شنبه 3 آذر 1403

ویدیو | بومی‌سازی و توسعه صنعت کاتالیست در ایران / وقتی دانش‌بنیان‌ها کشور را از واردات این محصول تحریمی بی‌نیاز کردند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
ویدیو | بومی‌سازی و توسعه صنعت کاتالیست در ایران / وقتی دانش‌بنیان‌ها کشور را از واردات این محصول تحریمی بی‌نیاز کردند

گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس،کاتالیست‌ها سابقه کاربردی بیش از 90 ساله در صنایع دنیا دارند. در ایران نیز حدود 50 سال است که صنایع زیادی به این محصولات وابسته هستند، این امر باعث شده که علاوه بر خروج حجم زیادی ارز از کشور، وابستگی خارجی به این محصول حیاتی وجود داشته باشد. محصولی که فناوری تولید آن نیز بسیار پیشرفته بوده و دانش تولید آن در انحصار چند کشور معدود است و با تشدید تحریم‌ها دسترسی به این محصول مهم و حیاتی برای صنایع بزرگ کشور دچار مشکل شده است.

تا اینکه با تلاش مهندسان و دانشمندان ایرانی پس از حدود 4 سال فراز و فرود، نخستین کاتالیست ایرانی در سال 1387 در واحد آمونیاک یک مجتمع پتروشیمی شیراز بارگذاری شد. و حالا با گذشت چندین سال از این اتفاق همچنان تلاش ها برای بومی سازی و توسعه صنعت کاتالیست ایران ادامه دارد تا حدی که امروز حدود 30 نوع کاتالیست مختلف در کشور تولید می‌شود که علاوه بر خنثی‌سازی تحریم‌ها و تامین نیازهای حیاتی کشور در صنایع فولادو پتروشیمی صرفه جویی ارزی قابل توجهی را برای کشور به ارمغان آورده است.

کاتالیست‌ها یکی از کالاهای استراتژیک و مصرفی در صنایع فولاد و پتروشیمی هستند که در تولید بنزین با اکتان بالا، ترکیبات پلیمری، آهن و فولاد، اسید سولفوریک، نیتریک، استیک، متانول، آمونیاک، اوره، فرمالدئید، اکسید اتیلن، انواع گلایکولها، آروماتیک‌ها، الکل ها، رزین ها، چسب ها، بسیاری از ترکیبات پلیمری و پلاستیک ها، دامنه وسیعی از محصولات بهداشتی و هیدروژن سلول های سوختی هیدروژن و... کاربرد دارد.

در ادامه برای آشنایی بیشتر با اهمیت و کاربردهای این محصول تحریمی و استراتژیک در صنایع فولاد و پتروشیمی و جایگاه ایران در بومی سازی و توسعه صنعت کاتالیست، می توانید ویدئوی زیر را مشاهده کنید:

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید دانش بنیان کاتالیست خبرخوب بومی سازی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است