پس از یک وقفه 10ساله؛ اولین کپسول زیستی امسال به فضا پرتاب میشود
به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری که صبح امروز چهارشنبه 12 مهرماه به مناسبت آغاز هفته فضایی، در این سازمان برگزار شد، با اشاره به این موضوع که پس از تصویب برنامه 10 ساله فضایی در دی ماه سال گذشته، برنامههای فضایی سال 1402 را با سرعت بیشتری پیش بردهایم، گفت: در 6 ماه نخست امسال برنامه ساخت چند ماهواره میکرو و مینی ماهواره ابلاغ و روند طراحی آن آغاز شده است.
سالاریه درخصوص ساخت سایر ماهوارههای سنجشی گفت: ساخت ماهوارههای پارس2 و پارس3 با مجموعه صاایران و پژوهشگاه فضایی آغاز شده است؛ در همین راستا فاز ساخت ماهواره پارس2 آغاز شده و پارس3 نیز در مرحله طراحی مقدماتی است.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: ماهواره ناهید 2 یک پروژه دیگر در حوزه خدمات ارتباطاتی در ارتفاع پایین است که نمونه کیفی آن رونمایی شده و نمونه پروازی آن تا پایان سال 1402 یا ابتدای سال 1403 به صف پرتاب اضافه خواهد شد. همچنین، ساخت ماهواره ناهید3 که پیشرفتهتر از دو نمونه دیگر است، نیز ابلاغ شده و در دستور کار قرار دارد.
سالاریه با بیان اینکه برای نخستین بار ساخت ماهواره سنجشی در کلاس راداری آغاز شده است، اظهار کرد: ماهوارههای راداری سنجشی این مزیت را دارند که در هر شکل از شرایط آبوهوایی از سطح زمین دادههای سنجشی جمعآوری کنند؛ در حقیقت گرد و غبار و هوای ابری تاثیر در عملکرد آن نخواهد داشت و این مزیت ویژهای نسبت به سایر ماهوارهها همچون خیام دارد.
رئیس سازمان فضایی کشور در خصوص مدار لئو هم ادامه داد: مدار لئو برای ماهوارههای ارتفاع پایین از اهمیت ویژهای برخوردار است و برای تثبیت این مدار لئو اقداماتی صورت گرفته و پرتابهای متعددی را در نیمه دوم سال در این حوزه خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه 6 ماهه دوم سال 1402 در حوزه فضایی پررونق خواهد بود، تاکید کرد: با توجه به تحقیق و توسعهای که در 2سال گذشته صورت گرفته در ماههای پیش رو و تا پایان سال پرتابهای آزمایشی مداری و زیر مداری متعدد خواهیم داشت.
در حال تکمیل..