وقتی دستان پشت پرده قویتر از قانون عمل میکنند / گلایه میوهفروشان از عدم حمایت اتحادیه + تصاویر
ارسلان میری گفت: متاسفانه عدم وجود اجرای قانون بازدارنده و حمایت اتحادیه ها از میوه فروشان سبب شده تا این بازار دچار آشفتگی شده و هر کس به هر شکلی که دوست دارد تخلف کند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان؛ شامگاه شنبه در پی انتشار گزارشات و خبرهایی مبنی بر اینکه فروشندگان بازار میوه و تره بار بازار مظفری تخلفات زیادی انجام می دهند و نظارت کافی بر این بازار نیست، در فضای مجازی و رسانه ها، ارسلان میری مدیرکل تعزیرات استان، معاون بازرسی اداره کل صمت شمال استان، مسئولان اماکن و بهداشت محیط به همراه رسانه ها از این محل بازدید به عمل آوردند.
در ابتدای این بازدید مدیرکل تعزیرات با ورود به تک تک مغازه ها از نزدیک شاهد کارهای خلاف مغازه داران بودند از اینکه اکثر فروشندگان میوه ای که داخل سینی ها چینش می کردند به صورت عوام فریبانه بود به این شکل که در جلوی سینی محل دید مشتری میوه های درشت و سالم بود و در قسمت جلوی فروشنده میوه های پلاسیده و ریز وجود داشت، که این امر را در ابتدا به فروشندگان تذکر لسانی داده می شد و سپس اسم صاحب فروشگاه را یادداشت و از آنان خواسته می شد تا روز بعد جهت پاسخگویی به برخی سوالات به تعزیرات مراجعه کنند.
در حین بازدید وارد فروشگاه سیب زمینی و پیاز شدیم که از لحاظ ظاهر بسیار نامناسب و غیر بهداشتی بود، در انبار انتهای مغازه چند گونی پیاز ریز وجود داشت که بی کیفیت بودند و معلوم بود که این پیازهای ریز را با پیازهای درشت حین فروش مخلوط به مشتری ها فروخته می شد که این موضوع نیز با پی گیری مامور بهداشت دستور پلمپ آن صادر شد.
اکثر فروشندگان به دلیل اینکه میوه خود را خوش آب و رنگ جلوه دهند در بالای آن نور زرد رنگ گذاشته بودند تا بتوانند مشتری را فریب داده و آن را جذب خرید کنند که از آنان خواسته شد سریعا نورهای زرد رنگ را جمع آوری کنند.
کمی جلوتر نرسیده به قدمگاه محل مغازه های فروش البسه و پارچه فروشان، متاسفانه سد معبر کرده و جنس های خود را یک متر و اغلب دو متر از جلوی مغازه چیدمان کرده بودند به شکلی که در این اوضاع کرونایی محل عبور و مرور مشتریان را کند می کرد، و این نیز از جمله عوامل فریبکاری فروشندگان بود تا بتوانند مشتری را جذب کنند.
فروشندگان این امر را عرف بازار عنوان می کردند و همگی در پاسخ سوال بیان می کردند که شهردار از این موضوع اطلاع دارد، میری مدیرکل تعزیرات بلافاصله با شهردار منطقه تماس حاصل کرد و وی خود را پس از یک ربع به محل رساند، از وی خواسته شد تا در این زمینه پاسخ دهد که قطب الدینی شهردار منطقه پنج بیان کرد: چنین مجوزی برای آنان صادر نشده و بارها به آنان تذکر داده شده که سد معبر نکنند و حتی برخی به همین دلیل جریمه شده اند.
البته برخی از دست فروشانی که بساط خود را در وسط بازار پهن کرده بودند به این امر اعتراض کرده و می گفتند که در این اوضاع کرونایی که چندین بار کسب و کار ما را تعطیل کردید از لحاظ تامین مخارج خانواده به مشکل برخورد کرده ایم.
بالاخره اینکه مدیرکل تعریزات با هیئت همراه از کلیه فروشگاه های بازار مظفری و قدمگاه بازدید به عمل آورده و از واقعیت تخلفاتی که در فضای مجازی منتشر شده بود آگاه شدند.
وی همچنین از فروشگاه های داخل خیابان میرزا رضا نیز بازدید کرد که در همین حین یکی از قصابی های حاضر در این خیابان لاشه ای از گوشت گوساله که کشتار روز نبود را داخل صندوق عقب تاکسی گذارده و قصد داشت آن را از شهر خارج کرده و به شهر ماهان انتقال دهد که جلوی تخلف وی گرفته شد و سریعا با دامپزشکی تماس حاصل کرده و بعد از یک ربع نماینده دامپزشکی در محل حاضر شد.
گوشت گوساله دو روز قبل کشتار شده بود و متاسفانه لیول بهداشت هم نداشت و خارج کردن آن از شهر به چه دلیل وقصد بردن آن به کجا بود فروشنده در این رابطه چیزی پاسخ نداد، برخی مبنا را بر این گذاشتند که امکان داشته این گوشت به سمت کارخانه سوسیس کالباس برود و یا اینکه به رستوران داران فروخته شود.
در انتهای این بازدید تیم بازرسی و تعزیرات حکومتی از بازارچه های ساماندهی دستفروشان نیز بازدیدی به عمل آوردند.
درست یکساعت بعد برای اینکه ببینم چقدر این بازرسی توانسته در امر کاهش تخلفات موثر باشد مجددا به بازار مراجعه کردم اما متاسفانه متوجه شدم که وضعیت بازار به همان روش قبل برگشته و تمامی فروشندگان مجددا از نورهای زرد استفاده کرده بودند و حتی اتیکت های قبلی که قیمت پایین را نشان می داد همگی تغییر کرده بود.
این مسئله را به مدیرکل تعزیرات اطلاع دادم وی در پاسخ بیان کرد: متاسفانه قانون بازدارنده ای در این زمینه وجود ندارد و به همین دلیل آنها هر چه می خواهند می کنند و اتحادیه ها نیز از آنان حمایت می کنند.
وی بیان کرد: در اصل بازرسان اداره صمت باید نظارت شدیدتری در این زمینه داشته باشند و اتاق اصناف و اتحادیه ها را مجبور به پاسخگویی در این امر باشند.
به نظر شما مقصر اصلی کیست؟ آیا اگر مردم به طور روزمره مطالبه گر بودند این تخلفات پیش می آمد؟ آیا اگر بازدید مسئولان به صورت جدی تر و شدید تر و زود به زود انجام می شد این تخلفات کاهش پیدا نمی کرد؟
متاسفانه مردم کرمان مطالبه گر نبوده و همکاری هم نمی کنند، فروشندگان نیز در مقابل این جریمه های اندک دیگر عکس العملی از خود نشان نمی دهند.
انتهای پیام /