دوشنبه 5 آذر 1403

پدیده زیرمیزی پزشکان را چگونه گزارش کنیم؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پدیده زیرمیزی پزشکان را چگونه گزارش کنیم؟

پدیده زیرمیزی پزشکان در سالیان اخیر در مناطق مختلف کشور و با تازکی در موارد محدودی در کهگیلویه و بویراحمد منتشر شده است که می توان تخلفات در این حوزه را گزارش داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس یکی از کارهایی که در سال‌های اخیر در میان برخی از پزشک‌ها رواج پیدا کرده است، گرفتن زیرمیزی از بیمار است.

زیرمیزی همان مبلغ اضافه بر هزینه بیمارستان و دستمزد پزشک است که به دلخواه خود او تعیین می‌شود و اگر بیمار آن مبلغ را پرداخت نکند، پزشک معالج هم از درمان وی صرف نظر می‌کند.

از طرفی سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت پدیده زیر میزی را جرم و تخلف می‌دانند و شیوع این پدیده به بهانه هایی همچون تعرفه‌های پایین و کمی دستمزد را تخلف دانسته است.

پزشکانی که به صورت رسمی از بیماران دستمزدی خارج از تعرفه‌های مصوب خدمات را تقاضا می‌کنند، از طرفی از بیمارستان هزینه ای به عنوان دستمزد و کارانه به آن‌ها پرداخت می شو، این موضوع به بهانه های مختلفی همچون مالیات بالا، تعرفه‌های پایین یا تبحر و مهارت پزشک در انجام آن عمل خاص دریافت می شود نکته جالب آن است هزینه دریافتی از بیماربه حسابی غیر از حساب پزشک واریز می‌شود تا موضوعی مانند مالیات بر درآمد برای آنها مطرح نشود.

این در حالی است که هرگونه گرفتن مبلغی از بیمار خارج از تعرفه‌های مصوب از نظر وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی تخلف محسوب شده و با پزشکی که زیر میزی بگیرد نیز برخورد انضباطی می‌شود و همچنین برخورد با پزشکان متخلفی که اقدام به دریافت زیرمیزی کرده‌اند در صلاحیت هر دو سازمان نظام پزشکی و تعزیرات حکومتی است. در شرایطی که این تخلفات در کهگیلویه و بویراحمد مشاهده شود می توان این تخلفات را مورد رسیدگی قرار داد در این رابطه گزارشاتی از برخی تخلفات و دریافت هزینه اضافی در در همین رابطه علیرضا رحیم نیا، در پاسخ به مطلبی در مورد پدیده زیرمیزی و تخلف معدودی از پزشکان، بیان کرد: تعداد پزشکانی که ممکن است درخواست زیرمیزی کنند، نسبت به جمعیت جامعه پزشکی، بسیار محدود است و توسط معاونین درمان دانشگاه ها و سازمان نظام پزشکی با آنها برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از خطوط قرمز وزارت بهداشت بحث زیرمیزی است، افزود: پدیده زیرمیزی بیشتر به همکارانی مربوط می‌شود که جراحی‌ها را انجام می‌دهند؛ مردم عزیزمان باید بدانند که بهترین راهکار، محدود کردن فعالیت این افراد است. ما در اکثر رشته ها پزشکان خوشنامی داریم که اعمال جراحی را با تعرفه های دولتی انجام می دهند و بیمار هزینه اضافی پرداخت نمی کند.

مدیرکل بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت در ادامه تصریح کرد: هموطنان عزیز می توانند گزارش موارد را به داخلی 5 سامانه 190 اطلاع دهند. این سامانه توسط اداره بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت و اداره نظارت بر درمان معاونت درمان، رصد می شود. لذا مردم عزیز می توانند هرگونه اضافه پرداختی و یا درخواست برای مبلغ اضافی را به این سامانه اطلاع دهند، و مطمئن باشند که ما پیگیری می کنیم، خاطیان علاوه بر اینکه هزینه اضافی را باز می‌گردانند، به تعزیرات نیز معرفی می‌شوند و طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد.

انتهای پیام /