شنبه 4 مرداد 1404

پرتاب یک ماهواره مخابراتی ایران به فضا / از «ناهید 2» چه می‌دانیم؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پرتاب یک ماهواره مخابراتی ایران به فضا / از «ناهید 2» چه می‌دانیم؟

ماهواره ایرانی «ناهید 2» امروز جمعه به فضا پرتاب شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ماهواره مخابراتی «ناهید 2» با استفاده از ماهواره‌بر روسی «سایوز» از پایگاه فضایی واستوچنی روسیه به مدار زمین فرستاده شد.

به نقل از فارس، ماهواره «ناهید2» که به سفارش سازمان فضایی ایران و با همکاری پژوهشگاه فضایی طراحی و ساخته شده است، به عنوان یک پروژه استراتژیک، گامی مهم در توسعه ماهواره‌های مخابراتی و کسب دانش فنی برای استقرار عملیاتی ماهواره در مدار زمین‌آهنگ محسوب می‌شود.

این پروژه علاوه بر توسعه فناوری‌های ارتباطی، امکان آزمون زیرسیستم‌های مختلف ماهواره‌ای را نیز در مدار فراهم می‌آورد و بستر مناسبی برای پیشرفت‌های آتی در حوزه فضایی کشور است. همچنین نصب لوگوهای سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران بر بدنه پرتابگر سایوز، بیانگر حضور رسمی و مشارکت فعال ایران در این مأموریت بین‌المللی بود.

پیش‌تر نیز ماهواره «خیام» با استفاده از موشک ماهواره‌بر سایوز در سال 1401 از پایگاه فضایی واستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد. این مأموریت با هدف قرار دادن ماهواره در مدار خورشیدآهنگ (در ارتفاع حدود 500 کیلومتری زمین) انجام شد. علاوه بر این ماهواره‌های پارس1 و ماهواره‌های بخش خصوصی کشور مثل کوثر و هدهد نیز با این موشک ماهواره‌بر پرتاب شده‌اند.

سایوز یکی از پرکاربردترین و قابل‌اعتمادترین پرتابگرهای روسی است که سابقه طولانی در پرتاب ماهواره‌ها دارد. همکاری با روسیه برای پرتاب ناهید 2 نشان‌دهنده دیپلماسی موفق فضایی ایران و غلبه بر تحریم‌هایی است که با هدف محدودیت پیشرفت فضایی ایران اعمال شده بود. همچنین نصب لوگوهای سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی ایران بر بدنه پرتابگر سایوز، بیانگر حضور رسمی و مشارکت فعال ایران در این مأموریت بین‌المللی بود.

ناهید 2 با استفاده از فناوری‌های کاملاً ایرانی ساخته شده و می‌تواند تا پنج سال در مدار باقی بماند. دستاوردی که حاکی از پیشرفت چشمگیر ایران در فناوری‌های فضایی است. از ویژگی‌های شاخص این ماهواره می‌توان به سامانه کنترل وضعیت سه‌محوره، سیستم کنترل حرارتی ترکیبی، و استفاده از آرایه‌های خورشیدی بازشونده اشاره کرد. یکی از نقاط برجسته این پروژه، بهره‌گیری از فناوری «آرایه خورشیدی بازشونده» است که برای اولین بار در مقیاس واقعی در یک ماهواره ایرانی به کار گرفته شده و گامی مهم در خودکفایی فضایی کشور به شمار می‌رود.

کد خبر 2093945
پرتاب یک ماهواره مخابراتی ایران به فضا / از «ناهید 2» چه می‌دانیم؟ 2