پای روسیه، جای پای اقتصاد ایران / بورس در برزخ بلاتکلیفی میسوزد
اکوایران نوشت: این روزها خبر کاهش ارزش پول روسیه در محافل خبری داغ است؛ اتفاقی که مسلما ریشه در تحریم دارد و گذر زمان اثر آن را بر روی روبل نشان میدهد. به نظر میرسد یک تجربه تلخ در تاریخ ارزی ایران در حال تکرار در روسیه است.
آزادسازی منابع ایران از کره جنوبی سر و صدا به پا کرده است. در شرایطی که تا همین ماه قبل حرف از آزادی هفت میلیارد دلار از منابع ایران در کره جنوبی بود، در هنگام آزادسازی منابع گفته شد که منابع ایران نزد کره جنوبی به شش میلیارد دلار تقلیل یافته است؛ اتفاقی که این روزها محل بحث اخبار اقتصادی است و هرکس قسمتی از این معما را حل میکند، ولی آنچه که مشخص است به پولهای ایران نزد کره جنوبی سود سپرده تعلق نگرفته و تحریمها یکی از عوامل موثر در ناپدیدی یک میلیارد دلار بوده است.
اقتصاد روسیه هم مانند ایران به درد تحریم دچار شده و زخم کهنهای که بر پیکر اقتصاد ایران افتاده است، تازه بر پیکر اقتصاد روسیه خودنمایی میکند.
این روزها خبر کاهش ارزش پول روسیه در محافل خبری داغ است؛ اتفاقی که مسلما ریشه در تحریم دارد و گذر زمان اثر آن را بر روی روبل نشان میدهد. به نظر میرسد یک تجربه تلخ در تاریخ ارزی ایران در حال تکرار در روسیه است. یکی از مشتریان اصلی نفت روسیه هند است؛ یک متحد دو طرفه آمریکا و روسیه که خلاف خواست آمریکاییها قدم برنمیدارد. هند نفت تخفیف خورده روسیه را میخرد و هزینه آن را به روپیه در بانک های خود نگه داری میکند، به این روش مشکل ناترازی تجاری خود با روسیه را حل میکند و به بهانه تحریم از پرداخت ارز به روسیه امتناع میکند، در حالیکه هند از تحریم های روسیه حسابی منتفع میشود، پول آن را به دلار نمیدهد، با تخفیف خرید می کند و با پالایش نفت روسیه و صادرات آن سود بهتری کسب می کند، معامله با هند برای روسیه شبیه اتفاقی است که برای ایران و کره جنوبی اتفاق افتاده است، یکی از مقامات روسی چندی پیش اعلام کرد که روسیه مقدار زیادی روپیه در بانک های هند دارد که نمی تواند از آن استفاده کند چرا که به اندازه بدهی خود از هند به کالاهای غیرتحریمی این کشور نیاز ندارد. حال هند هم مانند کره جنوبی خلاف قاعده تعیین شده توسط ایالات متحده عمل نمی کند و همانطور که ایران با وون های در بانک های کره جنوبی بلاتکلیف بود روسیه هم مقدار زیادی روپیه در بانک های هند دارد که درآمد حاصل از تجارت نمی تواند به کمک روبل در بازار ارز بیاید و مانع از سقوط روبل در برابر دلار شود.
گپ بازارها پر شد
درهم برای دومین روز در پله سوم کانال 49 هزار تومانی ایست کرده است ولی حباب درهم روند افزایشی دارد، حباب سکه هم هنوز بالا است، حباب درهم پیش از توافق در محدوده 400 تومان قرار داشت ولی این روزها در محدوده 700 تومانی نوسان میکند کانال جدید حباب درهم و سکه در صورتی که که در محدوده های فعلی تثبیت شود می تواند نگران کنند باشد، کاهش حباب درهم و حباب سکه سیگنال روند نزولی در بازار ارز و سکه بود ولی روند معکوس حباب ها و افزایش آن می تواند به معنای توقف روند نزولی در بازار ارز و طلا تلقی شود.
قیمت سکه در حالی در محدوده 28 میلیون و 100 هزار تومان قرار گرفت که حباب آن در محدوده 21 درصدی نوسان می کند.
کاهش هزار تومانی دلار در روز شنبه باعث ایجاد گپ منفی در نمودارها شده بود، بررسی تکنیکی بازارها نشان می دهد که سکه امامی، درهم، طلای آب شده و سکه رفاه گپ به وجود آمده در نمودارها را پرکرده اند، دلار آمریکا در صورتی که از محدوده فعلی رها شود و افزایش یابد مقاومت محدوده 49 هزار و 800 تومانی را پیش رو دارد که بر سطح مقاومتی ابر کومو منطبق است. حمایت محدوده 48 هزار و 800 تومان هم اولین حمایت محکم دلار در کوتاه مدت است.
سرپایینی سکه ولی حمایت های زیادی ندارد و سرک کشی های سکه به محدوده های پایین تر قیمتی محدود بوده است، سکه روز قبل کاهش یافت ولی در صورتی که به این مسیر ادامه دهد حمایت محدوده 27 میلیون 800 هزار تومان را پیش رو دارد ولی در صورت رشد سکه مقاومت محدوده 28 میلیون و 500 هزار تومان اولین مقاومت مهم در کوتاه مدت است.
بورس در برزخ بلاتکلیفی می سوزد
بازار سرمایه روز قبل را مثبت شروع کرد و بیشتر سهام بازار سبزپوش شدند ولی معاملات جانی نداشت و پول ورودی به بازار نتوانست بازار سرمایه را سبز نگه دارد به همین خاطر تب سرخ فروش در ساعت پایانی بر تن نقشه بازار سهام نشست و تعداد سرخپوش ها افزایش یافت.
ارزش معاملات خرد همزمان با رشد شاخص کل در روز قبل کاهش یافت، واگرایی که غالبا نوید ادامه موج کاهشی را در ادامه بازار میدهد، ولی آنچه که مشخص است بازار سرمایه از بلاتکلیفی رنج میبرد، در حالیکه قیمت گذاری دستوری، خبر افزایش نرخ خوراک و افزایش مالیات شرکت های معدنی جان بازار را گرفته بود مشخص نبودن آینده نرخ خوراک، معلوم نبودن محل تخصیص ارز خودروسازها و قیمت فروش آن ها و بلاتکلیفی در تعیین قیمت بنزین شرایط را برای بازار سرمایه سخت کرده و در برزخ بلاتکلیفی سرمایه ها حاضر به ورود به بازار نیستند. بررسی شاخص گروه ها و سهام های لیدر نشان میدهد که غالبا در نزدیکی خط روند حمایت بلندمدت خود قرار دارند به همین خاطر انتظار می رود نوسان های بازار سرمایه کمتر شود. بررسی شاخص هموزن نشان میدهد که این شاخص در محدوده حمایتی قرار گرفته که از نظر تکنیکالی در صورت از دست رفتن محدوده حمایتی و نزولی شدن بازار سرمایه شاخص هموزن و سهام کوچک احتمالا فشار فروش بیشتری را نسبت به شاخص سازها داشته باشند. حمایت محدوده 685 هزار واحدی در صورتی که از دست برود کار برای شاخص هموزن کمی سخت می شود.
217
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1801730