یک‌شنبه 30 دی 1403

وقتی که علوم سنتی و نوین یاریگر یکدیگر می‌شوند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وقتی که علوم سنتی و نوین یاریگر یکدیگر می‌شوند

در دنیای مدرن امروزی همچنان بازار طب سنتی داغ است و کارشناسان معتفدند که طب نوین و سنتی مکمل یکدیگر هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ در دنیای امروز با وجود پیشرفت های فراوان در علم پزشکی و دست یابی به بروز ترین درمان ها برای بیماری های مختلف اما همچنان بازار طب سنتی داغ بوده و مردم برای حل بسیاری از بیماری ها و مشکلات درمانی خود به سراغ این علم کهن که در طول تاریخ بارها و بارها خود را ثابت کرده می روند.

کشور عزیزمان در طب سنتی پیشینه ای کهن داشته و بزرگترین اطبا سنتی را در دل تاریخ خود جای داده و این علم سنتی سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده و امروزه نیز متخصصان فراوانی در این باب را دارد.

طب سنتی بر پایه علومی ساختارمند و بر اساس مزاج انسان ها بنا شده است و از قدیم الایام این مادر بزرگ ها بوده اند که برای هر دردی که وجود داشت از بقچه خود دارویی گیاهی برای درمان آن را داشتند؛ اما امروزه کارشناسان طب سنتی معتقدند که برای هر دردی بر اساس سن و مزاج افراد باید با متخصصان طب سنتی مشورت و بعد داروهای گیاهی استفاده شود.

ایران اسلامی منبع غنی از گیاهان دارویی است که با ساماندهی و نظارت دقیق بر آن می تواند منبعی بکر برای اشتغال آفرینی و کسب در آمد باشد و حتی با صادرات آن به کشورهای دیگر رونق اقتصادی را افزایش داد.

بازار طب سنتی همچنان داغ است

محمد امین عالی پور، کارشناس طب سنتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار هرمز اظهار کرد: در دنیای مدرن امروزی همچنان بازار طب سنتی داغ است و بسیاری از مردم به سمت گیاه درمانی روی می آورند و دلیل آن مبنی بر این است که از قدیم الایام تاکنون مردم برای ریشه ای حل کردن مشکلاتشان از گیاه استفاده می کنند و آثار و نتایج مفیدی که داشته قابل لمس و بر هیچ کس پوشیده نیست.

طب نوین و سنتی مکمل یکدیگر هستند

کارشناس طب سنتی تصریح کرد: طب سنتی همواره رویکردهای مفید خود را به جامعه نشان داده و نمونه بارز آن کمک به التیام بیماری کرونا و همچنین هم اکنون در بحث شیوع بیماری آنفولانزا با گیاه درمانی البته با مشاوره اطبا طب سنتی این اتفاق در حال رخ دادن است و کمک شایانی به جامعه پزشکی کنونی کرده است.

عالی پور با تاکید بر اینکه فعالیت هایی که در طب نوین امروزی در حال رخ دادن است قابل نفی و انکار نیست، گفت: هر دو طب نوین و سنتی مکمل یکدیگر هستند و با توجه به پژوهش ها و تجریبات که در هر دو علم وجود دارد در حال کمک به انسان در این طبیعت بوده تا انسان سالم تر زندگی کند.

هدف درمان در طب سنتی ریشه ای درمان کردن مسئله است

وی تصریح کرد: نکته ای که می توان در حوزه طب سنتی مطرح کرد این است که هدف درمان در طب سنتی ریشه ای درمان کردن بیماری و عوارض ایجادی در طبیعت بدن است و انسان اگر از فرد متخصص در این زمینه مشاوره بگیرد می تواند آن امراضی که در بدن وجود دارد را درمان کند.

کارشناس طب سنتی مطرح کرد: مصرف خودسرانه دارو چه از نوع شیمیایی و چه از نوع گیاهی بدون مشورت از صاحبان علم آن می تواند صدمات بیشتری به بدن وارد کند؛ امروزه با توجه به در دسترس بودن داروهای گیاهی و شیمیایی به ما انسان ها این اجازه را داده که خودمان برای درمان بیماری‌هایمان تصمیم بگیریم ولی این کار کاملا اشتباه است و می‌تواند خسارت های جبران ناپذیری را برای طبیعت بدن وارد کند که شاید آثار آن تا سال های سال در بدن ما ماندگار شود.

اساس درمان در طب سنتی بر چهار خلط است عالی پور عنوان کرد: ما در طب سنتی اساس درمان را بر چهار خلط بدن می گذاریم که این اخلاط شامل خلط سودا، صفرا، دم و بلغم است و از نظر طب سنتی هر کدام از این اخلاط تغییری در آن ایجاد شود و آن تغییر بر اساس مزاج فرد می تواند در عضوی از بدن دچار عارضه شود و آن نیازمند درمان است.

وی با اشاره به مضرات دیگر مصرف خودسرانه داروهای گیاهی و شیمیایی گفت: شما هنگامی که با یک معضل برخورد می کنید علاوه بر آن ممکن است به معضلات دیگری در جسم نیز بر بخورید و آنجا کار برای انسان سخت و طول درمان نیز طولانی تر می شود.

دوز مصرفی داروهای گیاهی نسبت به سن افراد متفاوت است

کارشناس طب سنتی تصریح کرد: با توجه به اینکه در فصل زمستان قرار داریم شیوع بیماری های آنفولانزا و سرما خوردگی بیشتر است و ما توصیه می کنیم حتما مردم بدنشان را در مقابل سرما بپوشانند و به نوعی این بدن در برابر واکنش های طبیعت محافظت شود و با توجه به مزاجی که هر فرد دارد در مصرف دمنوش های مفید خود تدابیر لازم را انجام دهد و برای همه افراد یک نوع دمنوش خاص پیشنهاد نمی شود و در مصرف دارو شیمیایی نیز باید حتما با مشورت پزشک صورت گیرد. عالی پور خاطر نشان کرد: دوز مصرفی داروهای گیاهی نسبت به سن افراد متفاوت است یعنی از نوزاد گرفته تا سن بزرگ سال نمی تواند از یک میزان استفاده کنید و سلیقه ای نیز بر خورد نشود؛ به خصوص هر چه سن پایین تر باشد در شیوه‌های درمانی نیز باید محتاط تر عمل شود زیرا با توجه به ساختار فیزیولوژی بدن یک نوزاد و کودک ممکن است صدماتی به آن وارد شود پس حتما باید با مشاوره متخصصان این اتفاق بیفتد. انتهای پیام /

وقتی که علوم سنتی و نوین یاریگر یکدیگر می‌شوند 2
وقتی که علوم سنتی و نوین یاریگر یکدیگر می‌شوند 3
وقتی که علوم سنتی و نوین یاریگر یکدیگر می‌شوند 4