شنبه 29 دی 1403

وقتی افتتاح کارخانه بازیافت هم معضل زباله "دشتروم" را حل نکرد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وقتی افتتاح کارخانه بازیافت هم معضل زباله "دشتروم" را حل نکرد

با وجود افتتاح کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج انتظار می‌رفت دیگر شاهد انباشت زباله‌ها در حاشیه جاده‌ها و خیابان‌ها نباشیم، اما گویی این قصه سر دراز دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس با وجود افتتاح کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج که با حضور وزیر کشور به بهره برداری رسید، انتظار می رفت دیگر شاهد انباشت زباله ها در حاشیه جاده ها و خیابان ها نباشیم، اما گویی این قصه سر دراز دارد.

یکی از مخاطبان به این پایگاه خبری کلیپی ارسال کرده است و انباشت زباله در دشتروم که ورودی شهر یاسوج است را نشان می دهد.

فداکاری 25ساله دشتروم برای مرکز استان

بیش از 25سال زباله های شهر یاسوج به صورت غیراصولی در منطقه گردشگری و عشایری دوپشته دشتروم دفن می شد که این موضوع مشکلاتی را برای مردم بوجود آورده است.

پس از سال‌ها چشم انتظاری بالاخره کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج به بهره برداری رسید تا زباله های این شهر که با عنوان طلای کثیف خوانده می شود دیگر تهدیدی برای شهروندان نباشد و زمینه درآمدزایی و رفع معضل های زیست محیطی را فراهم کند.

انباشت زباله‌ها در دوپشته دشت‌روم واحتمال ورود شیرابه‌ها به آب‌های زیرزمینی معضل جدی در شهر یاسوج بود که هم سلامت مردم را تهدید می‌کرد و هم تهدیدی برای محیط زیست به شمار می‌رفت.

تولید روزانه 250 تن زباله در شهر یاسوج

روزانه بیش از 250 تن زباله در شهر یاسوج تولید می شود که این میزان 2 برابر سرانه کشوری است.

دوپشته دشت روم در ورودی شهر یاسوج قرار دارد، هر مسافری از جنوب قصد ورود به شهر یاسوج را داشته باشد ابتدا باید تماشاگر این نمایشگاه زباله باشد و بعد وارد پایتخت طبیعت شود! زباله هایی که باد و حیوانات ولگرد آن ها را به اطراف منتقل کرده اند و تصویری بسیار زشت را به نمایش گذاشته اند.

بالاخره پس از حدود 25 سال انتظار در دولت سیزدهم و به مناسبت هفته دولت کارخانه بازیافت زباله شهر یاسوج درآئینی با حضور احمد وحیدی وزیر کشور، سید علی احمد زاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان کشوری و استانی به بهره برداری رسید.

سرانه تولید زباله هر نفر در کهگیلویه و بویراحمد یک کیلوگرم است

مدیریت پسماند به فعالیت هایی اطلاق می شود که با جمع آوری اصولی و به کار بردن فناوری های نوین در بازیافت زباله ها از این ثروت به عنوان فرصتی برای درآمدزایی استفاده می شود، اما در مقابل کشورهایی نیز با مدیریت نادرست و بدون استفاده از روش های مهندسی و بهداشتی سلامت مردم را به واسطه این زباله ها در معرض خطر قرار می دهند.

سرانه تولید زباله در کشور 860 گرم برای هر نفر است که این میزان برای هر نفر در کهگیلویه و بویراحمد یک کیلوگرم هست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که میزان تولید زباله تر (تجزیه پذیر) در مناطق مختلف استان از تولید زباله خشک بیشتر است و در فصل تابستان به دلیل افزایش شمار مسافران و گردشگران این میزان تا 1.5 کیلوگرم افزایش می‌یابد.

اکنون انتشار فیلمی از انباشت زباله در حاشیه جاده در دشتروم بویراحمد این حس را به مخاطبات القا می کند که کارخانه بازیافت زباله یاسوج کارایی نداشته و یا اینکه دردی از مردم دشتروم دوا نمی کند!

فیلم زباله های رها شده در حاشیه جاده در دشتروم که ورودی یاسوج محسوب می شود در زیر آمده است:

انتهای پیام /

وقتی افتتاح کارخانه بازیافت هم معضل زباله "دشتروم" را حل نکرد 2
وقتی افتتاح کارخانه بازیافت هم معضل زباله "دشتروم" را حل نکرد 3
وقتی افتتاح کارخانه بازیافت هم معضل زباله "دشتروم" را حل نکرد 4