پرداخت 67 هزار میلیارد تومان وام ازدواج در نیمه نخست امسال
حجت الاسلام و المسلمین متقی فر از پرداخت 67 هزار میلیارد تومان وام ازدواج به 486 هزار و 399 نفر در نیمه نخست امسال خبر داد.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی متقی فر اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان شهریور، 669 هزار میلیارد ریال وام ازدواج و بیش از 153 هزار میلیارد ریال وام فرزندآوری به متقاضیان پرداخت شده است.
وی درباره آخرین آمار پرداختیهای وام ازدواج، افزود: از ابتدای امسال تا پایان شهریور، تعداد کل ثبت نام کنندگان این وام 977 هزار و 71 نفر بود که از این تعداد به 486 هزار و 399 نفر وام ازدواج پرداخت شده است.
وی تاکید کرد: تعداد پرداختیهای وام ازدواج در نیمه نخست امسال و در قیاس با مدت مشابه سال گذشته حدود 40 درصد رشد نشان میدهد؛ ضمن اینکه وضعیت متقاضیان در صف دریافت وام ازدواج در ستادهای ساماندهی امور جوانان به طور مداوم پیگیری و رصد میشود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره پرداختیهای وام فرزندآوری نیز گفت: در نیمه نخست امسال، یک میلیون و 731 هزار و 41 نفر برای دریافت وام فرزندآوری ثبت نام کردهاند که از این بین تنها 383 هزار و 377 فقره وام فرزندآوری پرداخت شده است.
به گفته او، تعداد در صف ماندگان دریافت وام فرزندآوری (کسانی که مدارک را تکمیل کرده و منتظر دریافت وام هستند) نیز زیاد است و در مدت یاد شده 328 هزار و 543 نفر در صف دریافت وام فرزندآوری ماندهاند که با وجود تکمیل فرایند نام نویسی و مدارک، همچنان وام فرزندآوری را دریافت نکردهاند.
همه شهرستانها دفتر مشاوره ازدواج و خانواده خواهند داشت
مدیرکل دفتر برنامهریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: تلاش میکنیم که در همه شهرستانها با اولویت 193 شهرستانی که در گزارش روند تحولات ازدواج و طلاق وضعیت خوبی ندارند، حداقل یک دفتر مشاوره را به صورت تخصصی در حوزه ازدواج و خانواده مجوز بدهیم.
حجت الاسلام و المسلمین مهدی متقی فر افزود: در زمینه مراکز و دفاتر مشاوره نیز ظرفیت بسیار مناسبی در وزارت ورزش و جوانان ایجاد کردیم و در حوزه تخصصی ازدواج و خانواده نیز 430 مرکز مشاوره در کشور داریم که در کنار آن با استفاده از ظرفیت مشاورین انقلابی و توانمند، دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده را هم راه اندازی کردیم.
وی در خصوص چگونگی تاسیس دفاتر مشاوره ازدواج و خانواده نیز گفت: هر فردی که دارای مدرک کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی و مشاوره باشد، میتواند با مراجعه به ادارات کل استانی ورزش و جوانان درخواست مجوز تاسیس دفتر را ارائه کند و ما این مجوز را تنها با یک مصاحبه علمی که در تهران برگزار میشود به آنها تقدیم میکنیم.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان توضیح داد: از 2 هفته آینده، علاقهمندان برای ثبت درخواست مجوز دفاتر مشاوره میتوانند به سایت وزارت ورزش و جوانان مراجعه و در بخش مجوزها، اخذ مجوز مرکز مشاوره را انتخاب و اطلاعات و مدارک خود را بارگذاری کنند و بعد از آن برای مصاحبه از آنها دعوت خواهد شد.
متقی فر همچنین در خصوص اعطای مجوز مراکز مشاوره نیز تصریح کرد: برای اخذ مجوز مراکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده هم تنها داشتن مدرک کارشناسی ارشد و دکترای روانشناسی و مشاوره و قبولی در مصاحبه علمی وزارت ورزش و جوانان کفایت میکند.
وی با بیان اینکه بخش عمدهای از حمایتهای وزارت ورزش و جوانان در حوزه مشاورههای رایگان است، افزود: سالانه اعتبار قابل توجهی را به این امر اختصاص میدهیم و از مشاوره رایگان ازدواج و خانواده حمایت میکنیم تا بتوانیم به اقشاری که توان استفاده از این خدمات را ندارند، مشاوره بدهیم.
بر اساس مصوبه مجلس و ابلاغ هیات دولت، وام ازدواج برای دختران زیر 23 سال و پسران زیر 25 سال 150 میلیون تومان و برای سایرین 120 میلیون تومان با کارمزد چهار درصد تعیین شده است و مبلغ وام فرزنداوری به ازای فرزند اول 20 میلیون تومان، فرزند دوم 40 میلیون تومان، فرزند سوم 60 میلیون تومان، فرزند چهارم 80 میلیون تومان و به ازای فرزند پنجم به بعد 100 میلیون تومان با کارمزد چهار درصد است.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده