عملیات جهادی بسیج دانشجویی کشور، امسال هم در طرح «عهد خدمت» برای سازندگی، بازگشت به روستا و احیای اندیشه آبادسازی مناطق محروم، 100 هزار دانشجو در قالب گروه‌های مختلف جهادی با مدیریت سازمان بسیج دانشجویی عازم شهرستان‌های مختلف سراسر کشور شدند. علاوه بر آن غلامزاده از انعقاد تفاهم نامه‌ای با سازمان نوسازی مدارس کشور خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه تعدادی از مدارس کشور به همت گروه‌های جهادی بسیج دانشجویی در طرح نوسازی و شاداب سازی مشارکت دارند. به این طریق با مشارکت دانشجویان جهادگر در زمینه‌های مختلف، اردو‌های جهادی تبدیل به یک حرکت چندجانبه برای رفع محرومیت شده است.

زمینه‌های مختلف خدمت‌رسانی، از آموزشی تا عمرانی هدف اردو‌های جهادی سازندگی است. سازندگی روح و جسم جهادگران. این سازندگی گاهی با فعالیت فیزیکی انجام می‌شود و گاهی با فعالیت فکری. گروه‌های جهادی در ابتدا شاید با کار‌های عمرانی شناخته شده بودند، اما خدمات جهادگران علاوه بر کار عمرانی شامل فعالیت‌های پزشکی، کشاورزی، دامپزشکی، آموزشی و فرهنگی هم می‌شود.

برقراری توازن میان زمینه‌های مختلف خدمت‌رسانی و نیز پرداختن به مسائل اصلی هر منطقه و نیاز هر محل، از جمله موارد مورد توجه و متغییر‌های تعیین کننده اولویت کار جهادگران است. در ادامه به بررسی آمار و عملکرد جهادی دانشجویان در تعدادی از استان‌های کشور می‌پردازیم. در عهد خدمت استان لرستان 1200 دانشجوی جهادگر لرستان در 21 گروه جهادی به ارائه خدمات مختلف به مردم این استان پرداختند. امیررضا رومیانی، مسئول عملیات جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه لرستان در توضیح عملکرد جهادگران گفت: چهار تیم فرهنگی با برگزاری نمایش‌ها، کارگاه‌های آموزشی، و گردهمایی‌های فرهنگی و هنری به ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی و اصالت به ارزش‌های خانواده ایرانی - اسلامی می‌پردازند؛ همچنین دو تیم آموزشی با برگزاری دوره‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف مانند مهارت‌های کاربردی و تربیتی به افزایش دانش علمی و عملی در منطقه پرداخته‌اند.

در این تصویر نمودار فعالیت گروه‌های جهادی در این استان قابل مشاهده است.

به تناسب نیاز هر منطقه، ممکن است فعالیت پزشکی و خدمات عمرانی در برخی استان‌های دیگر بیشتر مورد توجه قرار گرفته باشد. پژمان کنجوری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور استان کرمانشاه، با اشاره فعالیت امسال جهادگران بیان کرد: فعالیت ما در این اردو شامل خدمات پزشکی از جمله ویزیت رایگان و تست قندخون و فشار خون است همچنین خدمات عمرانی از جمله نوسازی مدارس صورت گرفت.

وفا به «عهد خدمت» / از کوهستان زاگرس تا سواحل مکران 2
وفا به «عهد خدمت» / از کوهستان زاگرس تا سواحل مکران 3