جمعه 9 آذر 1403

پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز، هاب شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز، هاب شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت در حاشیه یازدهمین نمایشگاه فناوری اینوتکس 2022 گفت: پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز قرار است هاب شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "سید مهدیا مطهری" مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در حاشیه یازدهمین نمایشگاه فناوری اینوتکس 2022 در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در هنگام مراجعه به شرکت ملی نفت با یک سردرگمی مواجه بوده و درنهایت بلاتکلیف می‌شدند اما در اتفاق جدید، پارک نوآوری و فناوری نفت و گاز قرار است هاب شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.

وی گفت: قرار است معرفی این شرکت‌های دانش‌بنیان به متقاضیان نیز از طریق پارک فناوری و نوآوری نفت و گاز صورت گیرد. قرار است این شرکت‌ها در پارک، ارزیابی شده، شناسنامه‌دار شده و به سامانه منتقل شود. نقش اساسی پارک در این نقطه، که تاکنون نداشتیم، نقش تسهیل‌گری بین طرف عرضه و تقاضای فناوری است.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: مقام معظم رهبری به صورت صریح اعلام کردند که از لحاظ فناوری های تولید و استخراج نفت، کشورهای منطقه وضعشان از ما بهتر است. متعاقب این موضوع در شرکت ملی نفت اقداماتی انجام شود که از جمله آنها تشکیل ستاد تحول پیشرفت فناوری‌های دانش‌بنیان در شرکت ملی نفت راه‌اندازی شد که خود شخص مدیرعامل رئیس آن است.

مطهری گفت: در ستاد تحول پیشرفت فناوری‌های دانش‌بنیان، تجمیع تقاضا صورت می‌گیرد و مسائل دانش‌بنیان‌ها در آنجا مورد بررسی قرار می‌گیرد و هدف‌گذاری‌های کمی در آنجا شده است و در واقع این ستاد، یک قرارگاهی برای هماهنگی و مراقبت از توسعه فناوری است. طرح‌هایی وجود دارد که محل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به حوزه نفت است که از جمله آنها طرح احیای چاه‌های کم‌بازده است که پتانسیل اقتصادی خوبی برای کشور و دانش‌بنیان‌ها است.

وی گفت: مجموعه پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت 22 مگاپروژه با دانشگاه‌های کشور و با رقم قابل توجه دارد که با دستور مستقیم وزیر محترم قرار است که این قراردادها از میدان‌محور به فناورمحور تبدیل شود و اقدامات لازم برای این کار نیز صورت گرفته است. ما امروز از 750 میلیارد بشکه نفتی که درجا در کشور داریم نزدیک به یک‌سوم آن یعنی 250 میلیارد بشکه نفت، مخازن بنگستانی ما هستند که این مخازن متراکم بوده و بهره‌وری آنها بسیار پایین است و اگر موفق شویم که ضریب بازیافت را در این نوع مخازن بالا ببریم به ثروت و ذخایر کشور رقم قابل توجهی اضافه خواهد شد.

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: از دانشگاه‌ها خواستیم که در قالب اسپیناف‌ها، شرکت‌های زایشی را خلق کنند و این قول نیز داده شده است که به آنها کمک کنیم تا با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آنها را دانش‌بنیان کنیم و اگر موفق شوند که پروتکل‌های پذیرش پارک را قبول شوند، می‌توانند در پارک مستقر شده و عملاً در مسیر عرضه و تقاضا قرار بگیرند و با این روش دانشگاه‌ها نیز در مسیر دانشگاه‌های نسل چهارم یا دانشگاه‌های حل مسئله حرکت می‌کنند.

فعالیت 500 شرکت دانش‌بنیان در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی